رضا باکری دبیر انجمن صنایع لبنی در گفتگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با انتقاد از این مسئله که دامداران تن به اجرای مصوبه ستاد تنظیم بازار نمیدهند، اظهار کرد: دامداران به بهانه افزایش نرخ نهادههای دامی از عرضه شیرخام به نرخ هر کیلو ۲ هزار تومان امتناع میکنند، این درحالی است که وزیر جهاد کشاورزی از تامین نهادههای دامی برای یکسال آینده خبر میدهد.
وی با اشاره به اینکه وزارت جهاد کشاورزی ۲.۵ میلیارد دلار ارز یارانهای برای واردات نهادههای دامی گرفته است، افزود: بر این اساس اظهارات دامداران مبنی بر افزایش قیمت نهادههای دامی معنا و مفهومی ندارد.
باکری ادامه داد: دامداران به جای خرید نهاده با قیمتهای غیر متعارف از واسطه و دلالان در بازار، مستقیما از پشتیبانی امور دام و وزارت جهاد کشاورزی نهاده مورد نیاز خود را با نرخ مصوب دریافت کنند.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه کارخانههای لبنی هر کیلو شیر خام را با نرخ حداقل ۲ هزار و ۱۵۰ تا ۲ هزار و ۳۰۰ تومان از دامداران خریداری میکنند، بیان کرد: با توجه به آنکه دامداران تن به اجرای مصوبه ستاد تنظیم بازار مبنی بر فروش هر کیلو شیرخام به نرخ ۲ هزار تومان نمیدهند، بنابراین موضوع را به وزارت جهاد کشاورزی و ستاد تنظیم بازار منعکس کردیم چرا که قیمت محصولات لبنی بر مبنای شیر ۲ هزار تومانی نرخ گذاری شده است که همواره کارخانههای لبنی با نرخهای مصوب اقدام به عرضه محصولات لبنی در بازار میکنند.
بیشتر بخوانید: دامداران نرخ مصوب شیرخام را رعایت نمیکنند/ کاهش ۱۸ درصدی صادرات لبنیات
دبیر انجمن صنایع لبنی با اشاره به اینکه صادرات محصولات لبنی نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر وزنی ۱۷ درصد کاهش یافته است، افزود: براساس آمار هشت ماهه گمرک ۲۸۱ هزار و ۱۴۳ تن محصولات لبنی به بازارهای هدف صادر شد که از نظر ارزشی نسبت به سال قبل ۱۳ درصد رشد و وزنی ۱۷ درصد کاهش یافته است که با توجه به مشکلات کنونی بعید است که کسری میزان صادرات تا پایان سال جبران شود.
وی با اشاره به اینکه سال گذشته ۴۸۵ هزار تن محصولات لبنی به بازارهای هدف صادر شد، بیان کرد: این در حالی است که امسال عوامل متعددی نظیر مشکلات و هزینه بالای حمل و نقل، اخذ تعرفه بالا از سوی دولت عراق برای ورود لبنیات ایرانی و عدم توانایی مسئله نقل و انتقال ارز همگی دست به دست یکدیگر داده تا میزان صادرات کاهش یابد.
باکری در پایان تصریح کرد: علی رغم آنکه بیش از سه نوبت معاون اول رئیس جمهور با دولت عراق برای کاهش تعرفه لبنیات مذاکره داشتند، اما تاکنون نتیجه مثبتی این مذاکرات در بر نداشته است.
انتهای پیام/