به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛محمدرضا قوامنصیری رئیس انجمن رادیوتراپی آنکولوژی ایران در پاسخ به این سؤال که فوقتخصصها خون و سرطان بالغین اظهار میکنند که درمان اصلی سرطان به رشته آنها مربوط میشود و اینکه درمانهای رادیوتراپی در سرطان مؤفقتر از شیمیدرمانی هستند تنها ادعایی است که از سوی متخصصین رادیوتراپی مطرح میشود و صحت ندارد، گفت: متأسفانه به دلایل خاص همچون اعمال نفوذ هماتولوژیستها و متخصصین درمان سرطان خون رشته رادیوتراپی و آنکولوژی نتوانست جایگاه واقعی خود را به دست آورد.
وی افزود: انجمن ما طبق تأییدیه وزارت بهداشت سابقهای طولانیتر از هماتولوژیستها (خون و سرطان بالغین) دارد. اسنادی همچون دکتر دهشیری، مرحوم مرتضوی، دکتر صالحی و بنده از پایهگذاران این رشته در درمان سرطان بودیم. در کشور ما قبل از سال 1345 هماتولوژیست درمانگر سرطان نداشتیم و تنها استاد برجسته کشور در بحث خونشناسی پرفسور علا بود که هم اکنون در خارج از کشور هستند که ایشان علاوه بر هماتولوژی آنکولوژی، مدیکال آنکولوژی هم خوانده بودند اما دیگر فارغالتحصیلان این رشته در داخل کشور مدیکال نیستند.
رئیس انجمن رادیوتراپی افزود: رشته ما سابقه تاریخی بیشتری دارد اما شایسته طب پزشکی نیست که سر این موضوع که چه کسی در درمان سرطان شایسته است بحث و جدل کنیم زیرا با این کار افکار عمومی مشوش شده و این شایسته نیست.
قوامنصیری اظهار کرد: متأسفانه عدهای به خاطر مسائل مالی و تخریب شخصیتی میخواهند رشته مدیکال آنکولوژی را از درجه اهمیت ساقط کنند اما باید عرض کنم بنده هیچگاه به دنبال کار خصوصی نبودم از زمان استادیاری تاکنون مطب شخصی نداشتم و هم اکنون نیز به دلیل علاقه شخصی اعتلای مسائل علمی کشور و پیشرفت درمان سرطان فعالیت میکنم.
انتهای پیام/