یک متخصص چشم گفت: کودکان مبتلا به پتوز برای دیدن مجبور هستند گردن خود را به عقب خم کنند یا ابرو‌ها را به سمت بالا بکشند.

افتادگی پلک کودکان درمان دارد؟ +علل ابتلاسعید یادگاری متخصص چشم در گفت و گو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، درباره افتادگی پلک کودکان اظهار کرد: به افتادگی پلک فوقانی پتوز گفته می‌شود؛ این افتادگی ممکن است خفیف بوده و یا تمامی مردمک را بپوشاند. در برخی موارد پتوز می‌تواند دید طبیعی را محدود یا حتی به‌طور کامل مسدود کند.

وی در ادامه گفت: پتوز می‌تواند یک یا هر ۲ چشم را درگیر کند. همچنین مکن است وراثتی بوده باشد و در بدو تولد بروز کند. اختلال در سنین بالاتر هم اتفاق می‌افتد.

یادگاری گفت: پتوز مادرزادی به معنای وجود پتوز در بدو تولد است؛ اگر کودکی با پتوز متوسط یا شدید متولد شود، ممکن است برای تکامل بینایی نیازمند درمان فوری باشد. پتوز مادرزادی اغلب در اثر نقص در تکامل عضله بالابرنده پلک فوقانی که عضله لواتور نام دارد، اتفاق می‌افتد. اگرچه به‌طور معمول یک اختلال مجزا می‌باشد، اما در موارد مادرزادی، ممکن است همراه با اختلالاتی همچون؛ اختلال حرکات چشمی، بیماری‌های عضلانی، تومور‌های پلک یا سایر تومورها، اختلالات عصبی، عیوب انکساری باشد. پتوز مادرزادی به‌طور معمول با گذشت زمان بهبود نمی‌یابد.


بیشتر بخوانید: شایع‌ترین جراحی‌ پلاستیک در ایران/ بوتاکس برای چه کسانی ممنوع است؟


وی درباره علائم و نشانه‌های پتوز گفت: شایعترین علامت آشکار پتوز در کودکان، افتادگی پلک می‌باشد؛ در پتوز مادرزادی، اغلب عدم تقارن چین پلک فوقانی وجود دارد.

یادگاری افزود:کودکان مبتلا به پتوز ممکن است برای دیدن مجبور شوند گردن خود را به عقب خم کنند یا ابرو‌ها را به سمت بالا بکشند؛ این حرکت‌های سر و صورت نشان می‌دهند که کودک سعی می‌کند برای دیدن از هر دو چشم خود استفاده کند. بعد از گذشت چند سال، این وضعیت‌های غیر طبیعی سر ممکن است به اختلالات ظاهری سر و گردن هم منجر شود.


بیشتر بخوانید: باید و نبایدهای تزریق ژل به صورت/ چه زمان عمل تخلیه ژل باید انجام شود؟


متخصص چشم درباره درمان افتادگی پلک گفت: در اغلب موارد، پتوز کودکان با جراحی درمان خواهد شد. اگر تنبلی چشم هم وجود داشته باشد، ممکن است درمان با قرار دادن پوششی بر روی چشم سالم صورت بگیرد، مانند؛ استفاده از عینک یا قطره چشمی باشد. تشخیص لزوم انجام جراحی و انتخاب روش مناسب برای درمان پتوز، بر اساس عواملی همچون؛ سن کودک، درگیری یک یا هر دو پلک، شدت پتوز قدرت عضلات بالا برنده و پایین آورنده پلک، وضعیت حرکات چشمی صورت می‌گیرد.

وی متذکر شد: در اوایل دوران زندگی به‌طورمعمول ضرورتی به انجام جراحی برای موارد خفیف تا متوسط پتوز وجود ندارد. هم در موارد ذکر شده و مورد‌هایی که تحت عمل جراحی قرار گرفته اند، باید به طور منظم از نظر تنبلی چشم، عیوب انکساری و حالت‌های وابسته توسط پزشک مربوطه بررسی شود و در صورت نیاز تحت درمان قرار بگیرد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
Afghanistan
Ajmal
۰۵:۳۲ ۳۰ مهر ۱۳۹۹
معلومات درباره افتدگی پلگ چشم یا پتوز مادر زادی میباشد برای درمان آن عمل جراحی میشود یا بدون جراحی وقتیکه عمل جراحی شود چشم باز نمی ماند در حالت خواب کدام خطر ندارد
Iran (Islamic Republic of)
زهرا
۱۹:۴۸ ۲۲ فروردين ۱۳۹۹
س ببخشید بچه من دوماه داره دکتر میگه افتادگی پلک داره ولی یه دفعه خوبه یه دفعه پف میکنه دیدشم خوبه نظر تون چیه
Iran (Islamic Republic of)
جلیل
۲۱:۳۳ ۱۹ فروردين ۱۳۹۹
اگه بچه اول پتوی داشته باشه آیا برای بچه دوم هم این امکان هست یا چطوره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۸ ۰۲ مرداد ۱۳۹۸
امان از دست پتوز
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۲ ۰۶ تير ۱۳۹۸
چه اسم جالبی داره نمیدونستم ممنون
Iran (Islamic Republic of)
حلیا اماری
۲۲:۵۰ ۰۳ تير ۱۳۹۸
ممنون عالی
Iran (Islamic Republic of)
فاطمه اصغری
۱۸:۳۴ ۰۳ تير ۱۳۹۸
بسییییار مفید و به درد بخور بود.