به گزارش خبرنگار
حوزه فنآوری گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، ناسا برای بازگشت دوباره انسان به کره ماه طرحهای متعددی دردست اجرا دارد و به یازده شرکت پیشتاز درعرصه صنعت فضانوردی جایزهای ۴۵.۵ میلیون دلاری اختصاص داده است تا طرحهای خود را هرچه سریعتر اجرایی کنند.
ازجمله شرکتهای برنده این جایزه اسپیس ایکس و بلواوریجین هستند که امروزه رقابتی جدی با یکدیگر برای ارسال توریست به فضا دارند.
ناسا درتلاش است تا با دراختیار گذاشتن این مبلغ به شرکتهای پیشتاز عرضه فضانوردی کمک کند تا طرحهای خود را پیش ببرند و فضانوردان را به سطح کره ماه انتقال دهند.
ناسا قصد دارد تا سال ۲۰۲۴ دوباره فضانوردان را درطرحی به نام آرتمیس به کره ماه بازگرداند.
مقامهای آژانس فضایی آمریکا، ناسا اعلام کرده اند هرشرکت حداقل باید ۲۰ درصد از کل هزینههای دریافتی خود را به این پروژه اختصاص دهد.
با توجه به نزدیک شدن زمان بازنشستگی ایستگاه فضایی بین المللی، دانشمندان ناسا درتلاش برای ساخت و راه اندازی ایستگاه فضایی به نام Gateway هستند که بریک مدار به دور کره ماه گردش میکند و فضانوردان از آنجا میتوانند به کره ماه منتقل و دوباره به زمین باز گردند.
ناسا به یازده شرکت کمک خواهد کرد تا هریک از آنها طرحهای مورد نیاز برای اجرایی شدن بازگشت به کره ماه را انجام دهند. ازجمله طرحهای مورد توجه ناسا، نحوه سوخت گیری درفضاست که شرکت بلواوریجین به آن میپردازد.
شرکت بوئینگ نیز به مراحل فرود، انتقال، سوخت گیری و ساخته نمونه اولیه از سفینههای فضایی خواهد پرداخت.
اسپیس ایکس به طور ویژه به مطالعه فرود برسطح کره ماه میپردازد.
ازجمله دیگر شرکتهایی که دراین طرح حضور دارند میتوان شرکت Aerojet Rocketdyne، شرکت Dynetics، شرکت Lockheed Martin، شرکت Masten Space Systems، شرکت Northrop Grumman، شرکت OrbitBeyond، شرکت Sierra Nevada Corp و SSL را نام برد.
به طور مثال شرکت لاکهید مارتین که از جمله برندگان جایزه میلیون دلاری ناساست به مطالعه درخصوص چگونگی فرود، ارائه راهکارها، مطالعه وسیله نقلیه ویژه فرود و مطالعه عنصر سوختگیری درفضا میپردازد.
کارشناسان ناسا اعلام کرده اند طرح فرود در کره ماه به نام آرتمیس مرحله اولیه برای ایجاد پایگاهی دائم درکره ماه برای فضانوردان است تا آنها را آماده سفرهای طولانی مدت فضایی به ویژه سفر به کره مریخ کند.
منبع:Space
انتهای پیام/
ماه، محلی برای رقابت شرکتهای پیشتاز در عرصه فضانوردی