به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛ کارشناسان در جدیدترین پژوهشهای خود دریافتند زنانی که در بازه زمانی ۲۰ الی ۳۰ سالگی استرس شدید دارند به میزان ۴۲ درصد در سالهای آینده و در حین بارداری دچار سقط جنین میشوند.
براساس پژوهشهای انجام شده سقط جنین یکی از شایعترین مشکلهای حین بارداری است و در بیست درصد از بارداریها رخ میدهد؛ کارشناسان همچنین دریافتند رابطه مستقیمی بین استرس مادر و سقط جنین وجود دارد.
این یافته حاصل پژوهش مشترک دانشمندان دانشگاههای لندن و ژیانگ در کشور چین بر روی استرس مادر و بروز سقط جنین است.
سقط جنین امکان دارد در هفته و ماههای اول بارداری رخ دهد و باعث ناراحتی، ابتلا به بیماری، نازایی، استرس، افسردگی و بیماریهای اعصاب، اختلاف زوجها و حتی جدایی زوجها از هم شود.
کارشناسان برای کنترل و جلوگیری از بروز استرس در دوران بارداری توصیههایی به بانوان دارند.
مادران باید استرس خود را کنترل و از تمرینهای آرام بخشی استفاده کنید، نفس عمیق بکشید، در زمان بی کاری مطالعه کنید یا به یک سرگرمی مورد علاقه خود بپردازید.
از فعالیت بیش از حد خودداری کنید، از هر فرصتی برای استراحت استفاده کنید و یا با رعایت تمامی موارد احتیاطی به سفرهای کوتاه با اعضای خانواده خود بروید، انجام ورزش در این دوران میتواند سبب کاهش استرس شود از جمله ورزشهای توصیه شده میتوان به یوگا، پیاده روی در هوای سالم، شنا و تمرینهای کششی اشاره کرد.
رژیم غذایی سالمی در پیش بگیرید که حاوی میوه و سبزیهای سالم باشد، همچنین مواد لبنی و پروتئینی کم چرب، دانه حبوبات و غلات مصرف کنید، زیرا باعث رشد بهتر جنین و کنترل استرس در شما میشود.
ساعت خواب خود را کنترل و تنظیم کنید، بد خوابی و بی خوابی میتواند سبب استرس و بالا رفتن احتمال سقط جنین در دوران بارداری شود.
در گروههای دوستانه عضو شوید و به گفته های سایر بانوان در خصوص دوران بارداریشان گوش دهید، به اشتراک گذاشتن تجربههای دوران بارداری به مادر احساس آرامش میدهد، همچنین گوش دادن به موسیقی آرام بخش و مراقبه نیز در از بین بردن استرس بسیار مفید است.
سقط جنین بیشتر به دلیل ناهنجاریهای کروموزومی در اوایل بارداری رخ میدهد، اما وجود سطح بالایی از هورمون استرس در حین و حتی قبل از اقدام به بارداری در ایجاد این ناهنجاریها منجر به مرگ جنین موثر است.
از جمله خطرناکترین احساسات که باعث استرس در زنان میشود میتوان مواردی، چون چالشهای روان شناختی، آسیبهای عاطفی، مشکلهای اجتماعی، نگرانیهای مالی، اختلافهای زناشویی، فشارهای کاری و درسی، تغییر محل کار و زندگی و سایر عوامل فشار را نام برد که باعث سقط جنین در سالهای آینده میشود.
کارشناسان به بانوان و دوشیزگان توصیه میکنند برای به دنیا آوردن فرزندانی سالم و پیشگیری از سقط جنین استرس خود را کنترل کنند و در صورت نیاز از متخصص کمک بگیرند.
منبع:Dailymail
انتهای پیام/