وزیر علوم با اشاره به اهمیت علوم انسانی گفت: تلاش ما این است که شبکه‌‌ای از نخبگان علوم انسانی را در کنار یکدیگر جمع کنیم.

گسترش تعاملات علمی و بین‌المللی هدف جشنواره فارابی/ همکاری نهادهای کشور برای ارتقای علمیبه گزارش خبرنگار حوزه فن‌آوری‌های نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛  منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در اختتامیه نهمین جشنواره فارابی که صبح امروز در محل سالن اجلاس سران کشور برگزار شد، با اشاره به این موضوع که درخت علم انسانی امروز شکوفا شده است، اظهار کرد: این رویداد مهم برای بررسی اهمیت  علوم انسانی از طریق بررسی‌ و کنکاش در نیازهای جامعه برگزار می‌شود.

 وی با اشاره به این موضوع که امروز استعدادهای کشور باید شناخته شوند، گفت: این جشنواره هدف خود را شناسایی و معرفی استعدادهای برتر در حوزه علوم انسانی و اسلامی قرار داده است و از طریق معرفی این استعدادها و همچنین ترغیب و تشویق پژوهشگران برای حضور در این جشنواره توانسته‌ایم به هدف خود دست یابیم.

 وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تصریح کرد: امیدواریم از طریق این جشنواره به اهداف اصلی خود یعنی تبیین کارکرد و نقش مهم و موثر علوم انسانی در برنامه‌ریزی و سیاست‌ کشور برسیم و همچنین در ایجاد فضای مناسب برای حضور فعال و موثر علوم انسانی در صحنه بین‌المللی موفق باشیم.

غلامی با بیان این موضوع که اقدامات مناسبی در جهت ورود ایران به عرصه بین‌المللی انجام گرفته است، خاطر نشان کرد: درست است که اقدامات شایسته‌ای صورت گرفته و ایران به عنوان یکی از کشورهای موثر در عرصه بین‌المللی فعالیت می‌کند اما امید است که این تلاش استمرار یابد و همکاران در دانشگاه و ما در وزارت علوم و تحقیقات با کمک یکدیگر برای تحقق این 2 هدف مهم قدم بر‌داریم.

 وی تصریح کرد:‌ چنین رویکردی می‌تواند فضای مقایسه‌ای و رقابتی کشور را اثر بخش کند و بخشی از دغدغه‌ها و مشکلات ما را در حوزه رعایت اخلاق پژوهشی کاهش دهد.

گسترش تعاملات علمی و بین‌المللی هدف جشنواره فارابی

 وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به این موضوع که موفقیت جز با همکاری بدست نمی‌آید، اظهار کرد: ارتباط و تعامل میان دستگاه‌های کشور سبب می‌شود تا این دغدغه علمی رفع شود و علوم انسانی به  جایگاهی که تعلق دارد برسد.

 غلامی تصریح کرد: دبیرخانه جشنواره فارابی باید با یاری انجمن‌های علمی معتبر برای پیشرفت علوم انسانی قدم بردارد نکته اساسی این است که ثمره برنامه‌ریزی و اثر بخشی و همچنین همکاری و فعالیت‌های نهادهایی چون دبیرخانه جشنواره و انجمن‌های علمی مختلف سبب موفقیت می‌شود.

 وی تصریح کرد: دبیرخانه جشنواره فارابی در راستای ارتباط میان تعامل علوم انسانی و جوامع بین‌المللی قدم برداشته است و از سوی دیگر ارتباط میان نسل‌های مختلف علوم انسانی در ایران همانند تعاملش با جوامع بین‌المللی مهم است.

ضرورت ایجاد شبکه نخبگان علوم انسانی

 وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با خاطر نشان کردن این موضوع که حلقه‌ای از نخبگان باید تشکیل شود، گفت:‌ تمام تلاش ما این است که شبکه‌‌ای از نخبگان علوم انسانی را در کنار یکدیگر جمع کنیم که این تصمیم از دوره‌های پیش جدی‌تر شده است و در گروهی متشکل‌ از اساتید، محققان و برگزیدگان دوره‌های مختلف کار می‌کنند.

 غلامی تصریح کرد: گسترش تعاملات علمی در داخل کشور و ارتباط بین‌المللی علمی بسیار سودمند است و سبب ایجاد فضای امید آمیخته با نشاط می‌شود.

 وی در رابطه با پیامدهای غیر مستقیم رشد علوم انسانی گفت:‌ از جمله پیامدهای غیر مستقیم این پیشرفت می‌تواند گفت‌وگوی سازنده میان مجریان جامعه و میانجی‌گری باشد.

 وزیر علوم، تحقیقات و فناوری یادآور شد: حضور فعالانه در این نشست بی‌تردید سبب تشویق خادمان شما در وزارت علوم خواهد بود تا با انگیزه و توان بیشتر در راستای ارتقای علمی کشور نقش‌آفرینی کنند.

 

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار