به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان؛
نیویورک تایمز در مطلبی درباره افشاگری اخیر وبسایت ویکیلیکس علیه سران حزب دموکرات و اتهاماتی که در این خصوص متوجه روسیه شده است، نوشت: دونالد ترامپ – نامزد انتخاباتی حزب جمهوریخواه – علاقه زیادی به روسیه و شخص ولادیمیر پوتین رئیس جمهور این کشور دارد و دلیل علاقمندی او نیز سفرهای کاری متعدد به مسکو و معاملات تجاری پرسودی است که از دهه 80 میلادی در این کشور انجام داده است.
در مقابل، هیلاری کلینتون – نامزد انتخاباتی حزب دموکرات – به استثنای دوره کوتاهی که به عنوان وزیر امور خارجه آمریکا خواستار بازتعریف روابط واشینگتن و مسکو شد، هیچگاه نظر مساعدی درباره پوتین نداشته و حتی در مقطعی، اقدامات رئیس جمهور روسیه در اوکراین را با اقدامات هیتلر در دهه 30 میلادی مقایسه کرد.
پوتین نیز به همین نحو، بارها با او وارد مناقشه شده و در سال 2011 او را به تحریک اعتراضات مردمی علیه نتایج انتخابات پارلمانی روسیه متهم کرد.
به همین دلیل، اکنون با افشاگری اخیر وبسایت ویکیلیکس علیه سران کمیته ملی حزب دموکرات، این پرسش در فضای انتخاباتی آمریکا مطرح شده است که آیا پوتین - به صورت مستقیم یا غیرمستقیم - به مقابله با کلینتون و حمایت از ترامپ روی آورده است؟
نتیجه تحقیقات کارشناسان امنیت سایبری آمریکا نشان میدهد که شکسته شدن قفل پایگاه اطلاعاتی کمیته ملی حزب دموکرات و انتشار مکاتبات الکترونیکی محرمانه مقامات ارشد این کمیته علیه برنی سندرز – نامزد سابق دموکراتها – کار نهادهای اطلاعاتی روسیه بوده است.
با استناد به این گزارش، برخی از مقامات کمپین انتخاباتی کلینتون به صراحت مسکو را به کارشکنی علیه حزب دموکرات و دخالت در انتخابات آمریکا متهم کردهاند؛ اتهامی که از سوی کمپین انتخاباتی ترامپ، نوعی "فرافکنی" در جهت تحریف افکار عمومی آمریکا از رفتار انتخاباتی تبعیضآمیز کمیته ملی حزب دموکرات با نامزدهای انتخاباتیاش خوانده شده است.
با این حال، علاقمندی ترامپ به بازار روسیه، تعریف و تمجیدهای او و پوتین از یکدیگر طی ماههای اخیر و ارتباطاتی که برخی از اعضای ارشد کمپین انتخاباتی او با روسیه و ویکتور یانوکویچ – دوست پوتین و رئیس جمهور سابق اوکراین - داشتهاند، به گمانهزنی دموکراتها درباره حمایت پوتین از نامزد جمهوریخواهان در این دوره از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا دامن زده است.
افزون بر این، هرچند پوتین علناً از هیچ یک از نامزدهای انتخاباتی آمریکا حمایت نکرده است، پوشش گسترده اظهارات و مواضع انتخاباتی ترامپ در رسانههای روسی بوضوح بیانگر تمایل مسکو به پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکاست.
کارشناسان روسی نیز دورنمای بهتری را در روابط مسکو و واشینگتن در صورت پیروزی ترامپ پیشبینی میکنند؛ در حالیکه به اعتقاد آنها، جز تداوم تقابل میان روسیه و آمریکا نمیتوان انتظار دیگری از ریاست جمهوری کلینتون داشت.
البته در صورت صحت این گمانهزنیها، مسکو در حالی اقدام به مداخله در امور سیاسی یک کشور دیگر کرده است که خودش دستکم در طول 12 سال گذشته بارها انگشت اتهام را در این خصوص به سمت آمریکا نشانه رفته است.
ضمن اینکه حمایت مسکو از ترامپ بویژه در ایالتهایی مانند اوهایو و پنسیلوانیا که رایدهندگان آنها عمدتاً دارای ریشههای لهستانی، اوکراینی یا بالتیک هستند نیز ممکن است به دلیل خصومت دیرینه این کشورها با روسیه، نتیجه عکس به همراه داشته باشد.
انتهای پیام /