مقام‌های شرکت اسپیس ایکس موفق شدند کپسول فضایی کارگو دراگون را به ایستگاه فضایی بین المللی با موفقیت ارسال کنند.

به گزارش خبرنگار حوزه فن‌آوری‌ گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، افزون بر مواد خوراکی و تجهیزات آزمایشگاهی یکی از اصلی‌ترین محمموله‌هایی که اسپیس ایکس همراه با کپسول فضایی کارگو دراگون در روز جمعه ۴ ماه می  به فضا منتقل کرد دستگاه اکتشاف فضایی کربن ۳ با نام اختصاری (OCO-۳) است. پرتاب کپسول فضایی کارگو دراگون با استفاده از موشک فالکون ۹ روی داد که چندی پیش با استفاده از آن ماهواره‌ای به فضا پرتاب شده بود.
 

پس از اتصال کپسول فضایی کارگو دراگون، فضانوردان با هدایت بازوی رباتیک مستقر خارج از ایستگاه فضایی آزمایشگاه بررسی کربن را در محل مورد نظر نصب خواهند کرد.
 
قرار است از این دستگاه به طور ویژه برای بررسی کره خاکی استفاده شود. این دستگاه فوق پیشرفته می‌تواند میزان دی اکسید کربن موجود در زمین را شناسایی کند. هدف از ساخت و پرتاب آن بررسی وضعیت آلودگی هوای کره زمین است که به گفته کارشناسان دربالاترین وضعیت در طی میلیون‌ها سال از پیدایش کره زمین قرار دارد.
 
به گفته کارشناسان دی اکسید کربن یکی از مهمترین گازهاست که در جو زمین منتشر می‌شود و شناخت میزان تولید آن نقش مهمی در سلامت انسان ها، گیاهان و جانوران و به طور کلی دمای کره زمین دارد.
 

پس از جدا شدن کپسول فضایی از موشک فالکون ۹، بوستر‌های قدرتمند نصب شده دربدنه موشک به زمین بازگشتند و با موفقیت درمحل‌های از پیش تعیین شده از جمله روی یک شناور بدون سرنشین دراقیانوس اطلس فرود آمدند.
 
مقام‌های اسپیس ایکس در  نظر داشتند اواخرماه آپریل سال جاری کپسول فضایی کارگو دراگون را به ایستگاه فضایی بین المللی انتقال دهند، اما به دلیل بروز نقص فنی در ایستگاه فضایی پرتاب به تاخیر افتاد.

مخالفت دولت ترامپ با پرتاب کپسول فضایی

دانشمندان ناسا اعلام کرده اند مخالفت‌هایی از سوی دولت ترامپ برای ارسال این وسیله به فضا وجود داشته و اتمام پروژه بار‌ها به تعویق افتاده است. اما در نهایت اصرار کارشناسان ناسا و حمایت کنگره آمریکا از این طرح سبب شد تا آزمایشگاه علمی پژوهش گاز دی اکسید کربن به فضا فرستاده شود.
 

این وسیله منحصربه فرد حتی قادر به شناسایی مناطقی است که دی اکسید کربن موجود در هوا را جذب می‌کنند که از آن جمله می‌توان اقیانوس‌ها و جنگل‌ها را نام برد.
 
کارشناسان امیدوار هستند با بررسی داده‌های به دست آمده از این دستگاه، بتوانند به مقابله با بحران گرم شدن کره زمین بپردازند. کارشناسان هشدار داده‌اند امسال دمای کره زمین حدود ۱.۵ درجه سلیسیوس گرم خواهد شد که می‌تواند عواقبی خطرناک برای سلامت انسان‌ها به همراه داشته باشد.
 
منبع: mashable
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.