به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ آش پرپوله یکی از غذاهای محلی استان کردستان (شهر سنندج) و مناسب برای فصول سرد سال بوده که حاوی انواع ویتامینهای A ، C ، E ، K ، گروه ویتامینهای B مانند B۱، B۲، B۳، B۶ ، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، کلسیم، فیبر، نشاسته، منیزیم، منگنز، آهن، مس، روی (زینک)، گوگرد، اسید فولیک و لینولئیک است.
برای بررسی خواص آش پرپوله و اینکه مصرف این آش برای چه افرادی مفید است، با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتوگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهمترین خواص آش پرپوله اظهار کرد: این آش به علت داشتن گروه ویتامینهای B به ویژه ویتامینهای B۱ و B۶ تأثیری چشمگیر در سوخت و ساز بهتر و افزایش انرژی بدن دارد، آش پرپوله به افزایش چربی خوب بدن (کلسترول HDL) و کاهش چربی بد بدن (کلسترول LDL) کمک میکند.
بیشتر بخوانید: راهکارهای فوری برای افزایش انرژی و کارایی بدن در طول روز
وی درباره خواص دیگر آش پرپوله بیان کرد: این آش به علت وجود اسید فولیک و آهن تعداد گلبولهای قرمز خون را افزایش میدهد بنابراین کمخونی را رفع میکند، آش پرپوله برای زنان باردار و جنین بسیار مفید بوده؛ مصرف اسید فولیک نقشی موثر در رشد جنین در رحم دارد.
بیشتر بخوانید: قویترین گیاهان دارویی برای مقابله با چربیخون
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: آش پرپوله قدرت باروری را در مردان افزایش میدهد، این آش به علت داشتن فیبر فراوان تأثیری چشمگیر در بهبود عملکرد رودهها، هضم بهتر غذا و رفع یبوست دارد.
عظمایی تأکید کرد: آش پرپوله به علت وجود کلسیم، منیزیم و فسفر استخوانها و دندانها را محکم و از بروز پوکی استخوان و آرتروز در افراد جلوگیری میکند، مصرف این آش در تقویت سیستم قلبی و عروقی موثر است.
بیشتر بخوانید: عالیترین خوراکی برای تنظیم چربی و کلسترول خون
وی تصریح کرد: آش پرپوله به علت داشتن ویتامینهای A ، C و E خاصیت آنتی اکسیدانی دارد بنابراین سیستم ایمنی بدن را تقویت و بدن را در برابر بیماریهای مختلف و انواع سرطانها به ویژه سرطانهای پروستات و سینه محافظت میکند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: آش پرپوله به علت وجود پروتئین فراوان نقشی موثر در تقویت عمومی و عضلانی شدن بدن دارد، این آش برای مبتلایان به سرماخوردگی و افرادی که دوران نقاهت بیماری را سپری میکنند، بسیار مناسب است.
عظمایی یادآوری کرد: آش پرپوله تأثیری چشمگیر در شادابی و طراوات پوست و مو، تقویت حافظه و رفع التهابات بدن دارد.
عدس ۵۰۰ گرم
پیاز متوسط سه عدد
رشته آش به مقدار لازم
سبزیهای مرزه و نعناع خشک شده به مقدار لازم
روغن حیوانی به مقدار لازم
آب به مقدار لازم
نمک و فلفل قرمز به مقدار لازم
پیاز داغ برای تزئین به مقدار لازم
- نخست عدس را از قبل خیس کنید و آن را به همراه مقداری آب بپزید.
- پیازها را نگینی خُرد کنید و با روغن حیوانی تفت دهید.
- نمک و فلفل قرمز را به پیازهای تفت داده شده اضافه کنید.
- پیازهای تفت داده شده را به عدس پخته شده بیفزایید.
- سبزیهای مرزه و نعناع خشک شده را به سایر مواد اضافه کنید.
- در انتها رشته آش را به مواد اضافه و صبر کنید تا آش در حرارت ملایم به خوبی بپزد و جا بیفتد.
- آش پرپوله را با پیاز داغ تزئین کنید.
انتهای پیام/