به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان؛ عباس سعیدی، رئیس جهاد کشاورزی شمال استان کرمان امروز در جلسه بررسی مسائل و مشکلات خشکیدگی خرما با بیان این که نیمی از نخلستانهای شمال استان کرمان ۱۵۰ میلیارد تومان خسارت دیدهاند، گفت: از ۱۶۰ هزار تن خرمای زیر کشت ۳۰ هزار تن از بین رفته است.
وی افزود: عارضه خشکیدگی خرما موضوعی است که ما هر ساله با آن روبرو هستیم این عارضه بیماری و آفت نیست بلکه بر اثر شدت دما و وزش بادهای گرم در نقاط پست اتفاق میافتد.
سعیدی یادآور شد: بعضی از کشاورزان از کیسههای پلاستیکی برای پایین آوردن دما استفاده میکردند که علاوه بر این که دما را پایین نمیآورد باعث خسارت بیشتر هم شد همچنین عدهای از کولر استفاده میکردند که موفق نبود.
رئیس جهاد کشاورزی استان کرمان با اشاره به اینکه حدود چهار سال است که در مراکز تحقیقاتی برای کاهش عارضه خرما تحقیقاتی صورت گرفته و پیشنهاداتی ارائه شده که در مرحله اجرایی است و آن استفاده از متقال و کود پلاس است، افزود: کود پتاس باعث مدیریت آب در گیاه میشود که تا ۴۵ درصد خشکیدگی خرما را کاهش میدهد.
وی ادامه داد: استفاده از کیسههای متقال در نخلستانها حدود پنج درصد دما را کاهش میدهد که به صورت پایلوت در چهار منطقه فهرج، ریگان، نرماشیر و امسال هم برخی نقاط بم اجرا میشود که تا ۴۵ درصد عارضه خشکیدگی خرما را کاهش میدهد.
وی بیان داشت: وزش بادهای گرم در میانه و حاشیه نخلستانها امسال پنج درصد افزایش داشته است.
سعیدی به بستهبندی خرما اشاره کرد و گفت: خمیر کاغذ در شمال کشور تولید میشد و کارتن را صادر میکردند که جلوی آن را گرفتند و قرار شد یک میلیون کارتن وارد کنند، اما باز هم یک عده کارتن را احتکار کردند که سبب گرانی کارتن خرما شد.
وی افزود: به پیشنهاد فرماندار برای اینکه بستهبندی به صورت بهداشتی صورت گیرد قرار شد خرما در نخلستانها بعد از چیده شدن داخل سبدهای پلاستیکی جمعآوری و وارد سردخانه و بعد از آن طبق سفارش بستهبندی شود.
انتهای پیام/ح