پتانسیل ۷ میلیارد دلاری صنعت توریسم سلامت در کشور/ خدمات درمانی به گردشگران خارجی در ۱۵۴ بیمارستانجان بابایی گفت: با جذب یک میلیون گردشگر سلامت، می‌توان حدود ۷ میلیارد دلار برای کشور ارزآوری کرد.

قاسم جان بابایی معاون درمان وزارت بهداشت  در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با بیان اینکه صنعت توریسم دومین صنعت پر درآمد حوزه سلامت و سومین صنعت پر درآمد دنیا در جهان است، گفت: بر اساس تعریف های سازمان جهانی جهانگردی (UN-WTO) گردشگری سلامت، نوعی از گردشگری است که به منظور حفظ، بهبود و حصول مجدد سلامت جسمی و ذهنی فرد به مدتی بیشتر از ۲۴ ساعت و کمتر از یک سال صورت می گیرد.

وی ادامه داد:  یک توریست سلامت با مسافرت از محل دائم زندگی خود می تواند از خدمات درمانی مقصد استفاده کند تا سلامت جسمی و روحی اش را به دست بیاورد.

گردشگری دومین صنعت پردرآمد حوزه سلامت

جان بابایی تاکید کرد: گردشگری سلامت امروزه از رو به رشدترین بخش های صنعت گردشگری جهان ودومین صنعت پر درآمد حوزه سلامت است که باعث شده سازمان های دست اندرکار و کشورهای علاقمند به توسعه گردشگری توجه خود را به این بخش از صنعت توریسم جلب و برای آن برنامه ریزی کنند.

وی افزود: در نقاط مختلف جهان روش های درمانی طبیعی مانند استفاده از چشمه های آب گرم بسیار مورد توجه قرار گرفته است، همچنین جاذبه های طبیعی و روش های درمان در توریسم درمانی به دلایل اقتصادی مورد توجه قرار دارند.

پتانسیل ۷ میلیارد دلاری صنعت توریسم سلامت در کشور/ خدمات درمانی به گردشگران خارجی در ۱۵۴ بیمارستان


بیشتر بخوانید: دلالی؛ بزرگترین مشکل حوزه گردشگری سلامت/ اجازه نداریم خدمات مورد نیاز مردم را به توریسم‌ها بدهیم/ خدمات درمانی ایران ارزان نیست


سرمایه گذاری کشورهای آسیایی در صنعت توریسم سلامت

معاون درمان وزارت بهداشت با بیان اینکه صادرات خدمات پزشکی یک اصل شناخته شده برای تقویت ساختار بهداشت و درمان کشورها است، گفت: علاوه بر نیاز به صدور کالا و خدمات پزشکی درآمد توریسم درمانی نیز می تواند برای کشورها خصوصا کشورهای آسیایی که به حرکت در روند توسعه می اندیشند، بسیار کمک کننده  باشد و موجب رشد اقتصادی کشورها می شود.

جان بابایی ادامه داد: درآمد ناشی از توریسم درمانی باعث شده است که برخی کشورهای آسیایی به طور چشمگیری در حال تبلیغ سرویس های درمانی خود در میان بیماران جهان باشند.

بازار ۵۰ میلیارد دلاری منطقه در گردشگری سلامت

وی با بیان اینکه درباره گردش مالی حاصل از توریسم درمانی آمار دقیقی وجود ندارد، گفت: براساس آمار بهداشت جهانی، سالانه حدود ۵۰ میلیارد دلار، صرف درمان بیماران منطقه در کشور‌های اروپایی و آمریکایی می‌شود که جذب درصدی از این مبلغ می‌تواند تاثیر چشمگیری در اقتصاد گردشگری کشور‌های آسیایی داشته باشد.

معاون درمان وزارت بهداشت اظهار کرد: پرداختن به گردشگری سلامت مصداق بارز پویایی اقتصادی و تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی است و در این راستا استفاده از ظرفیت‌های مراکز درمانی، نیروی انسانی حاذق و ارزشی در حوزه پزشکی و معرفی جاذبه‌های گردشگری سلامت نقش محوری دارد.

پتانسیل ۷ میلیارد دلاری صنعت توریسم سلامت در کشور/ خدمات درمانی به گردشگران خارجی در ۱۵۴ بیمارستان


بیشتر بخوانید: حذف دلالان؛ راهکار توسعه گردشگری سلامت در کشور/کاهش پرونده‌های تخلف پزشکی


ارزآوری ۷ میلیارد دلاری صنعت توریسم سلامت

وی در ادامه توسعه گردشگری سلامت را یکی از راهکار‌های بهبود اقتصاد کشور و ارز آوری دانست و گفت:با پیشرفت حوزه گردشگری سلامت سالانه یک میلیون گردشگر سلامت و ارز آوری در حدود ۷ میلیارد دلار برای کشور، فراهم خواهد شد.

جان بابایی با اشاره به توسعه گردشگری سلامت در ایران گفت: گردشگری سلامت این روز‌ها خوشبختانه در ایران رواج پیدا کرده و توریست‌های زیادی را از کشور‌های منطقه برای بهره مندی از خدمات پزشکی و درمانی به کشورمان می‌کشاند البته هنوز در گام‌های نخست این صنعت نوین هستیم.

معاون درمان وزارت بهداشت اظهار کرد: بیمارستان‌ها در سراسر جهان از جمله ایران با استفاده از پزشکان درجه یک و تکنولوژی پیشرفته و قیمت‌های ارزان به دنبال جذب بیماران جدید از کشور‌های دیگر هستند.

پتانسیل ۷ میلیارد دلاری صنعت توریسم سلامت در کشور/ خدمات درمانی به گردشگران خارجی در ۱۵۴ بیمارستان

۱۵۴ بیمارستان گردشگر سلامت می پذیرند

وی در ادامه با اشاره به آمار بیمارستان‌هایی که مجوز گردشگری سلامت دارند، گفت: تعداد بیمارستان‌هایی که اطلاعات بیماران خارجی خود را در سامانه گردشگری سلامت ثبت نموده اند ۳۲۲ مورد است که از این تعداد ۱۵۴ بیمارستان از سوی کارشناسان دانشگاه مورد تائید و یا تائید مشروط قرار گرفته و مجوز IPD برای آن‌ها صادر شده است.

جان بابایی افزود:از ۱۵۴ بیمارستان که پذیرای گردشگران سلامت هستند، ۱۲۱ مورد مجوز یکساله و ۳۳ مورد مجوز شش ماهه برای گردشگری سلامت گرفته اند و تعداد مراکز جراحی محدود متقاضی واحد پذیرش بیماران بین الملل ۲۷ مورد و تعداد مراکز ناباروری متقاضی واحد پذیرش بیماران بین الملل ۵ مورد هستند.

معاون درمان وزارت بهداشت ادامه داد: با توجه به پراکندگی متوازن دانشگاه‌های فعال در زمینه گردشگری سلامت (مشهد، شیراز، تبریز، اهواز، تهران، ارومیه، کرمانشاه، زاهدان) به نظر می‌رسد تقریبا در تمام سطح کشور از نظر جغرافیایی دسترسی آسان برای دریافت خدمت درمانی برای بیماران بین الملل وجود داشته باشد.

پتانسیل ۷ میلیارد دلاری صنعت توریسم سلامت در کشور/ خدمات درمانی به گردشگران خارجی در ۱۵۴ بیمارستان

خدمات درمانی که به بیماران خارجی داده می شود

جان بابایی با اشاره به خدماتی که در گردشگری سلامت به بیماران داده می‌شود، گفت: از جمله خدمات ویژه پزشکی و درمانی که به بیماران خارجی داده می‌شود می‌توان به پیوند مغز استخوان، درمان بیماری‌های مربوط به گوش و حلق و بینی، جراحی مغز و اعصاب به خصوص جراحی قاعده جمجمه، استفاده از سلول‌های بنیادین در درمان برخی بیماری‌های مزمن و درمان موثر پارکینسون اشاره کرد.

وی گفت: جهت بهبود صنعت گردشگری سلامت در کشور علاوه بر تشکیل کارگروه تخصصی گردشگری سلامت کشور با حضور کارشناسان ستادی، در این حوزه به حضور کارشناسان گردشگری سلامت دانشگاه‌های علوم پزشکی، نمایندگان سازمان‌ها و انجمن‌های تخصصی، توانمندسازی نیروی انسانی هم بیش از پیش توجه شده است.

معاون درمان وزارت بهداشت در ادامه به برخی اقدامات در راستای ارتقای دانش دست اندرکاران حوزه گردشگری سلامت اشاره کرد و افزود: برگزاری چهار کارگاه آموزشی جهت کارشناسان گردشگری سلامت دانشگاه در خصوص نحوه آموزش به بیمارستان‌های متقاضی و ورود اطلاعات در سامانه، تشکیل دوره آموزش مهارتی گردشگری سلامت مختص کارشناسان گردشگری سلامت دانشگاه‌های علوم پزشکی، برگزاری همایش‌های تخصصی گردشگری سلامت با حضور دانشگاه‌های علوم پزشکی و شرکت‌های فعال در زمینه گردشگری سلامت در شهر‌های تهران، اهواز، مشهد، تبریز، مازندران از جمله اقدامات انجام شده در این حوزه است.

پتانسیل ۷ میلیارد دلاری صنعت توریسم سلامت در کشور/ خدمات درمانی به گردشگران خارجی در ۱۵۴ بیمارستان

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
امیر
۲۲:۵۹ ۰۳ آبان ۱۳۹۷
در خوزستان پزشکان به مترجمین بیمارانی که از کشورهای همسایه میاند برای اینکه درآمد بیشتری داشته باشند پورسانت میدن. طوری شده که اولویت آنها بیماران خارجی شده است . در مطبها و بیمارستانها این قضیه به خوبی قابل مشاهده است
Iran (Islamic Republic of)
mostafa
۲۲:۵۱ ۰۳ آبان ۱۳۹۷
از جهت این که کشورمون در زمینهی پزشکی به پیشرفت های قابل توجهی دست یافته مایه ی افتخاره .لیکن آیا تمام مردم میتوانند از خدمات پزشکی بهره مند شوند ؟! جوانان نخبه ی ما در کنکور رشته های پزشکی را در اولویت اول خود قرار میدهند چرا؟ چون بخاطر پول . پس این همه مانور دادن ها در خصوص پزشکی سلامت برا اکثر مردم آب و نون نمیشه خیلی ها دندانشان خرابه اما نمی تونند دندانشان را ترمیم کنند ترجیح میدندخرابتر شود میدانید چرا؟ چون هزینه های ویزیت خیلی زیاده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۷ ۰۳ آبان ۱۳۹۷
وقتی دکترها مالیات نمیدن چه سودی به حال ملت داره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۰ ۰۳ آبان ۱۳۹۷
خداروشکر دکترا که وضع مالیشون خوبه بهترهم میشه یه فکری به حال بقیه مردم بکنید