مدیرکل میراث فرهنگی استان اصفهان با تاکید بر شناسایی و مطالعات جامع درباره گردشگری سلامت ،گفت : در حوزه توسعه گردشگری سلامت در اصفهان می‌توان از ظرفیت استان در زمینه گیاهان دارویی به خوبی استفاده کرد.

 به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،فریدون اللهیاری مدیرکل میراث فرهنگی استان اصفهان امروز در نشست خبری به مناسبت برگزاری نمایشگاه و همایش گردشگری سلامت در اولین شهرک سلامت کشور در اصفهان اظهار داشت : گردشگری در استان اصفهان از جایگاه مهمی برخوردار است و از محورهای توسعه استان و کشور است.

وی افزود: مسیرهای توسعه گذشته مانند کشاورزی و صنعت نیازمند باز ویرایش است و باید مسیرهای جدید در حوزه اشتغال و اقتصاد ایجاد کنیم که به یقین گردشگری از مهم‌ترین محورهای آن است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان با بیان اینکه ایران جزو ۱۰ کشور نخست در دنیا در زمینه گردشگری فرهنگی و طبیعی است و در این میان اصفهان ویترین گردشگری کشور است، بیان داشت : تمرکز ما در سال های اخیر در بیشتر بر جنبه‌های طبیعی و تاریخی گردشگری بوده است.

وی با بیان اینکه در ایران اسلامی تنوع خدمات گردشگری سلامت وجود دارد و بر این اساس نیازمند اقدامات اساسی در این ارتباط هسیتم ، ابراز داشت : در یک تعریف گردشگری سلامت شامل ارائه خدمات در راستای بهبود و افزایش سلامتی در ابعاد جسمی و روحی برای مسافری است که حداقل ۲۴ ساعت اقامت در شهری داشته باشد.

اللهیاری با بیان اینکه مطالعات جامع در زمینه گردشگری سلامت در اصفهان آغاز شده است، بیان داشت: در ایران ظرفیت‌های خوبی در زمینه گردشگری درمانی و پزشکی وجود دارد اما باید دقت کنیم که گردشگری سلامت صرفا جنبه درمانی و پزشکی ندارد بلکه ظرفیت های طبیعی مبتنی بر استفاده از محیط های طبیعی استان در مناطق کویری، نمکی، و ماسه زارها و غیره وجود دارد.

وی با تاکید بر ظرفیت غرب استان اصفهان در زمینه فراهم ساختن هوایی با اکسیژن فراوان و پاک و تاثیر آن در بهبود بیماری‌های روحی و جسمی گفت : ۲۵ استان کشور نیز از نظر بحث گردشگری سلامت مانند برخورداری از چشمه‌های آب گرم دارای ظرفیت مناسبی هستند.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان با اشاره به اینکه گردشگری سلامت مربط به این دوران نیست و در گذشته‌های دور نیز این مبحث مطرح بوده است، ابراز داشت: ما در قرن پنج و شش مسافرانی داشتیم که برای استفاده از منابع طبیعی و تاثیرگذاری آن در سلامتی به ویژه از کشورهای اسلامی به این شهر سفر می‌کنند.

وی با بیان اینکه باید ظرفیت‌های مرتبط شناسایی و مطالعات جامع درباره گردشگری سلامت انجام شود ، گفت : در حوزه گردشگری سلامت در اصفهان می‌توان از ظرفیت استان در زمینه گیاهان دارویی به خوبی استفاده کرد.

اللهیای تاکید کرد: به طور مثال شهرستان نطنز خلاصه ای از اقلیم اصفهان است به نوعی که تنوع کوهستانی و کویری دارد و این امر موجب تنوع گیاهان دارویی در این منطقه شده و هر سال جشنواره گیاهان دارویی در این شهرستان برگزار می شود.

وی با بیان اینکه جشنواره زعفران در چند منطقه استان مانند تیران و کرون ، شاهین‌شهر و غیره چندسالی است برگزار می‌شود ،گفت : تصور عموم مردم این است که نوآوری در زمینه کاشت زعفران در اصفهان داشته‌اند و این درحالی است که در قرن چهارم و برهه‌های دیگری از تاریخ معروف ترین زعفران در ایران و دنیا بوده است.

مدیرکل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان با اشاره به ضرورت ایجاد زیرساخت‌های گردشگری سلامت مانند هتلینگ بیان داشت : امروز به جایگاهی رسیدیم که موسسات مسافرتی با گذراندن یک مرحله کوچک می توانند در زمینه گردشگری سلامت ورود کنند اما این نکته قابل تامل است که پیش از هر اقدام باید ظرفیت‌های این حوزه به درستی شناسایی شود.

انتهای پیام/م

ضرورت استفاده از ظرفیت‌ طبیعی برای رونق گردشگری سلامت اصفهان

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.