به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان؛ لرستان با موقعیت استراتژیک خود همواره در طول تاریخ به عنوان یکی از مهمترین گذرگاههای شمال به جنوب کشور مطرح بوده به طوریکه این استان در دوره مادها، هخامنشی، ساسانی و اسلامی در مسیر هگمتانه شوش در موقعیت ویژهای قرار داشته و پل کشکان نیز در ۵۰ کیلومتری جنوب خرم آباد در این مسیر احداث شده است.
پلهای گاومیشان، شاپوری، پل آجری، پلدختر، کلهر، کشکان و شکسته از جمله پلهای تاریخی لرستان هستند که بیش از هزار و ۴۰۰ سال قدمت تاریخی دارند و از معماری و هنر و پل سازی منحصربه فرد برخوردارند.
این استان به دلیل ۹۰ تاریخی به سرزمین پلهای تاریخی معروف است؛ که یکی از این پل ها، پل کلهرت در پلدختر و مسیر سراسری تهران – جنوب ساخته شده است.
پل کلهرت در روستای دمرود شاکرمی بخش معمولان از توابع شهرستان پلدختر قرار دارد و پایههای آن به صورت بیضی شکل است.
این پل در جهت شرغی غربی با ارتفاع ۹۱ متر بر روی رود کشکان در لرستان احداث شده است و به عنوان بلندترین پل تاریخی ایران شاخته شده است.
این پل شامل چهار پایه است که این پایهها از سطح زمین تا قسمت بالایی ۲۶ متر ارتفاع دارند و دهانهی این پل ۲۶ متر است.
وجود این پل نشان دهنده معماری بی نظیر پلهای لرستان که توسط مردم این دیار ساخته شده است.
این اثر تاریخی در تاریخ ۲۷ بهمن ۱۳۷۸ با شماره ثبت ۲۵۸۶ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
از ویژگیهای منحصر به فرد این پل تاریخی میتوان به وجود سکویی در داخل دو پایه اصلی پل نام برد که این سکو از ۱۲ پله ساخته شده است.
کتیبهای که در نزدیکی این پل قرار دارد قدمت این پل را نشان میدهد.
این کتیبه به دستور بدر بن حسنویه نوشته شده است و قرینه آن در قسمت جنوب بر سینه کوه وجود داشته که متأسفانة به علت عملیات راهسازی تخریب گردیده است.
این کتیبه به خط کوفی برگ دار و متن عربی نوشته شده است و متن این کتیبه در مورد تاریخ ساخت این پل در قرن چهارم و سال ۳۷۴ هجری قمری به دست بدر ابن حسنویه ساخته شده است.
گزارش از مهدیه فکوری
انتهای پیام/م