وی با اشاره به این موضوع که امروز استعدادهای کشور باید شناخته شوند، گفت: این جشنواره هدف خود را شناسایی و معرفی استعدادهای برتر در حوزه علوم انسانی و اسلامی قرار داده است و از طریق معرفی این استعدادها و همچنین ترغیب و تشویق پژوهشگران برای حضور در این جشنواره توانستهایم به هدف خود دست یابیم.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تصریح کرد: امیدواریم از طریق این جشنواره به اهداف اصلی خود یعنی تبیین کارکرد و نقش مهم و موثر علوم انسانی در برنامهریزی و سیاست کشور برسیم و همچنین در ایجاد فضای مناسب برای حضور فعال و موثر علوم انسانی در صحنه بینالمللی موفق باشیم.
غلامی با بیان این موضوع که اقدامات مناسبی در جهت ورود ایران به عرصه بینالمللی انجام گرفته است، خاطر نشان کرد: درست است که اقدامات شایستهای صورت گرفته و ایران به عنوان یکی از کشورهای موثر در عرصه بینالمللی فعالیت میکند اما امید است که این تلاش استمرار یابد و همکاران در دانشگاه و ما در وزارت علوم و تحقیقات با کمک یکدیگر برای تحقق این 2 هدف مهم قدم برداریم.
وی تصریح کرد: چنین رویکردی میتواند فضای مقایسهای و رقابتی کشور را اثر بخش کند و بخشی از دغدغهها و مشکلات ما را در حوزه رعایت اخلاق پژوهشی کاهش دهد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به این موضوع که موفقیت جز با همکاری بدست نمیآید، اظهار کرد: ارتباط و تعامل میان دستگاههای کشور سبب میشود تا این دغدغه علمی رفع شود و علوم انسانی به جایگاهی که تعلق دارد برسد.
غلامی تصریح کرد: دبیرخانه جشنواره فارابی باید با یاری انجمنهای علمی معتبر برای پیشرفت علوم انسانی قدم بردارد نکته اساسی این است که ثمره برنامهریزی و اثر بخشی و همچنین همکاری و فعالیتهای نهادهایی چون دبیرخانه جشنواره و انجمنهای علمی مختلف سبب موفقیت میشود.
وی تصریح کرد: دبیرخانه جشنواره فارابی در راستای ارتباط میان تعامل علوم انسانی و جوامع بینالمللی قدم برداشته است و از سوی دیگر ارتباط میان نسلهای مختلف علوم انسانی در ایران همانند تعاملش با جوامع بینالمللی مهم است.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با خاطر نشان کردن این موضوع که حلقهای از نخبگان باید تشکیل شود، گفت: تمام تلاش ما این است که شبکهای از نخبگان علوم انسانی را در کنار یکدیگر جمع کنیم که این تصمیم از دورههای پیش جدیتر شده است و در گروهی متشکل از اساتید، محققان و برگزیدگان دورههای مختلف کار میکنند.
غلامی تصریح کرد: گسترش تعاملات علمی در داخل کشور و ارتباط بینالمللی علمی بسیار سودمند است و سبب ایجاد فضای امید آمیخته با نشاط میشود.
وی در رابطه با پیامدهای غیر مستقیم رشد علوم انسانی گفت: از جمله پیامدهای غیر مستقیم این پیشرفت میتواند گفتوگوی سازنده میان مجریان جامعه و میانجیگری باشد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری یادآور شد: حضور فعالانه در این نشست بیتردید سبب تشویق خادمان شما در وزارت علوم خواهد بود تا با انگیزه و توان بیشتر در راستای ارتقای علمی کشور نقشآفرینی کنند.
انتهای پیام/