به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ یتیمک یکی از غذاهای محلی استان بوشهر بوده که حاوی انواع ویتامینهای A ، C ، D ، گروه ویتامینهای B مانند B۱، B۲، B۳، B۶ ، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، کلسیم، پروتئین، فیبر، قند، منگنز، منیزیم، روی (زینک)، فسفر و آهن است.
برای بررسی خواص یتیمک و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتوگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهمترین خواص یتمیک اظهار کرد: یتیمک جزء غذاهای رژیمی است بنابراین برای افرادی که قصد دارند به تناسب اندام برسند، بسیار مفید است.
بیشتر بخوانید: ۱۴ عادت ساده و موثر برای داشتن تناسب اندام
وی درباره خواص دیگر یتیمک بیان کرد: این غذا به علت داشتن فیبر نقشی موثر در بهبود عملکرد رودهها، هضم بهتر غذا و رفع یبوست دارد.
بیشتر بخوانید: نوشیدنیهای خوشمزه برای درمان یبوست و نفخ +دستور تهیه
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: یتیمک به علت وجود کلسیم، منیزیم و فسفر استخوانها و دندانها را محکم و از بروز پوکی استخوان و آرتروز در افراد جلوگیری میکند.
بیشتر بخوانید: چگونه پس از لاغر شدن تناسب اندام خود را حفظ کنیم؟
عظمایی تأکید کرد: یتیمک حاوی پروتئین گیاهی است بنابراین به تقویت عمومی، افزایش انرژی و عضلانی شدن بدن کمک میکند، این غذا تأثیری چشمگیر در شادابی و طراوت پوست و مو دارد.
وی تصریح کرد: یتیمک به علت داشتن ویتامینهای A و C خاصیت آنتی اکسیدانی دارد بنابراین سیستم ایمنی بدن را تقویت و بدن را در برابر بیماریهای مختلف به ویژه انواع سرطانها محافظت میکند، این غذا نقشی موثر در تصفیه خون و دفع سموم از بدن دارد.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی یادآوری کرد: یتیمک به علت داشتن آهن برای زنان باردار و جنین بسیار مفید است، اما نباید در مصرف آن زیادهروی شود.
بادنجان پنج عدد
پیاز متوسط ۲ عدد
لوبیا چشم بلبلی ۱.۵ پیمانه
تمبر هندی یک بسته
آب یک تا ۱.۵ لیوان
روغن کنجد، دنبه یا زیتون به مقدار لازم
فلفل سیاه و پودر زرچوبه به مقدار لازم
انتهای پیام/