اگر قرار باشد نویسنده زوایای پنهان تاریخ را بیان کند، باید مستندات تاریخی را هم که نسبت به آن شخص یا آن واقعه وجود داشته برجسته کند.

تاریخ را تحریف نکنید!ابراهیم حسن‌بیگی نویسنده، در گفتگو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در پاسخ به این سوال که در نوشتن کتب تاریخی رعایت چه نکاتی کتاب را برای مخاطب جذاب‌تر می کند؛ گفت: یکی از نکات این است که نویسنده به مستندات تاریخی پایبند باشد؛ یعنی به صرف اینکه می خواهد داستان بنویسد به تاریخ چیزی اضافه نکرده و نقش تخیل را افسار گسیخته نکند. بلکه با استفاده از تکنیک و ساختارهای داستانی و تاثیری که ادبیات داستانی بر مخاطب خود دارد، بتواند حوادث تاریخی را با استناد به مستندات تاریخی به رشته تحریر درآورد.

وی افزود: این نکته مهمی است که گاهی رعایت نشده و نویسنده مدعی می شود که من تاریخ نویس نبوده و داستان نویسم! خب اگر کسی بخواهد صرفا با تکیه بر موضوعات تاریخی داستان بنویسد بحث دیگری است، ولی اگر قرار باشد نویسنده زوایای پنهان و ناگفته تاریخ را بیان کند، بایستی ضمن استفاده از قدرت تخیل، مستندات تاریخی را هم که نسبت به آن شخص یا آن واقعه وجود داشته در داستان برجسته سازد. من این دو مورد را با توجه به تجربیات زیادی که در نوشتن داستان های تاریخی داشتم، سعی کرده ام که حتما رعایت کنم.

حسن‌بیگی پیرامون آثار جدید خود اظهار داشت: هم اکنون یک مجموعه 10 جلدی با نام «ماجراهای اشکان و اشکانه» را برای کودکان گروه "ج" و انتشارات به نشر خراسان آماده دارم که احتمالا تا نمایشگاه کتاب امسال منتشر خواهد شد. موضوع این کتاب به نوعی قرآنی است که با انتخاب 10 آیه و استخراج توصیه های آن، به صورت یکسری ماجرا میان اشکان و اشکانه که خواهر و برادر هستند درآمده و در قالب داستان طراحی و نوشته شده است.  

وی خاطرنشان کرد: همچنین یک مجموعه 12 جلدی دیگری برای کودکان همین گروه نوشته ام که داستان هایی از پیامبران است، البته در این 30 – 40 سال نویسنده های دیگری هم سابقه نوشتن چنین داستان هایی را داشته اند، اما من سعی کردم در این مجموعه طوری عمل کنم که یک مقدار متفاوت تر از دیگر آثار ارائه شده باشد. این مجموعه را انتشارات جمکران قم زیر چاپ داشته و امیدوارم تا نمایشگاه بین المللی کتاب منتشر شود.
 
 
انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.