به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، پاسخ سوالاتی که کاربران باشگاه خبرنگاران در قسمت «کلینیک آنلاین» مطرح کرده بودند، منتشر شد.
شما هم میتوانید با مراجعه به کلینیک باشگاه خبرنگاران و طرح سوالات خود، پاسخ را از پزشکان مربوطه دریافت کنید.
پاسخ سوالات شما در زمینه مشکلات تغذیهای دانشآموزان را نرگس جوزدانی متخصص تغذیه و رژیم درمانی پاسخ داد.
بیشتر بخوانید: شایعترین مشکلات تغذیهای دانش آموزان
سوال: برای کودکی که خیلی کم اشتها است، با مصرف داروهای مکمل و اشتهاآور هم بهتر نشده است و امسال به مدرسه میرود چه کاری میتوانیم انجام دهیم تا ضعیفتر نشود؟
جواب: رژیم غذایی کودکان اغلب از الگوی غذایی خانواده تبعیت میکند، والدین نباید نگران فرزندان خود باشند، زیرا رفتن به مدرسه باعث نمیشود که آنها ضعیفتر شوند، والدین باید برای هر زنگ تفریح فرزند خود میان وعدهای کوچک تهیه کنند البته مصرف صبحانه حتی به مقدار کم برای دانش آموزان ضروری است.
سوال: چه صبحانهای به فرزندانمان بدهیم که در زمان کم بیشترین انرژی را برای بدن آنها تأمین کند؟
جواب: صبحانهای مقوی است که حاوی مقادر کافی پروتئین باشد، از منابع غنی از پروتئین میتوان به تخم مرغ به شکلهای مختلف نیمرو، املت و آبپز، شیر، پنیر و عدسی اشاره کرد.در کنار منابع غنی از پروتئین مصرف غذاهای سالم مانند حلوا ارده و کره بادام زمینی هم در وعده صبحانه مناسب است، این مواد غذایی علاوه بر تأمین انرژی کودکان در زمان حضور در مدرسه به رشد آنها هم کمک میکند.
سوال: برای کودکی که هنگام خوردن صبحانه بازیگوشی میکند و لقمه را به مدت طولانی در دهانش نگه میدارد، چه راهکاری مناسب است؟
جواب: برخی کودکان هنگامی که صبح از خواب بیدار میشوند در ساعت نخست پس از بیدار شدن از خواب تمایلی به خوردن صبحانه ندارند که این موضوع علل مختلف دارد، در برخی موارد والدین این کودکان هم اغلب دیر صبحانه میخورند، اغلب افراد پس از بیدار شدن از خواب بلافاصله تمایل به خوردن صبحانه ندارند بنابراین پیشنهاد میشود که نخست کمی شیر گرم یا محلول آب ولرم و عسل نوشیده شود و پس از گذشت ۳۰ تا ۴۵ دقیقه صبحانه میل شود، کودکانی که خواب کافی ندارند هم اغلب صبحانه نمیخورند که این موضوع در دوران مدرسه خیلی شایع است، کودکان که شبها دیر میخوابند صبحها هم دیر از خواب بیدار میشوند بنابراین میلی به خوردن صبحانه ندارند و بدون صبحانه به مدرسه میروند که این موضوع بر یادگیری آنها اثر منفی میگذارد، برای این کودکان میتوانیم در زنگ تفریح اول لقمهای شبیه به صبحانه یا چند عدد مغز در نظر بگیریم.
بیشتر بخوانید: بهترین مواد غذایی برای میان وعده دانش آموزان
سوال: کودکانی که صبحها خواب آلود هستند و به همین علت صبحانه کافی نمیخورند در طول حضور در مدرسه اغلب خسته و حساس هستند برای رفع این مشکل چه باید کرد؟
جواب: ما باید کودکان را ترغیب کنیم که در ایام مدرسه ساعت ۹ شب بخوابند تا صبح بتوانند پر انرژی سر کلاس حاضر شوند، زیرا وقتی آنها خواب آلوده بیدار میشوند انرژی کافی برای گذراندن روز را ندارند از سوی دیگر این اشخاص صبحانه هم به مقدار کافی میل نمیکنند، این کودکان اغلب تمایل دارند که تنقلات مصنوعی که فاقد ارزش غذایی هستند، مصرف کنند که این موضوع مشکلات مختلف را برای آنها ایجاد میکند، پیشنهاد میشود والدین از هم اکنون ساعات خواب کودکان را تنظیم کنند تا کودکان برای بیدار شدن از خواب مشکلی نداشته باشند، میان وعدههایی که برای کودکان در نظر گرفته میشود باید برای آنها جذاب باشد، ما همچنین میتوانیم کودکان را در انتخاب میان وعدههای سالم مشارکت دهیم تا آنها با سلیقه خود میان وعده سالم مورد علاقهشان را انتخاب کنند.
انتهای پیام/
پاسخ به سوالات پزشکی را اینجا بخوانید