معرفی برترین پژوهشگران پراستناد سال ۲۰۱۸/ درخشش پژوهشگران جهان اسلام

دهقانی گفت: پایگاه استنادی علوم جهان اسلام وب آو ساینس هر ساله فهرست پر استناد‌ترین پژوهشگران دنیا را در فرآورده‌ای به نام پژوهشگران پر استناد منتشر می‌کند.

لیست برترین پژوهشگران پراستناد دنیا در سال ۲۰۱۸/ حضور چشمگیر پژوهشگران جهان اسلامبه گزارش  حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، محمدجواد دهقانی، سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام اظهار داشت: در فهرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام وب آو ساینس، پژوهشگران تاثیرگذار سطح دنیا که با دریافت میزان استناد بالا، نقشی پر رنگ در انتقال علم و دانش در عرصه بین المللی ایفا می‌کنند، مشخص و معرفی می‌شوند.

وی افزود: این فهرست تنها مقالات پراستناد در مجلات حوزه علوم و علوم اجتماعی را مورد بررسی قرار می‌دهد که در پایگاه وب.آو.ساینس دربازه زمانی ۲۰۰۶ الی ۲۰۱۶ منتشر و مورد استناد قرار گرفته‌اند.

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام گفت‌: این مقالات از پایگاه شاخص های اساسی علم Essential Science Indicators (ESI) استخراج می شوند و تنها درصدی از نویسندگان برتر که دارای مقاله در این پایگاه باشند، در فهرست نویسندگان پراستناد ظاهر می‌شوند.

دهقانی اظهار داشت: فهرست سال ۲۰۱۸ در حدود ۶۰۰۰ پژوهشگر را به عنوان پژوهشگر پراستناد در سطح دنیا معرفی کرده و در این بین در حدود ۴۰۰۰ پژوهشگر در ۲۱ حوزه موضوعی خاص فعالیت داشته‌اند و در حدود ۲۰۰۰ نفر در حوزه‌های میان‌رشته‌ای فعالیت داشته‌اند و حوزه میان رشته‌ای امسال برای اولین بار در بین موضوعات گنجانده شده و افرادی که دارای تأثیر میان رشته‌ای هستند با یافتن کسانی که دارای تأثیر معادل در ۲۱ حوزه موضوعی هستند شناسایی و تعیین شده‌اند.

وی افزود: در لیست منتشر شده از پراستنادترین دانشمندان جهان، از کشور ایران نام ۱۶ پژوهشگر دیده می‌شودکه نسبت به تعداد دانشمندان پراستناد در سال ۲۰۱۷ این تعداد به بیش از 2 برابر رسیده است.

لیست برترین پژوهشگران پراستناد دنیا در سال ۲۰۱۸/ حضور چشمگیر پژوهشگران جهان اسلام

لیست برترین پژوهشگران پراستناد دنیا در سال ۲۰۱۸/ حضور چشمگیر پژوهشگران جهان اسلام

سرپرست ISC گفت: در لیست پژوهشگران پراستناد سال ۲۰۱۸، نام ۱۴ کشور اسلامی مشاهده می شود، این تعداد در سال ۲۰۱۷، ۱۱ کشور و در سال ۲۰۱۶، ۷ کشور بوده است، این نکته می‌تواند حضور بیش از پیش پژوهشگران کشورهای اسلامی در حوزه‌های علمی باشد.

دهقانی ادامه داد: در بین پژوهشگران پراستناد منتشر شده، پژوهشگرانی با بیش از یک وابستگی سازمانی وجود دارد که این امر به معنای این است که این افراد پژوهش ها و تولیدات علمی خود را با وابستگی دو و حتی سه دانشگاه عنوان نموده و بنابراین نام آنها در بیش از یک کشور مشاهده می شود.

وی گفت: در میان کشورهای اسلامی که پژوهشگران مربوطه وابستگی سازمانی بیش از یک کشور را قید کرده‌اند، کشورهای عربستان با ۸۰ نفر بیشترین تعداد پژوهشگر را داشته است. سایر کشورها از جمله مالزی ۷ نفر، ترکیه و پاکستان هر کدام ۶ نفر، الجزایر ۴ نفر، اردن ۳ نفر، امارات متحده عربی ۲ نفر و کشورهای ایران، عمان، مصر و اوگاندا یک نفر هر کدام یک پژوهشگر با دو وابستگی سازمانی و در واقع از دو کشور متفاوت داشته‌اند.

دهقانی در ادامه گفت: پژوهشگران برگزیده بیش از آنکه با کمیت تولید علم شان شناخته شوند به کیفیت تولیدات علمی شان شناخته می شوند. این گروه از پژوهشگران توانسته‌اند مرجعیت دنیای علم را کسب کنند و برخی کشورها برای جذب نخبگان علمی برنامه‌های عملیاتی ویژه دارند. نگاهی به ملیت اصلی برندگان جوایز علمی این واقعیت را نمایان می سازد که بخش قابل ملاحظه ای از این برندگان، نخبگان مهاجر هستند.

انتهای پیام/

پژوهشگران تاثیرگذار پراستناد سطح دنیا معرفی شدند

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار