رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان فهرج گفت:: با توجه به آغاز فصل برداشت خرما و افزایش مصرف ضایعات خرما بعنوان خوراک دام، دامداران مراقب بروز بیماری اسیدوز باشند.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، بماندشتی رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان فهرج گفت: اسیدوز یک بیماری متابولیک دام تلقی می‌شود و با مصرف مواد قندی از قبیل: گندم، جو، خرما و ... رخ می‌دهد و موجب تولید مواد اسیدی از قبیل: اسید لاکتیک در شکم می‌شود که در موارد حاد موجب مرگ دام می‌شود.

وی افزود: تغییر در تعادل میان باکتری‌های تولیدکننده و مصرف کننده لاکتات در شکمبه مبین علل تجمع این اسید در زمان وقوع اسیدوز است.

بماندشتی با بیان اینکه اسیدوز شکمبه‌ای نتیجه تغذیه با جیره‌های غذایی دانه‌ای در حیوانات نشخوارکننده است اظهار کرد: اندازه غذا و تعداد دفعات خوراک دهی ممکن است در مدیریت طبیعی به شدت اهمیت داشته باشد.

وی گفت:به منظور کنترل و پیشگیری از این بیماری یک اکیپ عملیاتی در شهرستان نسبت به آموزش و اطلاع رسانی دامداران در صورت مواجهه با این بیماری اقدام می‌کند.

انتهای پیام/ی

به دام ها زیاد خرما ندهید

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار