به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ آموزش و پرورش در هفته گذشته با رویدادهای متعددی نظیر پرداخت بخشی از معوقات و چگونگی اجرای بیمه تکمیلی برای فرهنگیان مواجه بوده که به این موارد پرداخته می شود.
رضوان حکیمزاده معاون آموزش ابتدایی در خصوص اجرای طرح شهاب برای دوره ابتدایی عنوان کرد: با توجه به اینکه استعدادهای متنوعی برای افراد وجود دارد، شناسایی این قابلیتها ضروری است.
وی ادامه داد: در طرح شهاب تلاش بر این است که با همکاری شورای ملی این طرح به جای نخبهپروری به شکل صحیح آن یعنی شناسایی و هدایت استعدادها توجه کنیم.
وی افزود: با توجه به اهمیت طرح شهاب این آمادگی در معاونت ابتدایی وجود دارد تا این طرح را با ارزشیابی کیفی و توصیفی تلفیق کنیم تا در مدارس ابتدایی اجرای آن از روند بهتری برخوردار شود.
معاون آموزش ابتدایی در مورد الزام اجرای این طرح در مدارس، تصریح کرد: الزامی برای اجرای طرح نداشتیم چرا که برخی محدودیتهای معلمان نظیر کلاسهای پر تراکم را میشناسیم بنابراین با وجود چنین شرایطی اجرای کامل طرح میسر نخواهد بود.
شاپور محمد زاده مدیر کل دفتر وزارتی آموزش و پرورش در خصوص وضعیت پرداخت معوقات حق التدریس ها عنوان کرد: تاخیر در پرداخت حق التدریس معلمان داشتیم اما در نهایت امروز مبلغ مورد نیاز از طریق خزانه تامین شده است.
وی ادامه داد:مبلغ این معوقات ۲۵۰ میلیارد تومان بوده است که با توجه به تامین اعتبار انجام شده برای معلمان قابل وصول خواهد بود زیرا خزانه مبلغ را به حساب آموزش و پرورش واریز کرده است.
حمیدرضا حاجی بابایی وزیر اسبق آموزش و پرورش در خصوص تصویب کلیات طرح استخدام معلمان حق التدریس و اظهارنظرهای مختلف در این زمینه اظهار کرد: وجود معلمان حقالتدریس چندین عامل داشته از جمله آن که طبق قانون برنامه ششم دانشگاه فرهنگیان باید سالانه ۳۰هزار نفر پذیرش داشته باشد که این امر محقق نشده بود هر ساله پذیرش چهار هزار نفری داشته است و این مساله یکی از عوامل بکارگیری معلم حق التدریس در مدارس است.
وزیر اسبق آموزش و پرورش در مورد استخدام ۱۲۰هزار نفر و انتقاد به این تعداد برای جذب در حرفه معلمی گفت: باید اول از مسئولان پرسید چطور این تعداد را به شکل حق التدریس به کار گرفته اند و طبیعی است که برای تمامی این افراد باید چاره اندیشی شود.
حاجی بابایی یادآورشد: در آموزش و پرورش یا هر وزراتخانه دیگری نباید تعدادی جوان را با حقوق ناچیز جذب کار کرد در حالی که امنیت شغلی و دریافتی مناسب برای این گروه در نظر گرفته نشود؛ نباید جوانی که برای ساختن آینده خود فعالیت می کند با دستمزد پایین و بدون استخدام و بکار گرفت و ضمانتی برای کار آن قائل نشد.
علی اللهیار ترکمن در خصوص وضعیت توزیع شیر مدارس در اظهار کرد: توزیع شیر مدارس از اصلی ترین برنامههایی است که در بهبود شاخص سلامت دانش آموزان تاثیرگذار است و اکنون چندسالی است که نگاه ویژه به این قضیه داریم.
معاون توسعه و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: برنامه توزیع شیر کاری بین بخشی است و با توجه به این شرایط یکی از اصلی ترین وظایف دستگاه های تولیدی، تولید شیر، در مرحله بعد تنظیم بازار شیر توسط وزارت بازرگانی و تامین منابع مورد نیاز برای این کار است.
وی تصریح کرد: اعتبارات مصوب برای امسال 200 میلیارد تومان بوده که هنوز به آموزش و پرورش ابلاغ نشده البته جلسات و برنامه ریزی های لازم انجام شده است تا قراردادهای لازم منعقد شده و از طریق ادارات کل استان ها به مدارس ابلاغ شود.
مصطفی آذر کیش مدیر کل دفتر کاردانش وزارت آموزش و پرورش درباره تامین نیروی انسانی برای هنرستانهای کشور در سال آینده عنوان کرد: با توجه به سه ساله شدن هنرستانها نیاز به فضا، تجهیزات و نیروی انسانی افزایش پیدا میکند که البته آموزش و پرورش طی سه سال گذشته برنامه ریزیهای برای جبران این مساله در نظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: سال گذشته یک هزار و 100 هنرآموز و استاد کار جذب شدند، همچنین 2 سال هم قبل بیش از هزار نیرو جذب شد اما با توجه به افزایش تعداد هنرآموزان یک سوم به نیازهای فعلی اضافه خواهد شد.
وی اظهار کرد: در اعتبارات سالانه و سنواتی ردیف بودجه در نظر گرفته شده که به بحث تامین نیروی انسانی کمک میکند.
مدیر کل دفتر کاردانش وزارت آموزش و پرورش یادآور شد: اکنون برای پیشبرد برنامهها به مشارکت سایر دستگاهها نیاز داریم، البته اکنون برنامه مشترکی با مرکز ملی فرش ایران مراکز آموزش جهاد کشاورزی و موسسات تولیدی داریم.
محمود امانی تهرانی مدیر کل دفتر تالیف کتابهای درسی ابتدایی و متوسطه در خصوص انتقادات وارد بر کتاب فارسی پایه یازدهم عنوان کرد: در یکی از تمرینهای کتاب فارسی پایه یازدهم شعری به اشتباه از یک شاعر مطرح شده و آن را منسوب به سهراب سپهری کردهاند که با توجه به بررسیهای انجام شده این بیت شعر از سال آینده حذف شده و شعری از شاعری سرشناس را جایگزین خواهند کرد.
امانی تهرانی اظهار کرد: همواره برای تالیف کتابهای درسی دقت کافی از سوی مولفان و عوامل دخیل در تالیف کتابهای درسی را شاهد هستیم اما گاهی اشتباهاتی کوچک رخ میدهد که فضای مجازی در انعکاس آن نقش بسزایی دارد البته همواره در جهت حذف چنین اشتباهاتی هستیم.
مدیر کل دفتر تالیف کتابهای درسی ابتدایی یادآور شد: در کتاب فارسی پنجم دبستان چاپ 1396 داستان زال و سیمرغ به اشتباه زاغ و سیمرغ نوشته شده است که این مسئله را برای چاپ 97 حتما اصلاح خواهیم کرد.
گودرز كريمی فر مدیر کل تعاون و پشتیبانی، از اجرای قرارداد بیمه تکمیلی فرهنگیان به روش صندوق درمان تکمیلی از ابتدای خرداد ماه سال 95 تا پایان شهریور ماه سال جاری سخن گفت و افزود: طی این دوره يك ساله بیش از 7 میلیون پرونده و سند پزشکی دریافتی، رسیدگی و هزینههای درمانی بیمه شدگان پرداخت شده است.
كريمی فر بیان کرد: بر اساس اسناد و مدارک موجود به طور متوسط روزانه بیش از چهارده میلیارد ریال خسارت به حساب بیمه شدگان واریز می گردد.
وي با بيان اين كه هزینههای بیمه شدگان تا سه ماه بعد از پایان قرارداد قابل پرداخت است افزود: رقم قطعی هزینه های 12 ماهه قرارداد سال 96- 95 طی دو ماه آینده مشخص خواهد شد.
مدیر کل تعاون و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: از مجموع هزینه های پرداختی 57 درصد مربوط به هزینه های سرپایی و 43 درصد مربوط به هزینههای بستری است.
انتهای پیام/