به گزارش خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، تقریبا ۵ سالی است که ۳۰ اردیبهشت ماه به عنوان روز ملی جمعیت نامگذاری شده است؛ جمعیتی که این روزها به عنوان یک خطر و تهدید از آن یاد میشود، چراکه چند سال پیاپی است که زنگ خطر بحران جمعیت به صدا در آمده است، جمعیتی که بر اساس آمار نامهها نشان میدهد که هر سال در مقایسه با سال گذشته در حال کاهش است.
بر اساس آخرین سرشماری در سال ۹۵، ۲۴ درصد جمعیت کشور کودکان و نوجوانان زیر ۱۵ سال، ۲۵.۱ درصد جوانان ۱۵ تا ۲۹ سال، ۴۴.۸ درصد میانسالان ۳۰ تا ۶۴ سال، ۶.۱ درصد سالمندان ۶۵ سال و بیشتر را تشکیل میدهند و متوسط نرخ رشد سالانه جمعیت ایران حدود ۱.۲۴ درصد است.
حتی اگر میزان ولادت در ۵ سال اخیر را نیز مورد بررسی قرار دهید مشاهده میکنید که میزان ولادت هر سال در حال کاهش است، در سال ۹۴ یک میلیون و ۵۷۰ هزار و ۱۸۳ نوزاد، در سال ۹۵ یک میلیون و ۵۲۸ هزار و ۳ نوزاد، در سال ۹۶ یک میلیون و ۴۸۷ هزار و ۸۶۱ نوزاد، در سال ۹۷ یک میلیون و ۳۶۶ هزار و ۴۹۱ نوزاد و در سال ۹۸ یک میلیون و ۱۹۶ هزار و ۱۳۴ نوزاد در ایران متولد شدهاند.
این آمار منتشر شده از سوی سازمان ثبت احوال کشور نشان از این دارد که جمعیت جوان کشور ما رو به افول است و درباره همین موضوع محمد اسماعیل اکبری مشاور سازمان جهانی بهداشت؛ در اولین نشست تخصصی جمعیت که در بهمن ماه سال گذشته برگزار شد اظهار کرد: اصلاح ساختار جمعیتی باید هدف قرار گیرد و این نسبتها اصلاح نمیشود مگر با فرزند آوری.
اکبری با بیان اینکه حتما باید اعلام کرد که در هر خانواده ۴ فرزند هدف است، گفت: جمعیت سالمند باید زیر ۶ درصد باشد و جامعه سالمندی در کشور ما رشد کرده که این موضوع به این معناست که یک خلاف در حال وقوع است.
او با اشاره به اینکه هیچ کشوری مثل جمهوری اسلامی ایران در ۳۰ سال گذشته کاهش جمعیت نداشته است، گفت: در تمامی سندهای جمهوری اسلامی ایران نوشته شده که در سال ۹۵ باروری کل جمعیت ۲.۱ دهم بوده که این موضوع از نظر علمی غلط است.
اکبری با بیان اینکه در سال ۹۸ در مقایسه با سال ۹۷، ۱۵۸ هزار نفر کمتر به دنیا آمدهاند، تصریح کرد: ۶۰ تا ۷۰ درصد از دختران ما ازدواج میکنند و ۳۰ تا ۴۰ درصد از دختران هرگز ازدواج نمیکنند.
مشاور سازمان جهانی بهداشت با اشاره به اینکه در هر خانوار داشتن ۴ فرزند هدف است، گفت: ۴ ساختار حاکمیتی، حکومتی، تولیتی و جمعیت برای اصلاح ساختارهای جمعیت مدنظر هستند.
اکبری بیان کرد: عدهای از افراد مشکلات اقتصادی را بهانهای برای عدم فرزند آوری میکنند، در صورتی که بیشترین ازدواجها و فرزند آوریها در خانوادههای فقیر در حال انجام است.
علاوه بر آمار ولادت متاسفانه آمار ازدواج نیز در مقایسه با سالهای قبل رو به کاهش است، بر اساس آمارهای ازدواج در سال ۹۳، ۷۷۰ هزار و ۷۳۸ مورد، در سال ۹۴، ۱۷۴ هزار و ۱۱۷ مورد، در سال ۹۵، ۶۶۹ هزار و ۷۹۱ مورد و در سال ۹۶، ۶۰۸ هزار و ۸۵۰ مورد و در سال ۹۷، ۶۰۸ هزار و ۴۱۶ مورد ازدواج ثبت شده است.
حال باید توجه داشت که جمعیت به یک مسئله حیاتی برای کشورمان تبدیل شده است، مقام معظم رهبری نیز سال هاست که به این موضوع نگاه جدی دارند و ایشان در جلسات سخنرانی متعددی در این باره صحبت کردند.
رهبر معظم انقلاب در تاریخ ۹۲/۰۸/۱۹ در یکی از سخنرانی های خود فرمودند: «یکی از خطراتی که وقتی انسان درست به عمق آن فکر میکند، تن او میلرزد، این مسئله جمعیت است. مسئله جمعیت را جدی بگیرید؛ جمعیت جوان کشور دارد کاهش پیدا میکند. یک جایی خواهیم رسید که دیگر قابل علاج نیست.»
همچنین ایشان در ۲۵ خرداد سال ۹۵ در همین باره نیز خاطر نشان کردند: «امروز جمعیت جوان ما یک پدیده است، که نعمت است؛ چون جوان، منشأ حرکت و چشمه جوشان انگیزه و حرکت و نشاط و ابتکار و نوآوری است، کار را جوان میکند، اگر چنانچه این بیست سال دیگر از دست رفت این جوان را که نمیشود وارد کرد، کشور ضرر خواهد کرد؛ از امروز نباید بگذریم.»
جالب است بدانید که بر اساس بررسیهای جهانی، خانوادههای ایرانی کم جمعیتتر از خانوادههای اسرائیلی، انگلیسی و آمریکایی شدهاند. اگر جامعه به تدریج به سمت پیری رود، بعد از گذشت چند سال جمعیت کشور هم کاهش پیدا خواهد کرد، زیرا میزان افزایش جمعیت بستگی به نیروی جوان و تشکیل زندگی و افزایش آمار ولادت دارد.
۳۰ اردبیهشت روز ملی جمعیت نامگذاری شده است تا مسئولان به این موضوع و افزایش نرخ جمعیت نگاه جدی تری داشته باشند، اما با این حال با گذشت چند سال از تدوین برنامههای موثر بر افزایش جمعیت، خبری نیست، بنابراین بهتر است به این موضوع نگاه جدی تری شود و مسئولان برای تسهیل در امر ازدواج و فرزندآوری تدابیر ویژه ای را اتخاذ کنند.
بیشتر بخوانید: آب یا جمعیت، کدام بحران است؟
بیشتر بخوانید: تله برای ایران
بیشتر بخوانید: آخرین آمار از طلاق و ازدواج در ۵ سال اخیر
انتهای پیام/
جمعیت کمتر زندگی بهتر
دلیلش هم این که دخلمون با خرجمون نمیخونه برادر وسلام
جاشون بعد انشالله ازدواج می کنن جوانان و بچه دار میشن
چون خانم هم مجبوره بره سرکار
حقوق کارمند و کارگر : 1.8 تا 5 میلیون !
تلویزیون : بالای 7 میلیون !
دارین چیکار میکنین با مردم و مملکت ؟!!
هزینه یک دندان پزشکی که هر دندون خراب برای عصب کشی و روکش اونم توی درمانگاه خیریه یک و خوردهای هزینه داره روهم نداره دندون نباشه هزار تا مرض هم کنارشه چکار باید بکنه
.............
عالی
پول دارا، پول دارن، فقیرا بچه!
بابا بیخیال، ازدواج؟
خرج خودمونو نمیتونیم در بیاریم. ازدواج و بچه پیش کش
نه عزیزم الان همه سواد و عقل دارن، هر وقت تونستین مثل کشورهای دیگه حمایت اقتصادی بزارین رو فرزند آوری بعد بیاید دم از عارق ناشتا بزنید
تصور کردن مثل بیست سال پیش میان حتی همون خانواده های مذهبی رو تحریک میکنن بعد بیرون گود به اختلاس و دزدی و چپاول میشینن زهی خیال باطل
همگان تا نتونن خواسته های مقدماتی فرزند رو مثل پوشک و شیر و لباس و مهد و.... فراهم کنن همچین خریتی نمیکنن
حالا شما هم هی بشینید ببافید
ببافید
حالا هم خودشون هم فرزندانشون و هم نوه هاشون به غلط
کردم افتاده اند.!!!!!!!!!!!
هم پیشرفت میکند و هم جمعیتش چندین برابر میشود.
اساس و پایه جمعیت پیشرفت و پایه پیشرفت هم جمعیت کارا و پویا و پر بار و دانش دوست و دانشمند پرور است.
چطور انتظار فرزند آوری دارید در صورتیکه هنوز با مدیران ناشایست و مدیریت غلط و راه اشتباه اقتصادی ، به بیگانگان وابسته ایم!!!!!!؟؟؟؟؟!!!!!!
مردم همان مردمند همان مردمی که شهید دادند و جوانان رشیدشان سرو قامتانه و استوار جلو تیر و ترکش ایستادند ، تحریم شدند و مقاومت کردند زلزله آمد و همدل و هماهنگ تر شد ،کرنا آمد و همیاری و جوشش و مهر شان بیشتر گردید و خلاصه در همه شرایط فولاد آبدیده هستند همین مردم برای نسلهای بعد خود خانه و خودرو و لوازم خانه و کار و درمان درست میخواهند .
نمیشود بیگناهان معصومی را سرگردان در این دنیا رها کرد.
نمونه بزرگی از شرکتهای بد عهد و بد پیمان ایرانخودرو و سایپا و یا نبود خدمات درمان رایگان برای همه است.
با این امکانات همین الان هم زیادیم...
کارگران که نیمی از جامعه را تشکیل میدهند وقتی حقوق دسمزد تایین نمیکنید وبه نحوی از آن سر باز میزنید قشر پایین جامعه در دراز مدت پول امرار معاش کم دارد خوب طبیعتا زندگی را با فرزند کمتر میگذراند وباقی ماجرا بخدا همین است بس نگاه کنید در قبل از انقلاب بیشتر جمعیت مال قشر پایین جامعه بود حالا
بروید دنبال راه حل غیر از وضعیت مالی این قشر
پیرمردا و پیرزنا رو از مسئولیت بردارین، بذارید جوونا کشورو بگردونن...
طرف چرتکه آخرین تکنولوژی مورد استفادش بوده، در مورد فناوری کشور تصمیم گیرندست
چرا؟ چون چشم استخدام کننده ها فقط یه تیکه کاغذ به اسم مدرک دانشگاهی و یک یا چند نفر پارتی میبینه که زشته روشونو زمین بزنن بعد این همه سال رفت و آمد.
این مملکت جوون به دردش نمیخوه. اگه به جوونا اهمیت میداد، این همه درخواست پذیرش نمیدادن که برن خارج
با چه پولی ازدواج کنیم؟
با کدوم پشتوانه مالی؟
خرما ۷۰۰ گرمی خریدم ۲۱۰۰۰ تومن.
اونوقت حقوق من روزی ۶۰ تومنه.
از ما نیست
و از اون طرف پسر ها و مرد ها بیکار و بی پول توی خونه هستن و استخدام نمیشن و شغل و درآمدی ندارند
وضعیت ازدواج ، فرزند آوری و جمعیت بهتر از این که می بینید نمیشه !
خدا لعنتشون کنه
علی برکت الله !
علی برکت اللللللللللللللللللللللللللللللللللللللللللللللللللللللللللللللللللللللله!