کاوه خداشناس (بازیگر) معتقد است هرقدر قصه یک سریال پربارتر، هیجان انگیزتر و مفصل‌تر باشد، بیننده بیشتر ترغیب می‌شود که کار را دنبال کند و آن را ببیند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، کاوه خداشناس از جمله بازیگرانی است که در مدیوم‌های مختلف شامل تلویزیون، سینما و تئاتر فعالیت دارد. وی تاکنون در مجموعه‌های تلویزیونی‌ای همچون معراجی ها، شاید برای شما هم اتفاق بیفتد، آسمان همیشه ابری نیست، بانو، پول کثیف، رستگاران، عملیات ۱۲۵، وقت صبح، پدر، برادر و همه خانواده من جلوی دوربین رفته است. خداشناس در تئاتر‌های تنهایی یک زن در نیاوران، پاره‌های ساده، شب آوازهایش را می‌خواند، آرامش از نوعی دیگر، گالیله، هد هد و قمر در عقرب نیز هنرنمایی کرده است. وی سابقه گویندگی نریشن در مستند‌های سکه از ضرب افتاده و گنجینه‌های ماندگار را نیز در کارنامه هنری خود دارد. گفتنی است، خداشناس موفق به دریافت جایزه دوم بهترین بازیگر مرد از جشنواره تئاتر دانشجویی فجر به خاطر بازی در نمایش «شب آوازهایش را می‌خواند» شده است.

کاوه خداشناس: مردم سریال‌های پیچیده را بیشتر دوست دارند/ ویژگی‌های نقشی جذاب برای یک بازیگر

خداشناس از جمله بازیگرانی است که در سریال «سایه بان» به کارگردانی برادران محمودی حضور داشت. این سریال سال ۱۳۹۶ ساخته و از شبکه دو سیما پخش شد. در این اثر بازیگرانی همچون علی اوسیوند، رویا جاویدنیا، مجتبی پیرزاده، محمدرضا غفاری، امین تارخ، هستی مهدوی، کامران تفتی، پریوش نظریه، حسام محمودی، خاطره حاتمی، سینا مهرداد، زهرا بهروزمنش، رویا تیموریان، بهزاد فراهانی و... نقش آفرینی کردند. در سایه بان بینندگان داستان دو رفیق قدیمی را به نظاره می‌نشینند که دوستی آن‌ها به خاطر مشکلات مالی در گلوگاه آزمایش قرار می‌گیرد. فقر و نداری، بیکاری و ورشکستگی، چک برگشت خورده و وام‌هایی که توان بازپرداختش وجود ندارد، از جمله مسائلی است که در این سریال به وفور دیده می‌شود. این مجموعه تلویزیونی توانست مخاطبان زیادی را به سوی خودش جلب کند. این سریال به تازگی از شبکه آی فیلم پخش شده است و به همین بهانه و همچنین حضور کاوه خداشناس در سریال مجلس حیرانی (پناه آخر) به گفتگو نشستیم که حاصل آن را در ادامه می‌خوانید.

**آقای خداشناس در حال حاضر مشغول چه کاری هستید؟

-این روز‌ها سر سریال «روزگار حیرانی» به کارگردانی داریوش یاری هستم که بناست از اربعین روی آنتن شبکه یک سیما برود.

**درباره این سریال جزئیات بیشتری می‌توانید به ما بگویید؟

-نه متأسفانه، از ما خواسته شده است که درباره جزئیات این کار توضیحی ندهیم. فقط می‌توانم بگویم که در این سریال یک نقش متفاوت را ایفا می‌کنم و مخاطبان شاهد سریال جذابی خواهند بود. سریال «مجلس حیرانی» با قصه‌ای که با حال و هوای ایام محرم تناسب دارد این روز‌ها در حال تصویربرداری است.

سریال مجلس حیرانی یک اثر متفاوت به شمار می‌رود که در قالبی جدید تلاش می‌کند انسانیت را به مخاطب خود یادآوری کند

**به تازگی هم که مینی سریال «به وقت صبح» را روی آنتن داشتید و در آن نقش یک روحانی جوان را ایفا کرده بودید.

-بله. من پیش از این یک بار دیگر هم در یک فیلم تلویزیونی نقش یک روحانی را بازی و تجربه کرده بودم که برایم تجربه متفاوتی بود. در سریال به وقت صبح هم بری اینکه نقشم خیلی کلیشه‌ای و تکراری نباشد، تلاش کردم با برخی از عزیزانی که روحانی هستند معاشرت داشته باشم و زوایای مختلف زندگیشان را درست به مخاطب نشان بدهم.

**پیش از این شما در مجموعه تلویزیونی «سایه بان» هم حضور داشتید. سریالی به کارگردانی برادران محمودی که اتفاقا در زمان پخشبا استقبال بسیاری روبرو شد و مردم خیلی آن را پسندیدند. به تازگی هم این اثر از شبکه آی فیلم پخش شد، به نظرتان چرا مردم سریال «سایه بان» را دوست داشتند؟ جاذبه هایش از نظر شما چه بود؟

-درباره مجموعه تلویزیونی سایه بان و اینکه مردم آن را دوست داشتند با شما کاملا هم نظر هستم. در این باره هم باید بگویم که اول از همه اینکه قصه این سریال از دل خود مردم بود و مردم خودشان را همان اول در سریال می‌دیدند. آدم‌هایی که در اطراف ما به وفور دیده میشوند و متعلق به جامعه و طبقه خاصی نیستند. ماجرا مربوط به طبقه‌ای است که واقعاً مدام در حال محاسبه مخارج معیشت هستند که بتوانند زندگی یومیه شان را بگذرانند. خیلی از اتفاقاتی که به ظاهر پیش پا افتاده به نظر می‌رسد، اما در زندگی جاری هستند، در این سریال اتفاق می‌افتد. چکی که برگشت می‌خورد، مغازه‌ای که مشتری ندارد، حسابی که پولی در آن نیست از جمله چیز‌هایی است که در این سریال شاهدش هستیم. به طور کلی، این مجموعه زبان حال مردم است. واقعیت جامعه به دور از غلو یا سیاه نمایی و بزرگ نمایی و ... به مخاطب نشان داده شده است و او خود را در این اثر می‌بیند. فکر می‌کنم به همین دلیل بسیاری از بینندگان با آن احساس نزدیکی کردند و دوستش داشتند.

قصه سریال سایه بان از دل خود مردم بود و مردم خودشان را همان اول در سریال می‌دیدند. آدم‌هایی که در اطراف ما به وفور دیده میشوند و متعلق به جامعه و طبقه خاصی نیستند.

**با توجه به تجربه‌ای که طی سال‌ها بازیگری به دست آورده اید و در آثار متفاوتی حضور داشته اید، فکر می‌کنید اساساً یک سریال باید چه ویژگی‌هایی داشته باشد تا مردم دوستش داشته باشند؟ در حقیقت مخاطب شیفته قصه می‌شود یا بازیگر و یا اصلا هیجان؟

-چیزی که من بر اساس تجربه فردی خود متوجه شده ام این است که با توجه به شرایط فعلی و پر اتفاق بودن زندگی‌های امروزی و آنچه که در جامعه امروزی می‌گذرد، هرقدر قصه یک سریال پربارتر، هیجان انگیزتر و مفصل‌تر باشد، بیننده بیشتر ترغیب می‌شود که کار را دنبال کند و آن را ببیند. بنابراین، هر چه قصه به اصطلاح پر ملات‌تر و پیچیده‌تر باشد، بهتر است و مخاطب را بیشتر درگیر می‌کند. البته کار‌های طنز هم همیشه طرفداران خاص خودشان را دارند و نمی‌توان سریال‌های طنز را در این میان نادیده گرفت.

**آقای خداشناس در این برهه از زندگی و سال‌ها کسب تجربه این روز‌ها برای انتخاب یک نقش چه معیار‌هایی برایتان مهم است؟

-اساساً تأثیرگذاری یک نقش در سناریو اهمیت نقش را نشان می‌دهد. این که کارکرد نقش در هر قسمت از سریال چیست و چه جریان و نوساناتی را در نظام کلی قصه ایجاد می‌کند، مهم است. هر چه نقش تأثیرگذارتر و هیجان انگیزتر باشد، جذاب‌تر است. بنابراین، ممکن است که در قالب یک نقش حضور فیزیکی زیادی جلوی دوربین نداشته باشی، اما این که نقش تأثیرگذار است، اهمیت دارد. شاید در یک مجموعه شما به اندازه بازیگر دیگری جلوی دوربین نباشی و دیده نشوی، ولی اثری که بر داستان و مخاطب میگذاری بیشتر از حضور فیزیکی در مقابل دوربین است. این موضوع برای خود من از اهمیت بالایی برخوردار است و یکی از ملاک‌های انتخاب نقشهایم نیز به شمار می‌رود.

ممکن است که یک بازیگر در قالب یک نقش حضور فیزیکی زیادی جلوی دوربین نداشته باشد، اما این که نقش تأثیرگذار است، اهمیت دارد.

**به نظر شما کار‌های برادران محمودی در سینما و تلویزیون چه ویژگی‌های مشترکی دارند؟

-مجموعه تلویزیونی سایه بان را تقریباً می‌شود جزو اولین تجربه‌های سریال سازی برادران محمودی به شمار آورد که قابل دفاع بود. مدل روایت و قاب بندی‌ها به نظرم خوب بود. قاعدتاً هر چه آن‌ها در سریال سازی جلو بروند، کارشان پخته‌تر خواهد شد و شکل قصه گویی و ریتم بهتر می‌شود. اما مهم است که به سایه بان به عنوان اولین تجربه آن‌ها در زمینه سریال سازی نگاه کنیم و مجموعه از این زاویه و منظر قضاوت شود. به طور کلی، سریال نقاط قوت زیادی داشت. در نقش‌ها یک سری نمودار‌های جالب می‌بینیم. شخصیت پسران و دختران قصه، پدر مریض، مشکلات مختلف، اجاره خانه، بیکاری و بی پولی همه و همه دست به دست هم داد که کار مورد استقبال قرار گیرد. همان طور که گفتم به نظرم یکی از دلایلی که مخاطبان جذب این سریال شدند قصه‌ای بود که خودشان را در آن می‌دیدند.

**شما به عنوان یک بازیگر به مدیوم و ژانر خاصی علاقه دارید؟ یا اینکه مثلا ترجیح بدهید فقط در یک مدیوم حضور داشته باشید؟

-ببینید تلویزیون رسانه‌ای فراگیر است و همه جور محصولی در آن تولید می‌شود. از روایت مستند تا نقشی مسلسل در یک سریال ۵۰ یا ۱۰۰ قسمتی را می‌توان در آن متصور شد. برای من به عنوان کسی که حرفه اش کار‌های نمایشی است، فرقی نمی‌کند که در چه مدیومی کار کنم. ژانر‌های مختلف اعم از اجتماعی، وحشت و... برایم جذاب هستند. اصل کار یک هنرپیشه هم این است که بتواند از پس هر نقشی بر بیاید و فقط دنبال علایق و سلایق خود نرود.

**به عنوان یک بازیگر به نظرتان نقش‌های طنز بیشتر بازیگر را به چالش می‌کشند یا نقش‌های جدی؟

-به نظرم این نقش‌ها خیلی تفاوتی با هم نمی‌کنند و فرقی ندارد که نقش طنز باشد یا جدی. هر نقشی گرفتاری و مشکلات خاص خودش را دارد و برای درآوردنش باید ظرایف آن را در نظر بگیریم. نقش طنز همان قدر می‌تواند سخت و چالش برانگیز باشد که یک نقش جدی می‌تواند این ویژگی‌ها را داشته باشد.

**به نظر شما به عنوان یک بازیگر امکانات جدید موجود در فضای مجازی برای بازیگران چالش است یا فرصت؟

-به نظر من امکاناتی که امروز و در این قرن و در حقیقت در دنیای معاصر داریم یک اتفاق خوب و قابل توجه است که آدم‌ها را به هم نزدیک‌تر می‌کند. در حال حاضر جهان، جهان ارتباطات است و ما ناگزیر هستیم که شرایط امروز دنیا را بپذیریم. نمی‌توانیم نقش رسانه‌ها را نادیده بگیریم و در این میان هر عامل، وسیله یا جریانی که کمک می‌کند تا این چرخه ارتباطات گرم‌تر شود، به نظرم چیز خوبی است و نباید بی تفاوت از کنار آن گذشت. من به شخصه به شرایط دنیای معاصر به چشم یک اتفاق خوشایند نگاه می‌کنم. در این میان هم امیدوارم محصولات سازمان صدا و سیما نسبت به گذشته هر روز بهتر و بهتر شود و مردم ما بیشتر از قبل بیننده سریال‌های تلویزیون باشند. این روز‌ها بحث کیفیت موضوع مهمی است، چون تولیدات سازمان آبرو و اعتبار آن هستند و مردم هم اگر احساس کنند که اثری دارای کیفیت است حتما آن را نگاه می‌کنند و قصه اش را دنبال می‌کنند.

به گزارش فارس، مجموعه تلویزیونی «مجلس حیرانی» که کاوه خداشناس از آن نام برد، به تازگی به «پناه آخر» تغییر نام داده است.

این سریال به کارگردانی داریوش یاری و تهیه‌کنندگی داوود شاه‌بابایی با داستان و فیلمنامه‌ای از صادق خوشحال آخرین مراحل تصویربرداری خود را سپری کرده است و بناست در ۱۰ قسمت به روی آنتن برود.

پخش این سریال با پایان پخش مجموعه تلویزیونی «ترور خاموش» در شبکه یک سیما از اربعین آغاز خواهد شد و تا پایان ماه صفر ادامه خواهد داشت. مجموعه تلویزیونی «مجلس آخر» داستانی از یک تکیه را روایت می‌کند که چالش‌هایی را میان ۲ برادر شکل می‌دهد.

نقش یکی از این برادر‌ها را که حاج مرتضی نام دارد، بیژن امکانیان بازی می‌کند که چالش میان او و برادر دیگرش باعث می‌شود برای سال‌ها از ایران برود و پس از گذشت سالها، سپس فرزندش که نقش او را عباس غزالی برعهده دارد برای پیگیری ماجرایی به ایران باز گردد. قصه به یک تکیه می‌رود و چالش‌هایی را به تصویر می‌کشد که در دنیای امروز می‌گذرد. قصه قرار گرفتن بر سر دوراهی‌های تعیین کننده‌ای که سرنوشت انسان‌ها را تغییر می‌دهند.

بیژن امکانیان، کاوه خداشناس، عباس غزالی، افسر اسدی، امین زندگانی، حدیث میرامینی، سیما خضرآبادی، تبسم هاشمی، کاظم هژیرآزاد، مهدی فقیه و... از جمله بازیگرانی هستند که در مجموعه تلویزیونی آخرین پناه، ایفای نقش کرده‌اند.

منبع:فارس

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.