به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، حتما شما هم براتون سوال شده که آب ترشی یا آب پیازی مال کجاست و غذای کدوم منطقه هست! درسته؟ خب در واقع آب پیازی غذای استان خوزستان هست و بیشتر آن را به اسم آب پیازی دزفول یا آب پیازی شوشتری هم میشناسند. اما آب پیازی بختیاری هم هست و میشه گفت اکثر مردم این مناطق دوستش دارند. این غذا که به گویش محلی او پیازی یا او پیوزی هم گفته میشود، طعم ترش یا ملس و کمی تند داره. بر خلاف اسمش پیاز زیادی ندارد و یه جورایی مثل اشکنه به حساب میاد.
روشهای خیلی متنوعی برای تهیه آب پیازی وجود داره و از مواد اولیه متفاوتی برای طعم دهی در این غذا استفاده میشه. تقریبا مثل سوپ بافت غلیظی داره و عموما به همراه نان خرد شده و یا تخم مرغ سرو میشه. اگه تا به حال این غذا رو امتحان نکردین، پیشنهاد میکنیم اصلا از دستش ندین، چون واقعا طعم فوق العادهای داره. به علاوه برای موقعیتهایی که خیلی فرصت آشپزی ندارین، مثل سوسیس بندری و خوراک کدو سبز یه غذای آسون و سریعه. آماده هستین بریم سراغ تهیه آب پیازی خوشمزه و دوست داشتنی؟!
مواد لازم برای آب پیازی
پیاز ۱ عدد
زردچوبه به مقدار لازم
روغن کمی برای سرخ کردن
آب ۱ و ۱/۲ پیمانه
رب انار ۲ قاشق غذاخوری
تخم مرغ ۲ عدد
نمک و فلفل به میزان لازم
دانه انار کمی (اختیاری)
طرز تهیه آب پیازی
مرحله اول: سرخ کردن پیاز
برای تهیه آب ترشی یا آب پیازک ابتدا پیاز را بشویید، پوست بگیرید و به شکل خلالی برش دهید. سپس کمی روغن در قابلمه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. پیازها را در قابلمه بریزید و خوب تفت دهید.
مرحله دوم: اضافه کردن آب
وقتی پیازهای آب پیازی سبک و نرم شدند، زردچوبه را اضافه کنید و با هم تفت دهید. وقتی خوب با هم مخلوط شده و تفت خوردند، یک و نیم پیمانه آب اضافه کنید. اجازه دهید تا آب کاملا به جوش بیاید.
مرحله سوم: مخلوط کردن رب انار
وقتی آب به جوش آمد، باید نمک و فلفل را اضافه کنید. میزان نمک و فلفل به ذائقه خودتان بستگی دارد. حالا رب انار را در قابلمه ریخته و خوب بهم بزنید.
مرحله چهارم: پخت کامل غذا
در این مرحله از تهیه آب پیازی یا او پیازی باید حرارت اجاق گاز را کم کنید. یکی یکی تخم مرغها را بشکنید و در قابلمه بریزید. تخم مرغها به صورت یک دست و یک تکه پخته و سفت خواهند شد. حدود ده دقیقه بعد مقداری نان خرد شده در قابلمه بریزید. خوب بهم بزنید. سپس حرارت را خاموش کرده و آب پیازی را در ظرف سرو بکشید. حالا با کمی دانه انار و سبزی تازه تزیین و سرو کنید. نوش جان.
نکات کلیدی تهیه آب پیازی
– در صورت تمایل میتوانید مقداری دانه انار هم به این غذا اضافه کنید.
– این غذا به روشهای مختلفی تهیه میشود. شما میتوانید آن را با تمر هندی یا زرشک هم تهیه کنید؛ و یا نان و تخم مرغ را به طور کلی از این غذا حذف کنید. هم چنین میتوانید یک عدد سیب زمینی را به صورت نگینی خرد کرده و به همراه پیاز تفت دهید.
– به ازای هر نفر حدودا یک تخم مرغ و یک عدد نان کافی است. در صورت تمایل میتوانید این مقدار را کمتر یا بیشتر کنید.
– برای تلیت آب پیازی دزفولی یا بختیاری معمولا از نان خشک یا نانی که بیات شده استفاده میشود.
– در روشهای دیگر تهیه این غذا به جای رب انار از رب گوجه فرنگی هم استفاده میشود.
– برای طعم دهی بیشتر به آب ترشی میتوانید نصف پیمانه گردوی ساییده شده اضافه کنید. هم چنین برای ملس شدن طعم این غذا مقداری شکر هم اضافه میشود. اما این مقدار به ذائقه شما بستگی دارد.
– هر چه پیاز این غذا بیشتر باشد، غلظت و لعابی بودن آن هم بیشتر است.
– میتوانید نان را به همراه رب انار اضافه کرده، تفت دهید و بعد آب را به آب پیازی اضافه کنید.
زولبیا بامیه سالم چه ویژگی هایی دارد؟
فاتحه خوانی به سبک مجازی؛ هر ۱۰ دقیقه ۲۵۰ هزار تومان!
سفید شدن پوست در کمتر از یک هفته
پادشاهی که روزها مکانیک است و شبها از طریق اینترنت حکومت میکند + تصاویر
۱۱ ترکیب خانگی بسیار موثر برای پرپشتشدن مو
زیر و بم پرونده ۴۵۵ ساله نخستین پلیس مخفی جهان
عجیبترین مزایدههای تاریخ + تصاویر
۱۱ تلگراف سرنوشتساز که روند تاریخ را تغییر دادند + تصاویر
شکارچی ارتشی تانکهای بعثی چه کسی بود؟
چرا قیمت خودرو افزایش یافته است؟
راز آمادگی بدنی بالای پیرترین مرد آهنین جهان
منبع: ایران کوک
انتهای پیام/