به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، سعدالله زارعی، کارشناس مسائل منطقه با این حال میگوید انصارالله به دنبال توسعه جنگ نیست و اقداماتش در راستای توقف تجاوز است. به اعتقاد او انصارالله میتواند حملات شدیدتر و سریعتری علیه مواضع ریاض انجام دهد، زیرا این منطقه نزدیکتر از تاسیساتی است که روز شنبه هدف قرار گرفته است. متن گفتگو با این کارشناس مسائل منطقه را در ادامه میخوانید.
بر اساس آنچه رسانهها اعلام کردهاند حملات روز شنبه انصارالله به عربستان نیمی از تولید نفت سعودی را کم کرده است. با این حملات پهپادی مشخص میشود که یمن از ماهها قبل توانایی مورد هدف قرار دادن تاسیسات حیاتی البقیق را داشته است. چه سیاستی پشت این حملات گام به گام است؟
سیاست یمنیها مبتنیبر توقف جنگ است و نه توسعه آن. همین الان اگر سعودیها جنگ را متوقف کنند و دست از تجاوزشان به این کشور بردارند، حملات به خاک آنجا متوقف خواهد شد؛ حتی اگر جنگ یمن از جهت داخلی ادامه داشته باشد. منظورم این است که اگر آن گروههای نظامی یمنی که در حال نبرد با انصارالله هستند همچنان به جنگ با دولت مرکزی یمن مستقر در صنعا ادامه بدهند، ولی سعودی درگیر این جنگ نباشد، انصارالله تمامحملاتش را به خاک سعودی قطع میکند. علاوهبر این تمام مناطقی را که از خاک عربستان در اختیار گرفته است نیز واگذار میکند. سیاست انصارالله مبتنیبر توقف جنگ است. چرا هماکنون یمن در حال توسعه جنگ است؟ زیرا جنگ به مرحله توقف نرسیده است. تا زمانی که سعودیها تمکین نکنند، روند اقدامات نظامی یمن علیه مراکز عربستان توسعه پیدا میکند.
اگر حملات یمن به عربستان سیر صعودی بگیرد، احتمال دارد متحدان این کشور هم وارد جنگ شوند؟ آیا در اردوگاه عربی-غربی ظرفیتی برای وارد کردن به میدان باقی مانده است؟
همه آنان در جنگ یمن حضور داشتند و به مرور زمان یکی یکی رفتند. پس اینکه تصور کنیم آنها دوباره میآیند و یک قدرت جدید را وارد میدان میکنند، عملا امکانپذیر نیست.
روز شنبه محمد البخیتی یکی از مقامات انصارالله اعلام کرد در صورت ادامه جنگ نیروهای نظامی یمن به عمق خاک سعودی و حتی به سمت ریاض پایتخت این کشور پیشروی خواهند کرد. آیا این توان در نیروهای مسلح یمن وجود دارد، آن هم کشوری که پنج سال در محاصره و جنگ بوده است؟
حتما لازم نیست یمنیها با لشکر نظامی وارد ریاض شوند. وارد ریاض شدن یعنی گروهی، یگانی، یا دستهای مسلح خود را از طریق بیابانهای ربعالخالی و دیگر مناطق به ریاض- که این شهر نیز در یک منطقه بیابانی واقع شده است- برسانند. این کار خیلی آسان است. اینکه یک گروه بخواهد بیابانها را سپری کند و خود را به دیوارهای ریاض برساند، کار سختی نیست.
شهر دیگری در مسیر یمن به سوی ریاض وجود ندارد؟
صحرای عربستان بیش از دو میلیون کیلومتر مربع مساحت دارد. کدام نیرو میتواند چنین مساحتی را کنترل کند؟ نه چشمهایی که در آسمان دارند میتواند همه نقاط را ببیند و نه روی زمین امکان تهاجم علیه گروه نظامی یمنیها که به خاک عربستان نفوذ کرده است، وجود دارد، لذا محافظت از چنین جغرافیایی عملا امکانپذیر نیست. این مساله به معنای آن نیست که چند لشکر مرزهای یمن را طی میکنند و با طبل و دهل به ریاض میرسند، نه یک گروه میتواند راحت به عمق خاک عربستان و ریاض نفوذ کند و ضربهاش را بزند. این مساله تابهحال چندین بار اتفاق افتاده است.
پس بیشتر حملات یمنیها به ریاض رسانهای نشدهاند؟
چرا حتی در زمان خودش به ریاض اعلام هم شد. اما روز شنبه یمن با ۱۰ فروند پهپاد و با پیمودن مسافت هزار و ۵۰ کیلومتر، تاسیسات آرامکو را هدف گرفت و در آنجا آتش برپا کرد. رسانههای آمریکایی نیز اعلام کردهاند به دنبال این حملات صادرات نفت عربستان به نصف رسیده است. تصاویر و فیلمهایی که از راه دور گرفته شده، نشان میدهند جهنمی در آنجا به راه افتاده است. بیش از ۲۴ ساعت در این منطقه آژیر آمبولانسها و ماشینهای آتشنشانی قطع نشده است. حالا حساب کنید پهپادهایی که هزار و ۵۰ کیلومتر را طی کردهاند و به آن نقطه رسیدهاند، برایشان رسیدن به ریاض در فاصله ۸۰۰ کیلومتری سخت است؟ پس یمنیها ریاض را میتوانند شدیدتر و سریعتر بزنند. با وجود این باید گفت سعودیها در حال نمایش حماقت هستند. سران سعودی جنگی را که عربستان چارهای جز پایان دادنش ندارد، با گرانترین قیمت به نقطه پایان میرسانند.
منبع:فرهیختگان
انتهای پیام/