استاندار فارس با تاکید بر اینکه اجرای طرحهای آبخیزداری با اولویت مناطقی که در معرض وقوع سیل قرار دارند انجام خواهد شد، گفت: منابع طبیعی استان مکلف شده است طرحهای آبخیزداری شمال دروازه قران و سعدی را به سرعت تهیه کند.
به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، عنایت الله رحیمی استاندار فارس در دیدار با خلیل آقایی معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور با تاکید بر اینکه منابع طبیعی بستر اصلی زندگی است، افزود: همه اقدامات ما باید بر اساس این بستر انجام شود.
وی، به رتبه برتر استان فارس در دارا بودن عرصههای وسیع جنگلی و مرتعی اشاره کرد و گفت: بی شک جایگاه استان فارس در این حوزه نیازمند انجام اقدامات بیشتر و بهتری در زمینه منابع طبیعی است.
رحمی با بیان اینکه چابکتر شدن دستگاهها، مختصر شدن ستادها و گسترده شدن صفها در همه نهادها و سازمانها به ویژه منابع طبیعی زمینه بهره وری بهتر را فراهم خواهد کرد، افزود: حضور نیروهای منابع طبیعی در جنگلها و مراتع موثرتر از حضور در دفاتر کار است.
استاندار فارس بهره گیری از مشارکتهای مردمی، دهیاریها، شوراهای روستاها و بهره وران روستایی و عشایری را در حفظ عرصههای طبیعی و گسترش آنها موثر دانست و عنوان کرد: به رغم اینکه در بسیاری موارد وجود اعتبارات دولتی راهگشا و مورد نیاز است، اما میتوان اقدامات موثری نیز با این گونه از مشارکتها ساماندهی کرد.
وی، بر لزوم اندیشیدن تمهیدات پیشگیرانه در خصوص آتشسوزی مراتع و جنگلها تاکید و خاطرنشان کرد: با توجه به رویش گیاهان خودرو پس از بارشهای اخیر و خشک شدن این گیاهان در ماههای آینده پیشگیری از وقوع اتش سوزی و همچنین فراهم کردن تجهیزات لازم برای دسترسی به نقاط صعب العبور در صورت آتش سوزی حائز اهمیت است و باید در دستور کار سازمان منابع طبیعی قرار گیرد.
رحیمی همچنین به تفاهم نامه منعقد شده استانداری فارس با سازمان جنگلها و مراتع در خصوص اجرای طرحهای ابخیزداری، از اعلام آمادگی کامل استان برای اجرای این طرحها خبر داد و خواهان تسریع در تخصیص اعتبارات ۵۷ میلیارد تومانی این تفاهم نامه شد.
وی با تاکید بر اینکه اجرای طرحهای آبخیزداری با اولویت مناطقی که در معرض وقوع سیل قرار دارند انجام خواهد شد، افزود: منابع طبیعی استان مکلف شده است طرحهای آبخیزداری شمال دروازه قرآن و سعدی را به سرعت تهیه کند.
استاندار فارس در خصوص مراتع شیب دار نیز گفت: کاشت گیاهان در این اراضی باید بر اساس نوع اقلیم استان به گیاهان کم آب بر و مقاوم در برابر خشکی اختصاص یابد.
انتهای پیام/م