به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جواندریافت انرژی روزانه به راحتی از طریق مصرف مواد غذایی حاوی پروتئین و ویتامینها امکان پذیر است که این مواد در گوشت و سبزیجات مختلف وجود دارند. خوراک قفقازی، یکی از غذاهایی است که وجود سبزیجات متنوع در آن باعث شده دارای خواص زیادی باشد.
یکی از سبزیجات مورد استفاده در خوراک قفقازی، کدو سبز است که بسیاری معتقدند باعث چربی سوزی و لاغری میشود. کدو سبز یکی از سبزیجات پرطرفدار در بین بیماران دیابتی است و میتوان گفت یکی از سبزیجاتی است که با طبخ و مصرف درست آن، بهترین ماده برای لاغری و تناسب اندام خواهد بود. مصرف کدو به تنهایی باعث فقر غذایی در بدن میشود، ولی اگر در کنار غذا مصرف شود، میتواند مانع جذب اضافی مواد چربی و قند شود، بنابراین یک تعدیل کننده انرژی است و به کاهش وزن کمک میکند؛ بنابراین کدو به تنهایی عامل لاغر کننده نیست.
کدو حاوی مقادیر زیادی پتاسیم و فیبرهای محلول و نامحلول است که موجب بهبود عملکرد کبد و سم زدایی بدن میشود و به علت پر کردن حجم معده و سیری حجمی میتواند منجر به کاهش دریافت انرژی مازاد گردد.
خوراک قفقازی را معمولا با گوشت چرخ کرده یا مرغ و انواع سبزیجات تهیه میکنند و به صورت سرد یا گرم سرو میشود. در این مقاله قصد داریم شما را با طرز تهیه دو نوع خوراک قفقازی با گوشت چرخ کرده؛ و مرغ و بادمجان آشنا سازیم.
مواد لازم برای تهیه خوراک قفقازی با گوشت چرخ کرده
گوشت چرخ کرده ۲۵۰ گرم
نخود فرنگی پخته شده ۱ پیمانه متوسط
ذرت کنسروی ۱ پیمانه متوسط
فلفل دلمهای کوچک ۱ عدد
لوبیا سبز ۵۰۰ گرم
پودر رازیانه ۱ قاشق چایخوری
نمک، فلفل، دارچین به میزان لازم
آبلیموی تازه کمی
سس مایونز به میزان لازم
طرز تهیه خوراک قفقازی با گوشت چرخ کرده
پیاز را سرخ کرده، یک حبه سیر له شده به آن اضافه کرده و با هم تفت دهید.
گوشت مغز ران یا سردست بدون دنبه را چرخ کرده و به پیاز و سیر اضافه کنید و با هم تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.
در یک ماهیتابه ۳ قاشق غذاخوری رب را در نصف قاشق غذاخوری روغن تفت دهید.
لوبیا سبز را پس از شستن به دو نیم تقسیم کرده و در کمی روغن تفت دهید.
نخود فرنگی را در کمی روغن تفت دهید.
لوبیا سبز و نخود فرنگی تفت داده شده را به گوشت اضافه کنید و سپس کنسرو ذرت را به مواد بیفزایید.
فلفل دلمهای و گوجه فرنگی را نگینی ریز خرد کرده و تفت دهید و سپس به مواد اضافه کنید.
۲ لیوان آب جوش به مواد اضافه کرده، سپس رب تفت داده شده و چاشنی (نمک، فلفل، پودر رازیانه، دارچین، آبلیموی تازه) را بیفزایید.
حرارت را ملایم کنید و اجازه دهید مواد کاملا پخته و جا بیفتد.
وقتی آب آن تمام شد، به مدت ۱ ساعت در یخچال قرار داده و سپس با سس مایونز و سس گوجه تزیین کنید.
اگر مایلید خوراک را به صورت داغ مصرف کنید به آن سس نزنید.
مواد لازم برای تهیه خوراک قفقازی با مرغ و بادمجان
هویج ۳۰۰ گرم
لوبیا سبز ۳۰۰ گرم
کدو سبز ۱ کیلوگرم
بادمجان ۵۰۰ گرم
سینه مرغ ۱ عدد
پیاز ۳ عدد
گردوی نگینی خرد شده ۱ پیمانه
ماست چکیده ۱ پیمانه
سس مایونز ۳ قاشق غذاخوری
سیر ۲ حبه
محلول زعفران به میزان لازم
نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
طرز تهیه خوراک قفقازی با مرغ و بادمجان
لوبیا سبز را شسته و به صورت بند انگشتی خرد کنید.
هویج را به صورت خلالی خرد کرده و همراه با لوبیا سبز خرد شده، با کمی روغن تفت دهید تا بپزند و سبک شوند.
مرغ را با یک پیاز، کمی نمک و زردچوبه پخته و سپس آن را ریش ریش کنید.
بادمجان را خلالی خرد کرده و جداگانه سرخ کنید.
کدو را خلالی خرد کرده و سرخ کنید.
پیاز را نگینی ریز خرد کرده و آن را سرخ کنید تا طلایی شود، سپس مرغ را به همراه نمک و فلفل سیاه به آن اضافه کرده و با هم تفت دهید.
هویج و لوبیا سبز تفت داده شده را به مرغ اضافه کنید، کمی هم محلول زعفران به مواد بیفزایید، بدون اینکه آبی به مواد اضافه کنید درب ماهیتابه را بسته و حرارت را ملایم کنید تا مواد بپزند.
کدو و بادمجان سرخ شده را به مواد اضافه کرده، کمی پیاز داغ به آن بیفزایید و از روی حرارت بردارید تا کمی سرد شوند.
سیرها را رنده کرده و با ماست چکیده و سس مایونز مخلوط کنید.
در یک ظرف پیرکس، به ترتیب یک لایه سس، مواد، گردوی خرد شده بریزید و لایهها را تکرار کنید تا ظرف پر شود، سپس روی آن را با گردو و پیاز داغ تزیین کنید.
ظرف را به مدت ۴-۳ ساعت در یخچال قرار دهید تا جا بیفتد و سپس سرو کنید.
منبع: ستاره
انتهای پیام/