یکی از دغدغه‌های افراد شاغل در دنیای امروز نداشتن زمان کافی و گاهی اوقات حوصله برای تهیه خوراک سالم است که برای رفع این مشکل کارشناسان نسل جدیدی از ربات‌ها را طراحی کرده اند.

به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، ایده داشتن آشپزخانه هوشمند از سال‌ها پیش مطرح شده است و در طول سال‌ها انواع وسایل خانگی پیشرفت کرده و حتی قابلیت اتصال به تلفن همراه و اینترنت اشیا را پیدا کرده اند.
 
در نمایشگاه CES ۲۰۲۰ طرح‌هایی از آشپزخانه‌های هوشمند به نمایش در آمده اند که قابلیت انجام کار‌های مختلف از جمله تهیه سوپ یا سرو قهوه برای بازدیدکنندگان را دارند.
 
از جمله نمونه‌های مورد توجه در این نمایشگاه، بازوی سرآشپز است که قابلیت تهیه انواع سالاد و خرد کردن سبزی و حتی پخت و پز خوراک‌های مختلف را دارد.
 

برخی دیگر از نمونه‌ها مانند اجاق‌های مایکروویو GE دارای صفحه نمایشگر برای پخش فیلم و صوت هستند. شرکت Whirlpool از نوعی دماسنج هوشمند رونمایی کرده است که دمای خوراک را اندازه گیری می‌کند و به این ترتیب کاربر می‌تواند از پخت دقیق خوراک خود مطمئن شود و احتمال خام ماندن خوراک یا ابتلا به مسمومیت‌های غذایی کاهش پیدا می‌کند.
 

این دماسنج همراه خوراک به ویژه انواع کباب درون فر یا تابه قرار می‌گیرد و در هر لحظه دمای آن را بر روی گوشی هوشمند به کاربر نشان می‌دهد.
 

ربات‌های CLOi شرکت LG هم ابتدا درسال ۲۰۱۸ معرفی شده اند و درسال میلادی جاری نسخه پیشرفته و توسعه یافته تر آنها رونمایی شده است. از این ربات‌ها برای تهیه و سرو خوراک در رستوران‌ها استفاده می‌شود.
برخی از نمونه ربات‌های هوشمند دارای بازو با قابلیت چرخش و انجام کار‌های مختلف از جمله شستن ظرف ها، خشک کردن و حتی قراردادن انواع ظرف و لیوان‌ها در ماشین ظرفشویی هستند.
 

دسته‌ای از ربات‌های هوشمند آشپزخانه قابلیت صحبت به چند زبان زنده دنیا را دارند و می‌توانند دستورات کاربران از ملیت‌های مختلف را دریافت و خوراک مورد نظر آنها را تهیه کنند.
 

به جز ربات‌های پیشخدمت و سرآشپز که دارای بازوی هوشمند برای تهیه انواع خوراک و شست و شوی ظرف‌ها هستند، لوازم خانگی هوشمند هم در این نمایشگاه درمعرض تماشای بازدید کنندگان قرار گرفته است.
 
شرکت بوش، نسل جدیدی از یخچال و فریزر‌های هوشمند را رونمایی کرده است که می‌توانند خوراکی‌های درون محفظه خود را تشخیص و مدت زمان قرار گرفتن آنها را نشان دهند.

این یخچال و فریزر خوراکی‌های درون خود را اسکن می‌کند و در صورت کمبود برخی اقلام خوراکی به وسیله گوشی هوشمند اطلاعات را به کاربر ارسال می‌کند.

همچنین توصیه‌هایی درباره مواد خوراکی مصرفی و برنامه غذایی هفتگی خانواده‌ها به آنها پیشنهاد می‌کند که انجام این کار با استفاده از قابلیت هوش مصنوعی انجام می‌شود.
 

شرکت LG هم نسل جدیدی از نمایشگر‌های ۲۲ اینچی برای تماشای فیلم، جست و جو در اینترنت و مشاهده فیلم‌های آموزشی آشپزی برروی یخچال‌های هوشمند خود نصب کرده است که اتصال اینترنت آنها با استفاده از فناوری وای فای مودم، گوشی تلفن هوشمند یا تبلت انجام می‌شود.

نصب دوربین فیلم برداری درون فرخوراک پزی یکی از فناوری‌های جدیدی است که شرکت GE در نمایشگاه CES ۲۰۲۰ ارائه کرده است. این کار به کاربران اجازه می‌دهد به طور دقیق به بررسی خوراک خود درحین پخت درون فر بپردازند و به این ترتیب از سوختن خوراک یا خام ماندن آن جلوگیری می‌کند.
 

یکی دیگر از تجهیزات منحصربه فرد به نمایش درآمده در نمایشگاه CES ۲۰۲۰ لاس وگاس، دستگاهی برای رشد و کشت انواع سبزی‌ها درمحیط خانه به نام indoor cultivating machine است که به وسیله شرکت LG ساخته شده است.

با استفاده از این دستگاه، کاربران در خانه می‌توانند به کاشت کاهو، ریحان، کاسنی و دیگر سبزی‌ها بپردازند و سبزی‌های تازه و خانگی مصرف کنند.
 

پیش‌تر شرکت هایی، چون GroPod نمونه‌های مشابهی از این دستگاه را ساخته اند که می‌تواند ۶۰ گیاه کوچک که نیاز کمی به آب و خاک دارند را درون خود رشد دهد.

با وجود مفید بودن استفاده از ربات‌های آشپز و دیگر دستگاه‌های هوشمند برای تهیه و طبخ انواع خوراک یا تمیز کردن آشپزخانه و رستوران، به دلیل انتقال اطلاعات از راه اینترنت، وجود دوربین و میکروفون بر روی این تجهیزات، بسیاری از کاربران نگران هک شدن دستگاه‌ها و احتمال سرقت اطلاعات خود هستند.

عده زیادی از کارشناسان درباره خطر‌های استفاده از دستگاه‌های هوشمند دارای فناوری اینترنت اشیا هشدار داده اند، زیرا این تجهیزات امکان دارد دچار هک شوند و مشکل‌های فراوان برای کاربران خود ایجاد کنند.

منبع:Dailymail
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.