چند روز پیش خبری مبنی بر بازدید بازرسان سازمان انرژی اتمی از دانشگاه علم و صنعت منتشر شد، خبری که برخی آن را تایید و برخی آن را تکذیب میکنند.
به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ هفته اخیر خبری مبنی بر بازرسی بازرسان سازمان انرژی اتمی از دانشگاه علم و صنعت در رسانهها منتشر شد و رئیس دانشگاه آن را تکذیب کرد، این در حالی است که به نظر می رسد ماجرا چیز دیگری است و استادان دانشگاه نظر متفاوتی دارند و بسیج های دانشجویی از بازرسی های پشت پرده بازرسان سازمان انرژی اتمی از دانشگاه و دفاتر خصوصی استادان بدون اجازه آنها خبر می دهند.
جبارعلی ذاکری رئیس دانشگاه علم و صنعت در گفتوگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در خصوص خبر بازدید بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی از دانشگاه علم و صنعت گفت: هیچ یک از بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی بازدیدی از دانشگاه نداشته اند و این خبر صحت ندارد.
به دنبال این خبر، بسیج اساتید و بسیج دانشجویی هشت دانشگاه تهران در بیانیههایی اصل بازرسی از دانشگاه علم و صنعت را تایید کردند.
اعضای بسیج دانشجویی هشت دانشگاه تهران خواستار پیگیری چرایی ورود نمایندگان آژانس بینالمللی انرژی اتمی به دانشگاه علم و صنعت شدند، در قسمتی از این بیانیه آمده است: متاسفانه بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی و به عبارت دقیقتر جاسوس های سرویسهای اطلاعاتی بیگانه طی اقدامی متعرّضانه قسمتهایی از دانشگاه علم و صنعت ایران، از جمله دانشکده مهندسی برق را تحت بازرسی و نمونهبرداری قرار دادند، این اقدام بدون اطلاع دانشگاهیان همچنین با مشایعت برخی استادان فتنهگر دانشگاه تحقق یافته است.
طبق اذعان استادان دانشکده برق، بسیاری از این استادان هنگام بازدید در دفتر خود حضور نداشته و این اقدام بدون اجازه آنان صورت گرفته است؛ حال آن که تعدادی از قطعات فوق پیشرفته و راهبردی ساخته شده استادان در همین اتاقها قرار داشته است؛ اما علیالظاهر دیپلماسی سراسر حقارت دولت نقطهای را به دور از نظر جاسوس های بینالمللی مستکبران باقی نگذاشته است.
جبارعلی ذاکری رئیس دانشگاه علم و صنعت مدعی شده بود که خبر بازرسی از دانشگاه علم صنعت قدیمی بوده و موضوع منتشر شده مربوط به آرشیو خبری در خبرگزاری ها بوده است.
بیشتر بخوانید: نهادهای مربوطه پاسخگوی باز شدن پای جاسوسان آژانس انرژی اتمی به دانشگاهها باشند
صادق مشایخی مسئول بسیج دانشگاه علم وصنعت در گفتوگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در خصوص این بازرسی گفت: اصل این بازرسیها صحت دارد و قطعا اتفاق افتاده است، استادان دانشکده برق نظیر استاد چلداوی این موضوع را تایید میکنند، اینکه آقای ذاکری این خبر را تایید نکرده است ممکن است به این خاطر باشد که ایشان به تازگی حکم ریاست دانشگاه را گرفتهاند اما این موضوع در حالی است که بازرسیها در خرداد ماه ۹۷ انجام شده و رئیس دانشگاه سعی داشته محافظه کارانه جواب دهد که چرایی این موضوع هنوز مشخص نیست.
اگر چه به اعتقاد استادان دانشگاه علم و صنعت بازرسیها در خرداد ماه انجام شده است اما به هر حال جبارعلی ذاکری رئیس دانشگاه علم و صنعت از اسفند ماه سال گذشته طی حکمی از سوی وزیر علوم، سرپرست دانشگاه علم و صنعت بودند.
به اعتقاد دانشگاهیان این بازرسیها از چند نظر باید روشن شود: اولا چرا در چنین مکان علمی که به لحاظ نیروی انسانی و تجهیزات علمی بسیار استراتژیک است، بازرسان سازمان انرژی اتمی به راحتی میتوانند وارد شوند و حتی طبق گفته استادان دانشگاه، به دفاتر آنها هم دسترسی داشته باشند.
از سوی دیگر فضاهای علمی های تک در دانشگاهها نظیر دانشگاه علم و صنعت باید همیشه مورد توجه قرار گیرد. حملات سایبری به تاسیسات هستهای و ترور دانشمندان هستهای کشورمان نشان میدهد بی توجه به امنیت فضاهای علمی کشور تا چه میزان میتواند برای کشور مضر باشد، موضوعی که میتواند این بار برای دانشمندان دیگری از کشورمان تهدیدکننده باشد.
مسئول بسیج دانشگاه علم وصنعت با بیان اینکه بازرسان گویا هیچ محدودیتی در بازرسی از دانشگاه علم صنعت نداشتند، گفت: باید وزارت علوم پاسخگو باشد که چرا به همین سادگی اجازه بازدید از تمامی فضاهای علمی کشور را میدهد.
مشایخی با بیان اینکه یکی از اهداف انقلاب اسلامی موضوع استقلال کشور بوده است، گفت: متاسفانه در سالهای اخیر شاهد قراردادهای ننگین بودیم؛ قراردادهایی که به راحتی اجازه بازرسی از فضاهای حیاتی کشور را میدهد، این بازرسی از دانشگاه علم و صنعت محرمانه بوده است، معلوم نیست این بازرسان از چند مرکز علمی دیگر کشور به صورت محرمانه بازرسی کرده اند.
علیرضا زاکانی نماینده سابق تهران در مجلس شورای اسلامی هم در توئیتی بازرسی از دانشگاه علم و صنعت را شکستن مرزهای استقلال کشور دانست و افزود: ورود به عرصه علم و فنآوری، آغاز تجاوز به حریم استاد و دانشجوست.
فواد ایزدی استاد روابط بین الملل دانشگاه تهران، در توئیتی اساس برجام را پذیرفتن محدودیتهای بسیار میداند که این بازرسیها یکی از آنهاست.
علیرضا سفیدچیان از استادان دانشگاه هم در تویئتی بازرسی از دانشگاه را خدشهای به استقلال کشور و مشابه قرارداد کاپیتالاسیون میداند.
بسیج اساتید هم در بیانیهای به موضوع استقلال کشور و خطر بازرسیهای مشابه را تاکید کردند و در قسمتی از این بیانیه آمده است: « مگر در ننگنامه برجام، علاوه بر پذیرش تحقیرهای فراوان ملت انقلابی ایران و دستاوردهای آن، اجازه تفتیش مراکز علمی و دانشگاهی هم به اجانب از جمله آژانس اتمی داده شدهاست که ما دانشگاهیان از آن بیخبر بودهایم، سابقه بازرسیهای آژانس و اتفاقات تلخ بعدی نشان میدهد که غالباً امنیت فکری، جانی و عرضی اساتید و دانشجویان در معرض خطر قرار گرفته است و مسئولان باید پاسخگو باشند که این بازرسی ها به چه دلیلی اجازه بازرسی از مراکز علمی کشور را گرفته اند و بدون اجازه به دفتر استادان راه پیدا کرده اند؟ این در حالی است که شاهد عهدشکنی های غرب در توافق ها هستیم.
انتهای پیام/
گزارش از علی قدمی
با این ترفندها نمیشه مو رو از ماس کشید بیرون
هر روز شاهد خبر جدید هستیم
چرا؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
یعنی اصلا بازدید نداشتند ؟!!!