به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛علی رغم انتقادات بسیاری که بر روند برگزاری کنکور وارد است اما همچنان این غول پابرجاست و دانشآموزان و داوطلبان کنکوری ناگزیر باید با آن دست و پنجه نرم کنند و تقریبا یک سال عمر خود را به طور کامل به درس و کلاس های آموزشی اختصاص میدهند.
یکی از مهمترین روزهایی که تأثیر مهمی در نتیجهی کنکور داوطلبان دارد، دوران «نوروز» است که می توان با برنامه ریزی صحیح هم ازایام تعطیل بهره گرفت و هم از ماراتن تحمیلی بر نظام آموزشی جانماند.
برخلاف تصور اشتباه بسیاری از دانشآموزان و داوطلبان کنکور که فکر میکنند فرصتهای موجود تا کنکور برای موفقیت کافی نیست، بیشتر زمان موجود از ابتدای سال تا کنکور، هنوز باقی مانده است. در بسیاری از مدرسهها و آموزشگاهها، بیشتر درسها تا قبل از عید به پایان میرسد و بعد از عید، فرصت مطالعه، بسیار بیشتر است.
محمدرضا پوردستمالچی مشاور تحصیلی درگفتوگو با خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ درباره اهمیت دوران نوروز عنوان کرد: اگر هنوز مطالعهی جدی را آغاز نکردهاید یا ساعت مطالعه نسبت به ابتدای سال، کم شده است، در دوران نوروز میتوانید عادت مطالعهی جدیدی را ایجاد کنید و یقین دارم که میدانید ماههای فروردین، اردیبهشت و خرداد، تأثیر بسیار زیادی در نتیجهی کنکور دارد و شما نیازمند ساعت مطالعهی بالایی در این 3ماه هستید و این عادت در دوران نوروز، ایجاد میشود یعنی اگر بتوانید عادت مطالعه با کمیت و کیفیت بالا را در خود ایجاد کنید، مدتزمان باقیمانده را نیز با قدرت، مطالعه خواهید کرد و در غیر اینصورت، با مشکلهای عمدهای مواجه خواهید شد.
وی ادامه داد: در این زمان، بسیاری از داوطلبان به دلیل عادتهای سالهای گذشته، خوب مطالعه نمیکنند و به تفریحهای مرسوم نوروزی میپردازند و این، فرصت خوبی برای کاهش میزان فاصله با رقیبان اصلی است.
این مشاور تحصیلی به برنامه ریزی دردوران نوروز هم اشاره کرد گفت: اگر فرصت مطالعاتی نوروز را از 26اسفند تا 13فروردین در نظر بگیریم، در حدود 18روز، فرصت داریم. بهتر است قبل از شروع دوران مطالعاتی نوروز، برنامهی دقیق و منظمی برای مطالعه، تنظیم کنید. این کار، سبب میشود تا احتمال انجام دادن آن، افزایش یابد. مبحثیهایی که در دوران نوروز باید مطالعه شود، بستگی به نوع داوطلب و شرایط تحصیلی دارد اما اگر دانشآموز دوره پیشدانشگاهی هستید، بهتر است درسهای پیشدانشگاهی یک و پایه را مرور کنید. درسهای پیشدانشگاهی دو در اردیبهشتماه (امتحانهای ترم 2) بهراحتی مرور خواهد شد و برای جمعبندی در خرداد، کافیست درسهای پیش یک و پایه را در دوران نوروز مطالعه کنید.
وی افزود: اگر از 18روز موجود، 12روز را به مطالعه و 6 روز را به استراحت اختصاص دهیم و هر روز در حدود 10ساعت مطالعه کنیم، چیزی در حدود 120ساعت، مطالعه خواهیم داشت که میتواند تغییر زیادی در نتیجه کنکور ایجاد کند.
این مشاور تحصیلی بیان کرد: در فرصت 12روز مطالعه عید که باید بهمرور درسهای پیش یک و پایه اختصاص یابد، بهتر است با استفاده از روش «مرور سریع»، کل درسهای مورد نظر، مطالعه شود. نیازی نیست در هر درس، وقت زیادی را صرف مطالعهعمیق و جزئی کنید چراکه مرور کلی مطالب، مهمتر از جبران ضعفهای عمده است و سعی کنید هر روز، 2 واحد مطالعاتی را بهطور کامل، خالی (بدون برنامه) در نظر بگیرید تا در صورتی که فرصتهای پیشبینی شده، نیاز شما را برطرف نکرد، بتوانید بهراحتی آنها را در زمان آزاد خود جبران کنید.
یکی از مشکلهای بزرگ داوطلبان کنکور در دوران نوروز، دید و بازدیدهای نوروزی و عوامل حواسپرتی محیطی است که بهطور معمول در خانه وجود دارد.
پوردستمالچی درباره حل این مشکل عنوان کرد: محل مطالعه خود را به مکان ساکتی مانند منزل یکی از اقوام که در آن رفتوآمدِ کمتری وجود دارد، منتقل کنید تا در آنجا بهراحتی مطالعه کنید و اگر امکان این کار را ندارید، باید ابتدا ساعت دید و بازدیدها را حدس بزنید و یا از خانواده بخواهید که آنها را بهطور تقریبی (نه بهطور دقیق) معین کنند سپس ساعت مطالعه خود را براساس زمانی که محیط خانه، ساکت است، تنظیم کنید.
تصور اشتباه بسیاری از دانش آموزان و داوطلبان کنکور این است که اگر شب و روز فقط درس بخوانند، نتیجه خوبی خواهند گرفت درحالی که داوطلبان موفق کنکورهای سالهای گذشته، بر این باورند که داشتن انرژی مطلوب و حفظ آن تا روز کنکور، عامل بسیار مهمی بوده است و حفظ و تقسیم انرژی، از مهمترین مواردی است که باید به آن توجه ویژهای داشت.
این مشاور تحصیلی کسب انرژی هفتگی که برخی از داوطلبان به آن توجه نمیکنند، از اصلهای مهم موفقیت در کنکور دانست و گفت: باید در هفته، حدود 3 تا 6 ساعت را فقط به خودتان اختصاص دهید و بدون کنکور، زندگی کنید. لذت ببرید و انرژی هفته بعد را تأمین کنید. اما بسیار مهم است که فکر کنید و کاری را که از آن لذت میبرید، در برنامه خود قراردهید.
پوردستمالچی در پایان تاکید کرد: رسیدن به قله موفقیت در هر مرحلهای، نیازمند زمان است و باید صبور باشید و در هر مرحله فقط کمی رشد را از خود، انتظار داشته باشید و یادتان باشد که دیگران هم درحال درسخواندن هستند، پس اگر حتی جایگاه خود را حفظ کردید، به معنی این است که مساوی با دیگران، تلاش کردهاید.
انتهای پیام/