به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، در مراسم تودیع نیکنام حسینی پور مدیرعامل پیشین موسسه خانه کتاب، محسن جوادی معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: نیکنام حسینی پور در موسسه خانه کتاب فعالیتهایی ستودنی داشت و این شعار وزیر را که «ایران فقط تهران نیست» تحقق بخشید. حوزه فرهنگ، حوزهای است که به نوآوری و خلاقیت نیاز دارد. پیدا کردن راه جدید در خانه کتاب اقدام خوبی است؛ قبل از اینکه جایی شروع کند موسسه خانه کتاب توانست فعالیتهای خوبی را در زمینه کرونا انجام دهد.
معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: موسسه خانه کتاب در دوره حسینی پور توانست بسیاری از بدهیها را به سامان برساند. سادگی و صفای نیکنام حسینی پور باعث شد، حالت آمرانه در موسسه خانه کتاب از بین برود.
جوادی بیان کرد: افراد زیادی به من توصیه کردند که زیر بار ساماندهی موسسات فرهنگی نروم؛ اما آنچه کار را برایم راحت کرد، همراهی اهل فرهنگ بود. این مسئله باعث شد کمترین اشکال در این فرآیند رخ دهد. چه در بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان و چه در موسسه نمایشگاههای فرهنگی ایران که به عنوان موسسه های فرهنگی مادر هستند، همکاران فرهنگ و هنر کمک کردند و فرایند ادغام موسسات به خوبی انجام شد.
او تصریح کرد: ما به ادغام موسسات تابعه وزارت ارشاد در معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیاز داشتیم؛ در واقع ادغام موسسات مسیری اجتناب ناپذیر بود.
در ادامه این مراسم اسماعیل امینی شاعر، گفت: آدمهایی که در حوزه خودشان متخصص هستند، هر جا بروند به آنجا اعتبار میدهند. آقای حسینی پور هم از زمره این دست از آدم هاست که خودش اعتبار دارد. پستش چیزی به او اضافه نمی کند بلکه اعتبارش به پستش چیزی میافزاید.
او افزود: اختلالات موجود در مدیریت فرهنگی در کار نیکنام حسینی پور وجود نداشت. نوع برخورد کارمندان موسسه خانه کتاب هم در دوران او تغییر کرده بود. هرجا کار زیاد و تخصصی باشد، از آدمهای حسابی استفاده میکنند. ما باید قدرشناس حسینی پور باشیم که دنبال مطرح کردن خود در رسانه نبود.
اربابی رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی مترجمان هم بیان کرد: حسینی پور نه تنها مقام بلکه مسئولیت را به معنای تام و تمام داشت. در تیم او خبری از بایکوت کردن افراد نبود و به صنوف به جای سلیقه توجه کرد. هر کجا به کمک نیاز داشتیم، آقای حسینی پور در میدان بود. سال ۹۸ و ۹۹ انجمن صنفی مترجمان با موسسه خانه کتاب همکاری کرد و ویژگی بزرگ او ریسک پذیریاش است. از جمله کارهای او که انجامش به شجاعت نیاز داشت، ورود به مسئله اعطای وام و تسهیلات به اهالی قلم بود.
او افزود: برداشتن تبعیض فروش کتاب در طرحهای تابستانه، پاییزه و بهاره کاری بود که شجاعانه انجام داد. بسیاری از طرحهای ما در وزارت ارشاد روی میز ماند و خاک خورد، اما طرحهای ما در موسسه خانه کتاب بررسی شد و به انجام رسید.
مسجد جامعی عضو شورای شهر تهران هم درباره ادغام موسسات فرهنگی معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: شاید ادغام موسسات زیر مجموعه وزارت ارشاد در معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یک شجاعت باشد. اما در کنار آن این نکات را هم درنظر بگیرند؛ تواضع، توانایی و تعهدی در نیکنام حسینی پور وجود داشت که راحت به دست نمیآید. مهمترین کار او این بود که سعی کرد همه را به عرصه بیاورد.
محمدرضا زائری عضو هیئت مدیره موسسه خانه کتاب هم گفت: سرمایه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیکنام حسینی پور بود که دارد از وزارت ارشاد میرود. کارمندان خانه کتاب سرمایه این وزارتخانه هستند. آیندگان خواهند گفت که خانه کتابی در کشور ساخته شد که خرابش کردند. خراب کردن موسسه خانه کتاب بی تدبیری معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. در دوره نیکنام حسینی پور در موسسه خانه کتاب به روی همه باز شد. امیدوارم ضرر این اشتباه کمتر از آن باشد که فکر میکنیم.
در این مراسم آزاده نظر بلند هم به نمایندگی از موسسه خانه کتاب، با اشاره به نگرانی کارمندان موسسه خانه کتاب از ادغام این موسسه گفت: خانه کتاب همیشه فعالانه کار خود را ادامه داده است. امیدوارم نیروهای متخصص، الگوها و اطلاعاتمان در مسیر ادغام آسیب نبیند و حفظ شود. بخشی از انرژی همکاران ما صرف جبران ضرر و زیانهای گذشته شد.
نیکنام حسینی پور مدیرعامل سابق موسسه خانه کتاب هم گفت: نزدیک به ۱۰ میلیارد در بانک تجارت مانده بود که آن را احیا کردیم و حاصل آن وامهایی شد که به اهالی قلم دادیم. وامها از ۱۵ تا ۵۰ میلیون تومان با سود ۱۰ درصد بود. وام ۹۰ میلیون تومانی هم داده شد.
او افزود: نزدیک به سه میلیارد کتاب در انبار بود که از ۱۰ سال قبل از آمدنم به موسسه خانه کتاب در انبار مانده بود. ما سعی کردیم رقیب بخش خصوصی نباشیم و کتابهایی را منتشر کنیم که بخش خصوصی چندان رغبتی به انتشار آن ندارد.
مدیر عامل سابق موسسه خانه کتاب ادامه داد: شش طرح فصلی در موسسه خانه کتاب اجرا کردیم که در هر طرح ۶۵۵ کتابفروشی شرکت کردند. ۳۶۵۷ نفر خریدار کتاب بودند و ۶۰ میلیارد تومان کتاب هم در این شش طرح فروخته شد و ۲ میلیون و ۹۵۵ جلد کتاب در این طرحها فروش رفت.
حسینی پور بیان کرد: در راستای فرمایش مقام معظم رهبری درباره راه اندازی کرسیهای آزاداندیشی در دانشگاه ها، سعی کردیم این کرسیها را در موسسه خانه کتاب برگزار کنیم. چون معتقد بودیم این کرسیها میتواند در موسسههایی مانند خانه کتاب برگزار شود و تنها منحصر به دانشگاهها نیست.
او تصریح کرد: توجه به استانهای مختلف کشور هم یکی از سیاستهایی بود که موسسه خانه کتاب آن را دنبال میکرد. عصر کتاب و کتابهای سال استانی هم در همین راستا برگزار شد. شعب استانی ایبنا را هم در حدود ۲۳ استان ایجاد کردیم. تاکید بر شفافیت در حوزه فعالیتها از سیاستهای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بود که در موسسه خانه کتاب هم دنبال شد.
گفتنی است نیکنام حسینی پور در حکمی به سمت مشاور فنآوریهای نوین معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی منصوب شد. همچنین سالاری سرپرست جدید موسسه خانه کتاب شد.
انتهای پیام/