به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان،سوره فلق صد و سیزدهمین سوره جزء سی ام و از سورههای مکی قرآن کریم است.
این سوره جزو سورههای چهارقل است. خداوند به پیامبر (ص) دستور میدهد از هر شرّی به خدا پناه ببرد مخصوصا از شر تاریکی شب، زنان افسونگر و شر حسودان. برخی از مفسران اهل سنت گویند سوره فلق هنگامی نازل شد که مردی یهودی، پیامبر (ص) را سحر کرد و پیامبر به سبب آن بیمار شد. پس از آمدن جبرئیل و نزول سوره فلق و ناس، آیاتی از آن بر پیامبر (ص) خوانده شد و او از بستر بیماری برخاست. برخی از عالمان شیعه به این سخن اشکال کردهاند و گفتهاند سحر و جادو بر پیامبر (ص) اثر نمیکند.
سوره فلق و ناس را مُعَوِّذتین گویند؛ چراکه برای تعویذ خوانده میشوند.
امام باقر (ع) درباره فضیلت سوره فلق میفرماید: هر کسی در نماز شب خود در نماز وتْر سورههای مُعَوِّذَتین (ناس و فلق) و اخلاص را بخواند به او خطاب شود کهای بنده خدا مژده باد بر تو که خداوند نماز وتر تو را قبول کرد.
پیامبر (ص) نیز فرمودند: هر کس سورههای توحید و ناس و فلق را هر شب ۱۰ مرتبه بخواند مانند این است که تمام قرآن را قرائت کرده و از گناهانش خارج میشود مانند روزی که از مادر متولد شده و اگر در آن روز یا شب بمیرد به مرگ شهادت مرده است.
فایل صوتی تلاوت سوره فلق با صدای احمد سعود
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
به نام خدای بخشاینده مهربان
قُلْ أَعُوذُ بِرَبِّ الْفَلَقِ ﴿١﴾
بگو: پناه مىبرم به پروردگار سپیده دم (۱)
مِن شَرِّ مَا خَلَقَ ﴿٢﴾
از شر آنچه آفریده (۲)
وَ مِن شَرِّ غَاسِقٍ إِذَا وَقَبَ ﴿٣﴾
و از شر تاریکى چون فراگیرد (۳)
وَ مِن شَرِّ النَّفَّاثَاتِ فِی الْعُقَدِ ﴿٤﴾
و از شر دمندگان افسون در گرهها (۴)
وَ مِن شَرِّ حَاسِدٍ إِذَا حَسَدَ ﴿٥﴾
و از شرّ هرحسود آنگاه که حسد ورزد (۵)
انتهای پیام/