استوار با اشاره به ضرورت بیماری های غیرواگیر بر اجرای طرح پزشک خانواده را در نظام سلامت تاکید کرد.
 
دورخیز برای کاهش مرگ ناشی از بیماری‌های غیرواگیر/ ضرورت اجرای طرح پزشک خانواده در نظام سلامتبه گزارش  حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ افشین استوار مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیر واگیر وزارت بهداشت در نشست مدیران گروه پیشگیری و کنترل بیماری‌های غیرواگیر دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور با تاکید بر ضرورت سازوکار بین بخشی به منظور کنترل و پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر اظهار کرد: باید سیاست‌ها و راهبرد‌های کاربردی برای کنترل بیماری‌های غیرواگیر داشته باشیم، چراکه در غیر این صورت نمی‌توانیم به کاهش یک سومی مرگ و میر ناشی از بیماری‌های غیر واگیر دست یابیم.

مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیر واگیر وزارت بهداشت با اشاره به ضرورت سازوکار بین بخشی در سطح ملی، استانی و شهرستان‌های کشور تصریح کرد: باید از سازمان ها، نهادها، بخش خصوصی، مردم و جامعه مدنی، برای کنترل و پیشگیری از بروز بیماری‌های غیر واگیر و کاهش مرگ و میر ناشی از این بیماری‌ها استفاده کرده و عوامل اجتماعی موثر بر سلامت را کنترل کنیم.

وی با تاکید بر اینکه سرمایه گذاری در حوزه کنترل و کاهش بیماری‌های غیر واگیر سرمایه گذاری پر سودی است، افزود: به ازای هر ریال هزینه در بخش کنترل و پیشگیری از بیماری‌های غیر واگیر، می‌توان تا ۳۶ برابر بازگشت سرمایه در بخش توسعه داشت، چراکه بازگشت سرمایه در این حوزه مناسب است.

استوار در ادامه مهمترین اولویت‌های وزارت بهداشت در حوزه بهداشت را اجرای طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع دانست و گفت: برای تحقق این برنامه ۱۲ گام اجرایی پیش بینی شده است و در قالب این ۱۲ گام تا سال ۱۴۰۴ نظام ارجاع در کشور به طور کامل اجرا خواهد شد؛ نظام ارجاع و پزشک خانواده به عنوان زیرساخت همه برنامه‌ها است.
 

اجرای آزمایشی طرح ایراپن در چهار شهر

مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت با اشاره به برنامه ایراپن گفت: این برنامه در ۴ شهر کشور به صورت آزمایشی در حال اجرا است و با سرعت بیشتری در کل کشور در حال توسعه است، اما یکی از اشکالات این برنامه، نبود زیرساخت‌های سخت افزاری و نرم افزاری بوده که در بررسی‌های صورت گرفته، تصمیم گرفته شد تا رفع این اشکالات، برنامه ایراپن به صورت محدود در سراسر کشور به اجرا در آید.

استوار با اشاره به ارزشیابی اجرای برنامه ایراپن در شهرستان‌های منتخب بیان کرد: در راستای ارزشیابی انجام شده، توانستیم به اطلاعات مفیدی جهت برنامه ریزی گام‌های بعدی دست پیدا کنیم.

وی در ادامه به نظام ثبت سرطان مبتنی بر جمعیت ایران اشاره و تصریح کرد: اگرچه در برنامه ثبت سرطان در سال‌های اخیر وقفه‌ای ایجاد شد، اما توانستیم با همکاری دانشگاه‌های علوم پزشکی، نتایج ثبت سرطان را تا سال ۱۳۹۳ جمع آوری کنیم؛ در حال حاضر نیز، به جمع آوری و ثبت این اطلاعات در سال‌های ۱۳۹۵و ۱۳۹۴ می‌پردازیم، جمع آوری و ثبت اطلاعات مربوط به سرطان این بستر را فراهم می‌کند که آمار دقیقی از شیوع و بروز سرطان در کشور به تفکیک نوع سرطان و استان داشته باشیم.

بروز سرطان در ایران بیشتر از سایر نقاط دنیا نیست

مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیر واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه روند بروز سرطان در ایران پرشتاب‌تر از سایر کشور‌های دیگر نیست، افزود: میزان بروز سرطان در کشور از کشور‌های در حال توسعه پایین‌تر است، همچنین شیوع سرطان مشکلی بین المللی است و باید تلاش کرد تا با این روند مقابله کنیم.

استوار  یکی دیگر از برنامه‌های پیشگیری و کنترل بیماری‌های غیر واگیر را تعیین فهرست محصولات آسیب رسان به سلامت دانست و گفت: انتظار داریم تبلیغات محصولات آسیب رسان به سلامت کاهش یابد تا به دنبال آن مصرفشان هم کم شود، اما کاهش مصرف این محصولات، ممکن است به بخش تولید و اشتغال آسیب وارد کند، لذا پیشبرد این برنامه با مشکلاتی همراه است.
 
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۱۷ ۱۴ مرداد ۱۳۹۷
سرطان ما از همه دنیا کمتره بجاش سکته ما از همه جای دنیا بیشتره
آخرین اخبار