به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، کنفرانس باصطلاح امنیتی منامه که به مدت ۲ روز در روزهای دوشنبه و سه شنبه هفته جاری در «منامه»، به اعتقاد کارشناسان در واقع ادامه تلاش ناکام آمریکا برای اجماع سازی علیه ایران در قالب نشست «ورشو» ۲۰۱۹ با موضوع «صلح و امنیت در خاورمیانه» و نشست «تامین امنیت دریانوردی در خلیج فارس» بحرین به شمار میروند؛ تلاشهای ضد ایرانی که جملگی با شکست مواجه شدند.
در حالی که برگزار کنندگان بحرینی، آمریکایی و لهستانی این نشست مدعی شدند که موضوع برقراری امنیت دریایی در منطقه و جلوگیری از قاچاق اسلحه هدف برگزاری این نشست است، اما «مایک پمپئو»، وزیر خارجه آمریکا اذعان کرد که هدف اصلی این نشست عمدتا به گفته او مقابله با تهدید ایران است.
تحلیلگران و کارشناسان مسائل منطقه خلیج فارس، با اشاره به شکست کنفرانس ورشو با توجه به شمار اندک و سطح پایین مشارکت کنندگان و بیانیه ضعیف پایانی آن، ضمن پیش بینی شکست بحرین تاکید کردند نشست جدید نیز کمکی به جبران رشته شکستهای آمریکا در برابر ایران نمیکند.
ضمن اینکه حضور نداشتن معنادار برخی از کشورهای منطقهای در این نشست بر ناکامی حتمی آن تاکید دارد.
پایگاه شبکه خبری الجزیره در مورد این کنفرانس نوشت، پس از انجام عملیات علیه نفتکشها در منطقه خلیج فارس که عامل یا عاملان آنها مشخص نشد، آمریکا تلاش کرد تا ائتلافی دریایی را در منطقه ایجاد کند که با استقبال ناامید کننده از سوی چند کشور محدود مواجه شد. یکی از آن کشورها، بحرین میزبان پایگاه ناوگان پنجم دریایی آمریکا است.
ابتکار آمریکا در مورد ایجاد ائتلاف دریایی در خلیج فارس در حالی عنوان میشود که ایران به عنوان یکی از کشورهای مهم منطقه، برنامهای برای "تضمین امنیت انرژی" و "آزادی ناوبری" ارائه داده است.
از کشورهای غربی نیز تنها انگلیس و استرالیا برای حضور در این ائتلاف اعلام آمادگی کردند و سایر کشورهای عمده اروپا که در راستای حفظ توافق هستهای ۲۰۱۵ ایران که با خروج یکجانبه آمریکا تضعیف شد، تلاش میکنند، از پیوستن به این ائتلاف خودداری کردند.
«فایننشال تریبیون» در این مورد نوشت که مرحله نخست کنفرانس بحرین که در لهستان و با حمایت مالی آمریکا برگزار شد، هدف خود را تلاش جهانی برای مقابله با تجاوزات ادعایی ایران اعلام کرد، اما اکنون هدف مبهم "جستوجوی ثبات در خاورمیانه" را به عنوان هدف اصلی خود اعلام میکند.
فایننشال تریبیون با اشاره به تشدید تنشها در منطقه، افزود این تنشها در پی خروج یکجانبه آمریکا از توافق بین المللی هستهای شدت یافت.
در نهایت باید گفت که شکست این نشست به دلایل اشاره شده چندان دور از انتظار نبود.
منبع: میزان
انتهای پیام/