باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می‌دهد؛

زیر پوست نشر چه می‌گذرد؟/ جای خالی نظارت وزارت ارشاد بر قیمت کتاب

برخی از ناشران به کم‌توجهی وزارت ارشاد نسبت به قیمت‌ تمام شده کتاب‌ها در بازار نشر انتقاد کردند.

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، نویسندگانی که امروزه برای چاپ کتاب‌های خود به ناشران مراجعه می‌کنند، سد بزرگ قیمت سرسام‌آور انتشار کتاب را در مقابل خود می‌بینند.

البته این به معنای اعلام یک قیمت واحد نیست؛ زیرا ناشران مختلف برای انتشار کتابی با تعداد صفحات و تیراژ واحد قیمت‌های مختلفی را اعلام می‌کنند!

برخی از ناشران که به نوعی با دغدغه‌ نویسندگان تازه کار آشنا هستند، به آنها پیشنهاد می‌کنند که کتاب‌های خود را با تیراژ کم و به دفعات منتشر کنند.

علی نویدگویی مدیرمسئول انتشارات نوید شیراز، درباره معضلات امروز صنعت نشر به خبرنگار  حوزه ادبیات  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان،گفت: امروز هرج و مرجی در بازار نشر دیده می‌شود که حل آن مدیریت درست و حسابی می‌خواهد. هم‌اکنون برخی از چاپخانه‌ها سلیقه‌ای کار و برای ارائه خدماتشان نرخ‌های متنوعی را اعلام می‌کنند. قیمت ورق زینک نیز به اندازه‌ای افزایش یافته که ناشران پیشکسوت در تهیه آن با مشکل مواجه شده اند. علاوه بر این کاغذ از راه‌های مختلفی به دست ناشران می‌رسد.

مدیرمسئول انتشارات نوید شیراز در پاسخ به این ادعا که گویی برخی از ناشران کاغذ دولتی دریافت می‌کنند، اما در زمان مشخص کردن قیمت چاپ کتاب، نرخ را با توجه به قیمت کاغذ آزاد محاسبه می‌کنند، اظهار کرد: نزدیک به ۲۰ سال پیش یکی از شرایط اختصاص کاغذ دولتی به ناشر این بود که او در زمان دریافت مجوز نشر، درخواست دریافت کاغذ مورد نیاز را ارائه می‌کرد و سپس کتاب منتشر شده را برای تعیین قیمت تمام شده به وزارت ارشاد می‌فرستاد.

او افزود: هم اکنون نیز از نظر من باید تشکیلاتی باشد که قیمت کتاب‌ها را کنترل کند؛ البته تعزیرات حکومتی عملکرد ناشران را کنترل می‌کند، اما این توهین بزرگی به ناشران است؛ زیرا کسی که در تعزیرات است با روند تولید کتاب آشنا نیست.

مدیرمسئول انتشارات نوید شیراز امیدوار است کاغذ به اندازه‌ای در دسترس ناشران قرار بگیرد که یکی از ناشران معروف تهران کتاب را با ۳۵ نسخه منتشر نکند. نویدگویی ضمن تایید روی آوردن بسیاری از ناشران به چاپ دیجیتال، نسبت به وضعیت صحافان و چاپخانه داران در چنین شرایطی ابراز نگرانی کرد.

او به مولفان پیشنهاد کرد قبل از همکاری با ناشران تحقیق کنند و ببینند که آیا ناشر مورد نظر از کاغذ دولتی استفاده می‌کند یا نه؟

حسن علایی فعال، مدیر مسئول انتشارات شهود نیز ارتباط میان ناشر و مولف را تحت تاثیر قیمت خدمات ارائه شده از سوی چاپخانه‌داران دانست و گفت: قیمتی که چاپخانه دار به ناشر اعلام می‌کند، بستگی به کیفیت کار دارد.

انتهای پیام/

توصیه ناشران به نویسندگان نوقلم

 

برچسب ها: ادبیات ، نشر
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
علیرضا علوی
۱۶:۲۶ ۰۵ مرداد ۱۳۹۸
من پشت کنکوری ام ولی وقتی قیمت کتاب های تست رو می بینم نا امید می شم چون باید به سختی اونا رو بخرم قیمتا 120 150 رو رد کردن
Netherlands
نرجس
۲۳:۲۳ ۰۵ مرداد ۱۳۹۸
آره خیلی گرونه منم حدود یک نیم میلیون کتاب خریدم هنوز بیشترشون رو هم ندارم