نرگس جوزدانی متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، با بیان اینکه حذف هیچ وعده غذایی در تعطیلات عید نوروز پیشنهاد نمیشود، اظهار کرد: افراد باید نصف بشقاب غذا را در وعدههای غذایی خود به سالاد بدون سس به همراه یک قاشق غذاخوری روغن زیتون و کمی آبلیمو یا سرکه یا سبزیهای بخارپز شده مانند قارچ، گل کلم و کدو اختصاص دهند و بقیه بشقاب خود را با غذای اصلی پُر کنند.
بیشتر بخوانید: افزایش ۴۰ درصدی چاقی در تعطیلات نوروز/ در نوروز از پرخوری دوری کنید
وی بیان کرد: طبق تحقیقات انجام شده اضافه وزن و چاقی که بر اثر پرخوری در تعطیلات عید نوروز ایجاد میشود، در اغلب موارد پایدار است بنابراین افراد باید اصول تغذیهای صحیح را رعایت کنند تا کمتر دچار اضافه وزن و چاقی شوند.
بیشتر بخوانید: با این ترفندها در عید نوروز چاق نمیشوید!
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی تعطیلات عید نوروز را فرصتی مناسب برای ورزشکردن دانست و افزود: اشخاص میتوانند در این ایام روزانه ۳۰ دقیقه پیادهروی یا دوچرخه سواری کنند، فعالیت فیزیکی مناسب نقشی موثر در نشاط، سلامت جسمانی و کنترل وزن افراد دارد.
جوزدانی تاکید کرد: خاصیت سیرکنندگی بادام درختی از سایر مغزها بیشتر است، بنابراین پیشنهاد میشود افراد در دید و بازدیدهای نوروزی بادام درختی را استفاده کنند، مصرف آجیل بوداده و نمکسود شده هم مضر بوده و بهتر است در مهمانیهای نوروزی نخست یکی از انواع میوه را انتخاب و در کنار آن شیرینی کوچک و کمی آجیل مصرف کنند.
وی تصریح کرد: مقدار روزانه مصرف آجیل به عواملی مختلف مانند وزن افراد و فعالیت فیزیکی آنها بستگی دارد، اما به طور کلی اشخاص سالم میتوانند روزانه ۲ تا چهار قاشق غذاخوری (معادل ۳۰ تا ۶۰ گرم) آجیل خام را میل کنند.
جوزدانی یادآوری کرد: میزان ترشح هورمون رشد حدود ساعت ۹ تا ۱۰ شب به اوج خود میرسد، بنابراین کودکان باید به ساعات خواب خود توجه کنند، شبها دیر خوابیدن و صبحها دیر از خواب بیدار شدن تاثیری چشمگیر در اضافه وزن و چاقی افراد دارد، در نتیجه اشخاص باید ساعت ۱۱ شب به رختخواب بروند و ساعت هفت صبح هم از خواب برخیزند.
انتهای پیام/