به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اراک، صابون محلی، سوغات ۵۰۰ ساله آشتیان است که در حال حاضر ۲ کارگاه با تولید سالانه ۲۰۰ تن صابون محلی نیاز استان مرکزی و استانهای همجوار را تامین میکنند.
ذکایی تولید کننده صابون سنتی با بیان اینکه تولید صابون محلی اختصاص به فصل تابستان دارد و در فصول سرما تولید نمیشود گفت: سالانه بین ۱۰۰ تن صابون تولید میکند.
نورایی تولید کننده صابون سنتی هم میگوید، مواد اولیه تولید صابون محلی آشتیان چربی حیوانی، سود سوزآور، نمک و آب است
نوراییافزود: جداسازی سود سوزآور و نمک از صابون و تولید صابون خالص و پخته شدن آن در دو مرحله از ویژگیهایی است که آن را از صابون صنعتی متمایز میکند وصابون آشتیان در ۸ ساعت آماده و بیش از ۱۰ روز در آفتاب خشک میشود تا به مرحله استفاده برسد.
امیری کارشناس میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری هم گفت: درگذشته بین ۱۰ تا ۱۵ کارگاه تولید صابون در آشتیان فعال بود که به علت هزینه بالای تولید و سختی کار این واحدها یکی یکی تعطیل شدند.
امیری با بیان اینکه تولید صابون ارگانیک در شهرستان آشتیان برای ۵۰ نفر به طور مستقیم و غیرمستقیم شغل ایجاد کرده است گفت: در آیندهای نه چندان دور صابون سوغات اصیل آشتیان به ثبت ملی خواهد رسید.
افزایش قیمت مواد اولیه و کمبود آن و عدم گازرسانی به این دو احد تولیدی ازجمله مشکلاتی است که این دو تولید کننده آشتیانی با آن دست و پنجه نرم میکنند.
انتهای پیام / ج