استاندار مرکزی از کاشت ۵۰ تا ۱۰۰ هزار اصله درخت در منطقه گردشگری دره گردو تا پایان سال خبر داد.

کاشت ۵۰ تا ۱۰۰ هزار اصله درخت در منطقه گردشگری دره گردو تا پایان سالبه گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اراک، سید علی آقازاده استاندار مرکزی، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری، مدیران کل دفتر فنی استانداری، گردشگری، راه و شهرسازی، حفاظت محیط زیست، آب منطقه ای، منابع طبیعی، شهردار و رئیس شورای اسلامی شهر اراک از اقدامات صورت گرفته توسط دستگاه‌های اجرایی درمنطقه نمونه گردشگری دره گردو اراک بازدید کردند.

 معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی در جلسه‌ای که بعد از این بازدید در منطقه انتهایی دره گردو تشکیل شد، گزارش کاملی از روند اقدامات صورت گرفته در این منطقه ارائه نمود و عنوان داشت: منطقه گردشگری دره گردو دارای سابقه طولانی است و بخشی از دره در سال ۱۳۸۵ تحت عنوان منطقه نمونه گردشگری، دارای طرح مصوبه هیات دولت می‌باشد.

مهدی زندیه وکیلی اضافه کرد: برخی از دستگاه‌های دولتی در گذشته به صورت پراکنده یک سری فعالیت‌هایی را در راستای تربیت بدنی، خدماتی و گردشگری در قسمت‌هایی از ورودی این دره انجام داده اند لیکن از سرمایه گذاران بخش خصوصی در ارتباط با طرح‌های گردشگری استفاده نشده است.

وی به تشکیل کارگروه ساماندهی منطقه نمونه گردشگری گردو با عضویت میراث فرهنگی، شهرداری اراک، منابع طبیعی، راه و شهرسازی، محیط زیست و منابع طبیعی در سال ۱۳۹۲ اشاره کرد و گفت: در کارگروه مذکور به این نتیجه رسیدیم که باید فعالیت‌ها را در دو بخش دره مذکور مورد پیگیری قرار دهیم.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی تصریح کرد: در بخش زیست محیطی؛ اقدامات قابل توجهی توسط منابع در حوزه آبخیز داری از جمله احداث سیل بند‌ها و آبگیرها، بوته و درختکاری و حتی گیاهان دارویی، و ساماندهی تفرجگاه‌ها صورت گرفته است.

زندیه وکیلی عنوان داشت: در قسمت ورودی دره هم یک سری اقدامات مانند ورزشی، احداث پارکینگ، کاربری‌های خدماتی، درختکاری، روشنایی و ساماندهی رودخانه فصلی، توسط دستگاه‌های مختلف مانند گردشگری، شهرداری، راه و شهرسازی، توزیع برق و اعضای سازمان‌های مردم نهاد صورت گرفته است.

او افزود: به منظور تهیه طرح کامل و جامع گردشگری دره گردو، مشاور جدیدی را بکارگیری کردیم و از او خواستیم که اولا دامنه وسیع تری را برای طرح در نظر بگیرد ثانیا از طرح‌های مجزایی که محیط زیست، گردشگری، منابع طبیعی و تربیت بدنی تهیه کرده بودند، تا حد امکان استفاده و در طرح جدید، مجموعه‌ای ازکاربری‌های مورد نیاز طبیعت گردی، گردشگری، تربیت بدنی، خدماتی و ... را لحاظ کند.

معاون استاندار مرکزی گفت: در نهایت طرح کاملی برای منطقه نمونه گردشگری دره گردوی اراک توسط مشاور مربوطه تهیه و چندین بار در کارگروه ذیربط مطرح و مورد تایید اعضا قرار گرفت سپس طرح به تصویب کارگروه زیربنایی و شهرسازی و شورای برنامه ریزی و توسعه استان رسید.

زندیه وکیلی طرح تهیه شده را چنین توصیف کرد: در طرح منطقه نمونه گردشگری دره گردوی اراک تمام مجموعه‌های گردشگری که مورد نیاز مردم شهر است، از جمله مجموعه‌های پذیرایی، واحد‌های اقامتی، هتل، مجموعه‌های رفاهی، واحد‌های تجاری، مجموعه‌های فرهنگی ورزشی و ... دیده شده و آماده اجراست.

او نیاز به جذب سرمایه گذاران بخش خصوصی را مورد تاکید قرار داد و تصریح کرد: تا کنون تمام هزینه‌های زیرساختی منطقه گردشگری گردو با استفاده از اعتبارات استانی صورت گرفته و بر اساس تاکیدات استاندار محترم، بخش‌هایی از طرح را با تامین اعتبارات ملی و استانی اجرا خواهیم کرد تا رغبت لازم برای سرمایه گذاران بخش خصوصی جهت اجرای طرح‌های بزرگ و کوچک گردشگری در این منطقه فراهم گردد.

در این جلسه براساس تاکید استاندار مرکزی، مقرر شد که تا پایان سالجاری بین ۵۰ تا ۱۰۰ هزار اصله درخت در منطقه گردشگری دره گردو غرس و آب مورد نیاز توسط شرکت آب منطقه‌ای برآورد و تامین گردد. اداه کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان نیز موظف شد در خصوص جذب سرمایه گذاران برای اجرای طرح‌های گردشگری در منطقه با جدیت بیشتر اقدام نماید.

استاندار مرکزی در این نشست تاکید کرد: ابتدا باید با تامین اعتبار و اجرای کامل زیرساختها، جاذبه لازم برای سرمایه گذاری بخش خصوصی فراهم گردد.

او به معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری ماموریت داد که با مدیریت کمیته‌های زیرمجموعه کارگروه ویژه منطقه گردشگری گردو، نسبت به پیگیری تکالیف دستگاه‌های ذیربط اقدام نماید و طی چهار جلسه تا پایان سالجاری با حضور استاندار، موضوع بررسی و نتایج حاصله از اقدامات دستگاه‌های مربوطه مورد پیگیری قرار گیرد.

انتهای پیام/ ر

برچسب ها: محیط زیست ، گردشگری
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.