خدیجه رحمانی، متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان،اظهار کرد: رایجترین علت زخم معده در افراد استرس است، بنابراین افراد تا جایی که میتوانند از استرس و عوامل استرس زا دوری کنند.
او افزود: عامل دیگری که در ایجاد زخم معده نقش دارد، آلودگی اچ پی وی است که میکروبی از فلوروباکتریای معده را به هم میریزد؛ زیرا معده یک سری باکتریهای مشخصی دارد که محیط میتواند عمل هضم را به خوبی انجام دهد، اما اگر کارکرد این فلور به هم بخورد معده دچار مشکل و در نهایت فرد دچار زخم معده میشود.
او ادامه داد: مصرف انواع داروها نیز میتواند از عوامل بروز زخم معده باشد که میزان شدت بیماری در هر فرد متفاوت است، اما در کل افراد با رژیم غذایی سالم و تازه میتوانند تا حدی زیادی جلوی این بیماری را گرفته و از پیشروی آن جلوگیری کنند.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: مصرف روزانه ۵ تا ۶ وعده کوچک میتواند بهتر از ۳ وعده بزرگ در روز باشد؛ یعنی افراد حجم هر وعده را کم کرده و به تعداد دفعات آن اضافه کنند، زیرا با این کار، بار معده را کم کرده و معده میتواند به خوبی کار خود را پیش ببرد.
بیشتربخوانید: خوراکی هایی که دشمن استرس هستند
رحمانی ادامه داد: افراد قبل و بعد از هر وعده غذایی استراحت داشته باشند و در آرامش غذای خود را میل کنند و به نوعی کنترل استرس داشته باشند؛ همچنین آهسته غذا خوردن نیز میتواند کمک بسزایی در این افراد داشته باشد. خوب جویدن غذا نیز یکی دیگر از نکات مهم است که متاسفانه اکثر افراد آن را نادیده میگیرند؛ پس با خوب جویدن غذا میتوان به هضم غذا و در نتیجه به معده خود کمک کرد.
او افزود: افراد وعده شام را حتما ۳ ساعت قبل از خواب میل کنند و به هیچ عنوان بعد از خوردن غذا دراز نکشند.
او بیان کرد:با حذف سیگار و کلیه دخانیات و نوشیدنیهای الکلی میتوانید باعث کاهش درد زخم معدهتان شوید. همچنین افرادی که معده آنها مشکل دارد سعی کنند از غذاهایی استفاده کنند که هضمشان آسان است و به طور کلی اسیدیته و کم چاشنی باشد.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: افرادی که از زخم معده رنج میبرند سعی کنند از شیر بدون لاکتوز و لبنیات کم چرب استفاده کنند و این لبنیات اگر پروبیوتیک باشد به معده کمک میکند. همچنین نان، غلات و حبوبات از جمله مواد غذایی اس که برای معده بسیار مفید است و افراد میتوانند آن را در سبد غذایی خود جای دهند، اما به این نکته توجه داشته باشند که نان آنها پرسبوس نباشد. زیرا سبوس زیاد باعث اشکال در هضم غذا میشود و حبوبات را هم حتما شب قبل پخته باشند.
رحمانی بیان کرد: مصرف حبوبات به این دلیل توصیه میشود که دارای فیبر محلول است. منظور از فیبر محلول فیبری است که در بافت غذا وجود دارد و نه آن فیبری که به غذا اضافه میشود، زیرا آن فیبری که افراد از آن استفاده میکنند اصلا مفید نیست.
بیشتر بخوانید: خوراکیهایی که هرگز نباید با شکم خالی مصرف شوند
او افزود: افرادی که از زخم معده رنج میبرند ترجیحا گوشت قرمز را از سبد غذایی خود حذف و یا کم کنند و زمانی که میخواهند گوشت را استفاده کنند بدون چربی باشد و ترجیحا از گوشت لخم استفاده کنند این افراد میتوانند گوشت ماهی و تخم مرغ را جایگزین گوشت کنند.
این متخصص تغذیه گفت: مصرف خیلی از سبزیها باعث ایجاد نفخ میشود که سیر، پیاز، تره فرنگی، پیازچه و انواع کلمها جزو آن است. اما سبزیهایی که برگ آنها سبز است و هویج و لوبیا سبز برای زخم معده بسیار مفید است و افراد میتوانند استفاده کنند.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: در گروه میوهها نیز تعدادی از میوهها هستند که باعث ایجاد زخم معده در افراد میشود انواع مرکبات مانند کیوی و پرتقال که ترش نیز هستند باید حذف و به جای آن موز، سیب، به و خربزه جایگزین شود.
رحمانی در پایان توصیه کرد: افراد به طور کلی از غذاهای سرخ کردنی اجتناب و از ادویههایی مانند فلفل، زنجبیل در غذا خودداری کنند، زیرا باعث تحریک معده میشوند. شیرینی، دسر، شکلات، بیسکوییت و همچنین مصرف چای، قهوه، نوشابه باید کم و یا حذف شود.
انتهای پیام/