به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز، فتحی رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجانشرقی در پنجاهمین جلسه کارگروه نظام نوین ترویج با اشاره به اینکه طرح کاداستر در ۲۴۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان اجرا شده است، گفت: برای تهیه نقشه کاداستر ۱۲۶ هزار هکتار نیز عقد قرارداد شد.
فتحی گفت: اراضی زراعی آذربایجان شرقی افزون بر یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار می باشد و آمار حاضر تنها برای صحت سنجی در ۲۴۰ هزار هکتار می تواند کاربرد داشته باشد و باید برای کل زمین های کشاورزی استان آمار دقیق و متقن تهیه و تنظیم شود.
او افزود: برنامهریزی برای مدیریت یکپارچه اراضی (مدیریت و استفاده بهینه از اراضی)، مدیریت بهینه اراضی کشاورزی و اراضی منابع ملی، ساماندهی و تعیین تکلیف اراضی تصرفی سنواتی و اختلافی، صدور اسناد مالکیت اراضی کشاورزی از جمله اهداف اجرای طرح کاداستر (اطلاعات توصیفی و حقوقی) است.
او گفت: از دیگر اهداف این طرح شناسنامه دار کردن اراضی کشاورزی، فراهم شدن بستر پایش و جلوگیری از تغییر کاربری اراضی کشاورزی، بسترسازی جهت تعیین الگوی کشت، بهره برداری بهینه و افزایش تولید محصولات کشاورزی، برنامهریزی به منظور یکپارچه سازی اراضی و افزایش بهرهوری در بخش کشاورزی، بسترسازی جهت تحقق اهداف دولت الکترونیک در بخش کشاورزی است.
فتحی گفت: سیاستگذاری برای تولید در زیربخش های مختلف کشاورزی در حقیقت اجرای برنامه حمایت و پشتیبانی از مروجین کشاورزی و بهره برداران بخش کشاورزی است، چون مجریان این سیاست ها همان اشخاصی هستند که ما در ستاد پشتیبانی مروجین کشاورزی از آنها پشتیبانی می کنیم.
او گفت: جلسات ستاد پشتیبانی مروجان کشاورزی صرف تنظیم و ارائه آمار و ارقام نیست آمار مبنا و ملاک برنامه ریزی می باشد اما این موضوع باید یکبار برای همیشه حل و فصل و پایان یابد و موارد و مسائل مربوط به ستاد پشتیبانی مروجین در این جلسات مطرح و برای آنها راهکارهای کارشناسی ارائه شود.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان با اشاره به اهمیت و نقش بسزای آمار در نحوه برنامه ریزی ها و سیاستگذاری های بخش کشاورزی گفت: منبعد باید به سمت اجرای مصوبات جلسات ستاد پشتیبانی از مروجان بخش کشاورزی پیش رویم تا بتوانیم به نتایج مثبت مصوبات، اهداف و برنامه ریزی های تعیین شده دست یابیم.
او گفت: برای انجام به موقع و صحیح سیاست های بخش کشاورزی باید بررسی دقیق و محکمی از عملکرد مروجین و کارشناسان پهنه در دست باشد، با بررسی دقیق عملکرد مروجین کشاورزی بایستی بصورت منطقی و تخصصی تقسیم کار در بین کارشناسان انجام شود.
فتحی گفت: مبنای آماری سامانه پهنه بندی است و باید فرآیند افزایش یا کاهش آمار و اعداد منطبق با این سامانه باشد.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان گفت: در صورت مشاهده آمار و ارقام نامانوس در اراضی کشاورزی استان و تشکیک به ارقام ارائه شده در سطح شهرستان ها، جهت راست آزمایی اقدامات اجرایی از جمله بازدیدهای میدانی و صحت سنجی انجام شود.
فتحی گفت: باید از استعدادها و ظرفیت های نهفته در کارشناسان پهنه و مروجان کشاورزی نهایت استفاده را در راستای افزایش بهره وری تولید و توسعه بخش کشاورزی به عمل آورد.
انتهای پیام/ک