وی با اشاره به اینکه با همکاری معاون امور زنان رئیس جمهور ۳۵ عنوان کتاب راهنمای مهارتی تولید کرده ایم، افزود: به جرات میتوان گفت هیچ کتابی در این خصوص تاکنون تولید نشده است.
رئیس سازمان نهضت تصریح کرد: در طول پنج سال گذشته با بیش از سه هزار مصوبه با موضوع سوادآموزی تشکیل شده است، همچنین کمیته امداد نیز نهضت جدیدی برای توانمندسازی زنان و دختران است.
باقرزاده بیان کرد: تبعات بیسوادی را به ناتوانی از خواندن و نوشتن محدود نمیکنیم سواد در برنامه ۵ ساله ما مجموعهای از دانشها، مهارت و قابلیتها است تا فرد زندگی بهتری را تجربه کند و این تجربه وجود دارد که اگر کسی مهارتهای پایه سواد را نداشته باشد به منابع اطلاعاتی دسترسی ندارد.
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی بیان کرد: باید شرایطی را برای افراد مهیا کنیم تا باوجود امکاناتی که به دست میآورند باسواد شوند چرا که آموزش برای بیرون کشیدن فرد از فقر نقش مؤثر دارد و سواد در مسائل وسیع زندگی مفید است، لذا مادرانی که آموزش سواد دیده باشند نرخ بیکاری فرزندان آنها تا ۵۰ درصد کاهش مییابد.
باقرزاده گفت: آموزش زنان و دختران در بهبود زندگی آنها مؤثر است، سوادآموزی حتی مروج صرفه جویی در مصرف انرژی است.
وی عنوان کرد: میانگین سالهای تحصیل شهروندان طبق سرشماری هشت تا ۶ سال است که در برخی کشورها این نرخ بالای ۱۲ سال است.
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی با بیان اینکه سوادآموزی در درک افراد در قبال یکدیگر مؤثر است، گفت: من از زندانهای متعددی بازدید کردم که سواد توانسته رابطه مستقیمی با ارتکاب جرم افراد داشته باشد؛ همچنین میانگین سواد با انجام صحیح آداب و مناسک دینی نیز رابطه دارد.
وی تصریح کرد: در سالهای اخیر رشد سوادآموزی از ۱۵.۴ درصد به ۸۷.۶ درصد افزایش یافته است، در سالهای ۹۱ تا ۹۵ که بخش اصلی موفقیتها در طول دوران تدبیر و امید بوده ۲.۸ درصد کاهش بیسوادی داشتهایم یعنی تعداد بیسوادان یک میلیون و ۴۸۰ هزار کاهش یافته است.
باقرزاده تصریح کرد: در گروه سنی 45 تا 49 سال باسوادی شهری و روستایی 20 درصد اختلاف دارد. در گروه سنی 40 تا 49 سال 25 درصد بیسوادی در روستاها داریم.
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی با بیان اینکه 4.2 درصد جمعیت 10 تا 49 سال زنان شهری و 13 درصد جمعیت زنان روستایی بی سواد مطلق اند، عنوان کرد: 63 درصد بی سوادان از جمعیت زنان هستند که 44 درصد روستایی و 54 درصد شهری هستند. همچنین 190 هزار بی سواد سرشماری شده در گروه سنی 10 تا 19 سال داریم و 38 درصد اتباع خارجی از نعمت سواد محروم اند.
باقرزاده به طرح سوادآموزی اولیای دانش آموزان اشاره کرد و گفت: تا کنون و طی سه سال گذشته 262 هزار نفر از اولیاء را باسواد کردیم. توانمندسازی مربیان عشایری را دنبال کردیم و تعدادی سوادآموزان و آموزش دهندگان با مشارکت معاونت امور زنان وارد برنامه های آموزشی شدند و 1000 آموزش دهنده و 5000 سوادآموز در این طرح تحت آموزش قرار گرفتند.
رئیس سازمان نهضت سواد آموزی گفت: 45 هزار کودک در سن تحصیل و 8000 معلول را تحت پوشش برنامه های سواد بردهایم. امروز بیش از هر چیز دیگری نیازمند حمایت های اجتماعی بوده و مصر به خلق فرصت های جدید و مشارکت با دستگاههای دیگر هستیم.
انتهای پیام/