معاون توسعه روستایی رئیسجمهور از برگزاری سومین نمایشگاه توانمندی روستائیان و عشایر با حضور جهانگیری معاون اول رئیس جمهور خبر داد.
به گزارش خبرنگار دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سید سیدابوالفضل رضوی معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیس جمهور در نشست خبری امروز خود با اصحاب رسانه از برگزاری افتتاحیه سومین نمایشگاه توانمندیهای روستاییان و عشایر سهشنبه این هفته با حضور معاون اول رئیس جمهور خبر داد و اظهار کرد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی حتی در مقاطعی که درگیر جنگ بودیم، خدمات خوب زیرساخت و کالبدی برای روستاها انجام شد.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیس جمهور ادامه داد: یکی از شاخصههای مهم توسعه توازن و تعادل است و ما پیشرفتهای فیزیکی و کالبدی خوبی در روستاها داشتیم، اما باید به توسعه توجه جدی میکردیم.
رضوی تأکید کرد: اگر در روستاها به توسعه توجه میشد، حتما اشتغال، افزایش درآمدها، عدالت آموزشی، خدمات درمانی و تأمین اجتماعی را درپی میداشت.
وی با بیان اینکه متأسفانه هنوز نزدیک به 25 درصد از منازل روستاییان فاقد سند است، ادامه داد: با وجود همه تلاشها و خدماتی که برای روستاها انجام شده، اما به جد میتوان گفت که قبل از این دولت این خدمات چشمگیر نبوده و کمتر به بحث توسعه روستایی توجه شده بود.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیس جمهور تأکید کرد: دولت تدبیر و امید به همه ابعاد توسعه اعم از عدالت آموزشی، افزایش درآمد روستاییان و عشایر و اشتغال پایدار آنان توجه کرد و در این زمینه لایحهای دوفوریتی به مجلس داد.
رضوی اظهار کرد: در زمینه اشتغال پایدار روستایی وامهایی با کارمزد 4 درصد به عشایر و روستاییان در مناطق مرزی و با کارمزد 6 درصد در سایر روستاها پرداخت شده است.
وی با اشاره به حضور 31 استان و 430 شهرستان کشور در سومین نمایشگاه توانمندیهای روستاییان و عشایر گفت: در این نمایشگاه به بحث استارتآپهای روستایی توجه خوبی شده است و ما حتی یک سالن مشخص را برای این مهم در نظر گرفتیم، چرا که نقش استارتآپها در توسعه مستمر و پویای روستا در آینده دوچندان خواهدشد.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیس جمهور در پاسخ به سوالی درباره اقدامات دولت در زمینه توجه به بحث اشتغال پایدار روستایی گفت: متأسفانه قبل از این دولت ردیف بودجه مشخصی برای معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم وجود نداشت، ما در سال 93 توانستیم ردیف بودجهای برای این معاونت بگیریم.
رضوی اضافه کرد: با بررسیهای به عمل آمده مشخص شد که 60 درصد از مهاجرتکنندگان به شهرها، حاشیهنشینان و روستاییانی هستند که شغل و درآمد کافی ندارند، بنابراین اگر روستاییان شغل مناسب و درآمد کافی داشته باشند به شهر مهاجرت نمیکنند.
وی تأکید کرد: ما رد این زمینه کارهای ویژهای را آغاز کردهایم که از جمله آن دادن وامهایی با کارمزد 0 درصد بود.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیس جمهور به گزارش معاون اول رئیس جمهور خدمت مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: در جلسه شورای اجتماعی که مقامات خدمت رهبری حاضر شده بودند، ایشان فرمودند برای ایجاد اشتغال روستایی به سرعت اقدام کنید و دولت هم در این زمینه لایحهای دوفوریتی به مجلس داد.
رضوی گفت: در طول تاریخ حکمرانی ایران ما هیچ لایحه دوفوریتی از دولت برای اشتغال روستاییان و عشایر نداریم و رئیس جمهور نیز در این زمینه دستور داده تا تابستان 97 اقدامات انجام شده به نتیجه برسد.
وی تأکید کرد: استانها را براساس سه فاکتور درآمد خانواده، جمعیت و نرخ بیکاری روستاییان تقسیمبندی کردیم و براین اساس اعتبارات برای پرداخت وام اختصاص داده شد که استان سیستان و بلوچستان بیشترین سهم و استان قم کمترین سهم را گرفتهاند.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیس جمهور در پاسخ به سوالی درباره اینکه در این نمایشگاه به دنبال چه هستید، گفت: متأسفانه فرزندان مهاجران، تواناییهای پدران و مادران خود را کمتر میبینند ما برای اینکه تواناییها و استعدادهای روستاییان را بر خلق ثروت به آحاد مردم و مسئولان معرفی کنیم، برگزاری نمایشگاه را در دستور کار قرار دادیم.
رضوی تصریح کرد: نمایشگاه اول در سال 94 برگزار شد و به یاد دارم که 4 استاندار به ما نامه نوشتند که پول بدهید تا در نمایشگاه شرکت کنید اما در نمایشگاه امسال نه تنها هیچ استانی از ما درخواست پول نکرده است بلکه همه استانها افزایش تقاضای مساحت را داشتهاند.
وی گفت: سرمایههای بسیاری در روستاها وجود دارد که میتواند تبدیل به ثروت شود ما روی برخی از بازیهای پول ساز دنیا بررسیهایی انجام دادیم و فهمیدیم که ریشه آنها به ایران برمیگردد لذا ما باید این بازیها را معرفی و تبدیل به اقتصاد کنیم.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیس جمهور با تأکید بر اینکه روستاهای ما دارای پتانسیلهای بالایی در جذب گردشگر هستند، افزود: از زمانی که اقدام به برگزاری نمایشگاه کردهایم مردم تشویق شدهاند تا در ایام تعطیلات به روستاها سفر کنند.
رضوی درباره تخصیص وام اشتغال به روستاییان بیان کرد: تنها از یک منبع برای اشتغال روستایی وام پرداخت نمیشود بلکه از طریق قانون اشتغال پایدار با نرخ کارمزد 4 درصد و 6 درصد به روستاییان وام پرداخت شد و رئیس بنیاد مستضعفان با کمک بانک سینا و بنیاد علوی کمکهای شایان توجهی در این زمینه انجام دادند.
وی افزود: تا به امروز حدود 420 میلیارد تومان با نرخ 8 درصد به روستاییان وام پرداخت شده که از این محل حدود 2 هزار شغل پایدار ایجاد شده است.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیس جمهور ادامه داد: پرداخت 340 میلیارد تومان وام با کمک ستاد اجرای فرمان امام راحل و همراهی بانک پارسیان نیز در دست انجام است؛ تا امروز بیش از 10 هزار طرح در سامانه کارا مورد تأیید قرارگرفته است و این طرحها به سرعت و دقت مورد توجه قرار میگیرد.
رضوی در پاسخ به سوالی درباره کیفیت پایین تولیدات داخلی افزود: متأسفانه برخی مصرف کنندگان فریب برندها را میخورند، اینکه گفته میشود تولیدات روستاییان ما کیفیت ندارد، تهمت است امروز در برخی از روستاها تولیداتی داریم که کیفیتشان بسیار بالاتر از نمونههای مشابه خارجی است.
وی در پاسخ به سوالی درباره تولیدات صنعتی در روستاها اظهار کرد: اگر تولیدات صنعتی مورد نیاز کشور باشد و بازار مصرف هم داشته باشیم ما قطعا از آن استقبال میکنیم.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیس جمهور در پاسخ به سوالی درباره راه اندازی کسب و کار مربوط به سنگهای زینتی و تزئینی در روستاها تصریح کرد: سنگهای زینتی، صنعتی است که مصرف آب بسیار کمی دارد و حدود یک چهارم کانیهای این صنعت در دنیا موجود است.
رضوی ادامه داد: گردش مالی این صنعت در دنیا در رتبه دوم و بعد از گردش مالی نفت و گاز قرار دارد. بنابراین ضروری است که ما هم به این مقوله مهم توجه جدی داشته باشیم، کارهای خوبی در این زمینه انجام شد و در برخی روستاها هم مشغول تولید هستند.
وی در پاسخ به سوالی درباره برگزاری نمایشگاههای روستایی ایران در کشورهای خارجی افزود: ما در این زمینه برنامهریزیهایی انجام دادیم و حتی به وزارت خارجه هم اعلام کردیم که اگر کشوری آمادگی دارد در نمایشگاه امسال شرکت کند برای برگزاری نمایشگاههای روستایی در خارج از کشور هم اقداماتی در دست انجام داریم.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیس جمهور در پاسخ به سوالی درباره تقویت استارتآپ های روستایی بیان کرد: این مقوله مورد توجه جدی ماست، حمایتهای مالی و معنوی در این زمینه از استارت آپهای روستایی انجام میدهیم اگر این استارت آپها به عنوان پیشران توسعه روستایی نیازمند امکانات باشند از همان وام روستایی با نرخ 6 درصد به آنان پرداخت خواهد شد.
رضوی در پاسخ به سوالی درباره زمان برگزاری این نمایشگاه در پانزدهم اسفند گفت: بر اساس نظرسنجیهایی که در دورههای گذشته از بازدید کنندگان نمایشگاه داشتیم، آنان مایل بودند که این نمایشگاه در ایام نزدیک به عید برگزار شود تا بتوانند خریدهای خود را انجام دهند.
وی اضافه کرد: ما برای جداسازی غرفهها در نمایشگاه برنامههایی داریم و هر گروه ارائه دهنده هنرهای محلی در این نمایشگاه حضور دارند از سال آینده نیز به صورت جدی ارتقای کیفیت غرفهها و جداسازی آنها را دنبال میکنیم.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیس جمهور در پاسخ به سوالی درباره ضرورت برند سازی تولیدات روستایی کشورمان افزود: برندسازی یکی از اقدامات بزرگ است ما اگر علائم تجاری نسازیم حتما کارمان ناقص خواهد بود این موضوع تا حدی انجام شده است.
انتهای پیام/