به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، خوراک لونگی مرغ از غذاهای بسیار لذیذ و خوشمزه منطقه آستارا و تالش است. به نظر میرسد ریشه این کلمه از منطقه ای به نام لوندویل در آستارا گرفته شده باشد. خوراک لونگی در واقع همان مرغ شکم پر است، با این تفاوت که مواد مورد استفاده و نحوه طبخ آن اندکی با دیگر نمونه های این غذا متفاوت است.
مواد لازم برای تهیه لونگی مرغ:
مرغ ۱ عدد
مغز گردو ۱۵۰ گرم
پیاز ۲ عدد متوسط
رب ازگیل یا آلوچه یا انار ۴ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل به میزان دلخواه
زرشک به میزان دلخواه
برای شروع پخت لونگی مرغ ابتدا باید مرغ را آماده کنید. دقت داشته باشید که فرآیند آماده سازی مرغ را حداقل یک شب قبل از زمان پخت، شروع کنید. ابتدا باید داخل مرغ را کاملا تمیز کرده و بشویید. بعد از آن روی قسمت هایی از گوشت مرغ که سفت تر هستند، مثل سینه و ران ها، سوراخ های ریز ایجاد کنید. اینکار باعث می شود تا موادی که پس از پر شدن داخل مرغ قرار می گیرند بهتر حرارت را جذب کنند، که باعث بهتر پخته شدن آنها می شود. بعد از آن رب انار یا رب ازگیل را با کمی آب هم زده و مقداری نمک و فلفل نیز به آن بیفزایید. سپس مرغ را درون محلول رب و آب قرار داده و حدود ۲۴ ساعت صبر کنید تا مرغ مزه دار شده و طعم آن عوض شود. با اینکار رنگ مرغ نیز تغییر می کند.
در این مرحله نوبت به پر کردن شکم مرغ می رسد. ۱۵۰ گرم مغز گردو را در یک ظرف بریزید و با رب انار یا ازگیل مخلوط کنید. پس از آن دو عدد پیاز متوسط بردارید و درون هاونگ بکوبید تا کامل له شوند و بعد پیازها را به ظرف محتوی مغز گردو و رب اضافه کنید. نمک و فلفل و مقداری زرشک را به میزان دلخواه به غذا اضافه کنید. سپس محتویات ظرف را کاملا باهم مخلوط کنید تا حالتی خمیری به خود بگیرد. با ۱۰۰ گرم از مواد آماده شده داخل شکم مرغ را پر کنید. حال برای بستن شکم مرغ می توانید از نخ و سوزن استفاده کنید. پاهای مرغ را هم با نخ به هم ببندید تا در هنگام پخته شدن، شکل ظاهری خود را حفظ کند. بعد از اتمام اینکار لونگی مرغ آماده پخت است.
برای اینکه مدت زمان پخت لونگی مرغ درون فر طولانی نشود، بهتر است به مدت نیم ساعت تا ۴۵ دقیقه آن را داخل قابلمه بپزید. برای اینکار محلول رب انار یا رب ازگیل که مرغ از شب قبل در آن بود را داخل یک قابلمه بریزید و مرغ را داخل آن قرار دهید. سپس پخت ۴۵ دقیقه ای داخل قابلمه را انجام دهید. مرحله بعد قرار دادن لونگی مرغ درون فر است. روی سینی فر را با فویل بپوشانید تا مرغ بعد از پخته شدن به سینی نچسبد. مقداری روغن روی سینی بریزید. مرغ را داخل فر، با دمای ۱۷۵ درجه سانتیگراد و به مدت نیم ساعت قرار دهید. مقداری از مواد بعد از پر کردن شکم مرغ باقی مانده که می توانید آن را با کمی روغن تفت داده و به عنوان سس، هنگام سرو مرغ استفاده نمایید.
* اگر مایلید می توانید از سبزی چوچاق، گشنیز و جعفری در این غذا استفاده کنید.
* برای راحت تر بسته شدن شکم مرغ، می توانید به جای نخ و سوزن، مرغ را به وسیله چند عدد خلال دندان، کوک بزنید. یادتان نرود هنگام سرو خلال ها را از مرغ جدا کنید.
* خوراک لونگی مرغ با برنج سرو می شود.
منبع: بیتوته
انتهای پیام/