به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، میوهی گریپ فروت، اشتها را تقویت، عمل هضم را آسان میکند و جریان عصیر معدی و ترشح کیسهی صفرا را سرعت میبخشد.
فواید:
سرشار از ویتامین ‹‹ ث›› و پتاسیم است. منبعی غنی از فولات، آهن، کلسیم و سایر مواد معدنی میباشد انواع سرخ و صورتی آن انباشته از کاروتن یعنی زمینه ساز ویتامین ‹‹ آ›› است. فیبر گیاهی اش فراوان ولی مقدار کالری اش جزئی است. دارای بیوفلاونوید و شماری دیگر از مواد گیاهی است که از انسان در مقابل بروز سرطان و بیماریهای قلبی مراقبت میکند. میوهی آن، اشتها را تقویت میکند.
*عمل هضم را آسان میکند و جریان اسید معده و ترشح کیسهی صفرا را سرعت میبخشد.
* دارای ویتامینهای ‹‹ ث ›› و ‹‹ پ ›› است. این دو ویتامین در حفظ سلامت قلب و عروق بدن مؤثرند.
* به تولید قند و مواد حیاتی دستگاه بدن کمک میکند.
*گلهای گریپ فروت، خاصیت ضد تشنج و لرز را دارد و دم کرده آن را موقع تشنج زکام و تب مینوشند.
* اگر آن را صبح ناشتا بخورند، خواص ادرارآور آن زیاد میشود و سموم را از بدن خارج میکند.
* گریپ فروت، خون را تصفیه میکند و کلیه و کبد را پاک میسازد.
*ضد خون ریزی بواسیر است.
* میوهای خنک است و عطش را رفع میکند.
* اختلالات مفصلی را درمان میکند.
*برای کسانی که موهای سرشان میشکند، تجویز میشود.
*برای کسانی که عفونتهای ریوی و تب خیز دارند مفید است.
*گریپ فروت، علاوه بر مواد معدنی (آهن و کلسیم) دارای ویتامینهای ‹‹ آ››، ‹‹ ب ـ ۱››، ‹‹ ب ـ ۲››، ‹‹ ث ›› و ‹‹ پ پ ›› است.
مضرات:
امکان دارد در افراد حساس به مرکبات، واکنش حساسیت زا ایجاد کند.
گریپ فروت، میوهای توپر، خوش طعم و مغذی است. نصف گریپ فروت، افزون بر ۵۰ درصد مقدار مجاز خوراکی توصیه شده (R DA) ویتامین ‹‹ث›› را در بردارد. هم چنین ۳۲۵ گرم پتاسیم، ۲۵ میکروگرم فولات، ۴۰ میلی گرم کلسیم و ۱ میلی گرم آهن دارد. انواع سرخ و صورتی میوه یاد شده سرشار از بتاکاروتن است که بدن، آن را به ویتامین ‹‹آ›› تبدیل میسازد.
یک فنجان حاوی گریپ فروت شیرین نشده (بدون شکر) به مقدار ۹۵ میلی گرم ویتامین ‹‹ ث›› و بیش از ۱۵۰ درصد مقدار مجاز خوراکی توصیه شده (R DA) دارد، هم چنین بسیاری از سایر مواد مغذی در چنین میوه تازهای جای گرفته است.
درگذشته، بسیاری از مردم، ازخوردن گریپ فروت بدون شکر، به خاطر عصاره تلخ و ترش آن، خودداری میکرده اند، ولی به طور معمول با آمیختن آب گریپ فروت سرخ یا صورتی با سفید، مزهی شیرین حاصل میشود.
اگر آب پرتقال یا گریپ فروت را با هم در آمیزیم، نوشابه نیروبخشی پدید میآید که نیاز به شیرین کردن ندارد.
به موجب برنامههای پرهیز (رژیم) غذایی که طی سالها از سوی سازمان نظارت برمواد غذایی و دارویی آمریکا (F DA) تنظیم یافته، معلوم شده است که گریپ فروت از قدرت بی نظیری برای سوزاندن و از بین بردن چربیها برخوردار است.
البته این ادعا، صحت ندارد چرا که هیچ ماده خوراکی توانایی چنین خاصیتی را ندارد. افرادی که از رژیم گریپ فروت پیروی میکنند، دچار کاهش وزن میشوند؛ اما این بدان جهت است که آنها مواد غذایی دیگر را کمتر میخورند و این عمل به کاستیهای غذایی میانجامد. حتی اگر این گونه باشد، گریپ فروت، میوهی مفیدی برای متعادل ساختن وزن بدن شمرده میشود؛ ومقدار زیاد فیبر گیاهی اش، گرسنگی را فرو مینشاند.
چنانچه میخواهید از وزنتان بکاهید، روزانه پیش ازهرخوراکی، آن را بخورید تا جلوی پرخوری تان را بگیرد، در ضمن میان وعدهی ایده آلی به شمار میرود.
جالب این که گریپ فروت سرشار از پکتین (الیاف گیاهی حل شدنی) است که به کاهش کلسترول خون کمک میکند. وانگهی، پژوهشهای اخیرحاکی از آن است که میوه مورد بحث دارای مواد دیگری است که از بروز بیماریها پیش گیری میکند.
به عنوان مثال، گریپ فروتهای سرخ وصورتی، سرشار از لیکوپن هستند واین ماده، یک ماده ضد اکسید کننده است که به نظر میآید خطر بزرگ شدن پروستات را تقلیل میدهد. پژوهندگان هنوز ساز و کار (مکانیسم) عمل کرد لیکوپن را نشان نداده اند، لیکن بررسی ۶ ساله دانشگاه هاروارد که توسط ۴۸۰۰۰ پزشک و سایر کارشناسان بهداشت صورت گرفت، حکایت از آن داشته است که مصرف هفتهای ۱۰ وعده مواد غذایی سرشار از لیکوپن، سبب کاهش ۵۰ درصد سرطان پروستات میشود.
از دیگر مواد گیاهی موجود در گریپ فروت، میتوان از اسیدفنولیک نام برد که مانع تشکیل نیتروزامین، مواد سرطان زا، بالیموندیدترپن و مونوترپن میشود. مواد مذکور موجب تولید آنزیمهایی میشوند که در جلوگیری از پیدایش سرطان اثر دارند و نیز بیوفلاونویید که از عمل کرد هورمونهایی که باعث رشد غده (تومور) میشود، جلوگیری میکند.
گروهی از مبتلایان به آماس مفصل رماتیسمی، سرخریش (لوپوس) و شماری دیگر از مبتلایان به اختلالات التهابی دریافته اند که گویی مصرف هر روزه گریپ فروت نشانههای مرضی شان را تقلیل میدهد. تصور میرود که این ویژگی از مواد شیمیایی گیاهی که مانع ایجاد پروستاگلاندین یعنی ماده آماس زا میگردد، ناشی میشود.
افرادی که به مرکبات حساسیت دارند، احتمالا در برابر گریپ فروت نیز از خود حساسیت نشان میدهند. این حالت ممکن است به خاطر خود میوه یا روغن موجود در پوست آن باشد.
منبع:سیمرغ
انتهای پیام/