به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، با افزایش سن، احتمال وقوع دو مساله افزایش مییابد که یکی دشواری در به خواب رفتن هنگام شب و دیگری افزایش احتمال تشکیل پلاک در سرخرگها است که به بروز آترواسکلروز (تصلب شرایین) منجر این دو مساله ممکن است غیر مرتبط به نظر برسند. آترواسکلروز به واسطه یک رژیم غذایی نامناسب، ورزش نکردن و سیگار کشیدن رخ میدهد و نه خواب. حداقل این چیزی است که همواره باور داشته ایم.
از سوی دیگر، مغزهای مسن به اندازه مغزهای جوانتر وارد مرحله خواب عمیق نمیشوند. بین آن و افزایش احتمال ابتلا به مثانه بیش فعال با افزایش سن، جای شگفتی نیست که با گذشت هر سال وضعیت خواب ما بدتر شود.
اما در شرایطی که به نظر میرسد هر دو مشکل دارای توضیحات قابل قبول و جداگانه هستند، پژوهشی جدید نشان داده است که مشکلات خواب و آترواسکلروز میتوانند ارتباط نزدیکی با یکدیگر داشته باشند.
خواب نامناسب و ضعیف به التهاب مزمن منجر میشود که سرخرگها را مسدود میکند
پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیا، برکلی متوجه شده اند که چگونه خواب ضعیف به تشکیل پلاک در سرخرگها منجر میشود.
در این مطالعه، پژوهشگران دادههای ۱,۶۰۰ بزرگسال میانسال و پیر را تجزیه و تحلیل کردند. آنها به دقت اعداد آزمایشهای خون و کلسیم را برای ارزیابی احتمال تشکیل پلاک مورد بررسی قرار دادند.
همچنین، آنها کیفیت خواب افراد را بررسی کردند. یکی از ابزارهایی که برای بررسی شرایط خواب استفاده شد، ساعتهایی بود که طی یک یک هفته وضعیت خواب افراد را بررسی کردند. همچنین، شرکت کنندگان در این مطالعه یک شب را در یک آزمایشگاه خواب که در آن سیگنالهای الکتریکی امواج مغزی آنها اندازه گیری شد، گذراندند. پس از بررسی تمام داده ها، پژوهشگران به نتایج زیر دست یافتند:
اختلال در خواب به تراکم بالاتر عوامل التهابی در خون منجر شده است. به طور خاص، این شرایط تعداد سلولهای سفید خون به نام مونوسیتها و نوتروفیلها را افزایش داده بود که میتوانند موجب ابتلا به آترواسکلروز، شرایطی که پلاکهای چربی درون سرخرگها تشکیل شده و فرد را در معرض خطر حملات قلبی و سکتههای مغزی قرار میدهد، شود.
به طور خلاصه، خواب ضعیف به التهاب مزمن منجر میشود که در نهایت میتواند بروز انسداد در سرخرگها را به همراه داشته باشد.
خواب خوب شبانه برای محافظت از قلب
پس اگر قصد دارید از سلامت قلب خود با افزایش سن محافظت کنید، توجه ویژهای به شرایط خواب خود داشته باشید. اگر با مشکلات خواب مواجه هستید، هر کاری که در توان دارید برای بهبود این شرایط انجام دهید. شما میتوانید برای افزایش کیفیت خواب خود موارد زیر را مد نظر قرار دهید:
هر روز در زمانی مشخص به خواب رفته و از خواب بیدار شوید. این کار به ساعت بدن کمک میکند از زمانی که قرار است به خواب بروید، آگاه باشد.
یک ساعت پیش از خواب از رایانه، گوشیهای هوشمند یا تلویزیون استفاده نکنید. نور آبی که از نمایشگر این دستگاهها ساطع میشود میتواند اثری منفی بر ریتم شبانه روزی و توانایی به خواب رفتن شما داشته باشد.
در طول روز زمانی را برای ورزش اختصاص دهید. اگر از نظر بدنی خسته باشید، احتمال بیشتری دارد سریعتر به خواب رفته و برای مدت زمان طولانیتری خواب باقی بمانید.
هنگام صبح خود را در معرض نور طبیعی قرار دهید. این به تنظیم ریتم شبانه روزی شما که خواب را کنترل میکند، کمک میکند.
هنگام شب از مصرف کافئین یا الکل پرهیز کنید. هر دو مورد میتوانند در کیفیت خواب اختلال ایجاد کنند.
اگر زیاد خروپف میکنید یا زمانی که از خواب بیدار میشوید احساس آرامش نمیکنید، احتمال ابتلا به آپنه خواب را بررسی کنید. این شرایط میتواند اثر منفی چشمگیری بر کیفیت خواب شبانه داشته باشد.
اگر به بی خوابی مبتلا هستید، با پزشک خود درباره رفتار درمانی شناختی برای بی خوابی صحبت کنید. این یکی از موثرترین روشهای درمان برای بی خوابی است و میتواند به پرهیز از استفاده از داروهای خوابآور تجویزی کمک کند.
همچنین، حتی اگر فکر میکنید کیفیت خواب شما خوب است، ردیابی شرایط خواب برای حصول اطمینان از وضعیت خوب آن ایده خوبی است. امروزه دستگاههای بسیاری وجود دارند که میتوانند به شما در این زمینه کمک کنند. اغلب اوقات، بسیاری از افرادی که فکر میکنند از شرایط خواب خوب برخوردار هستند از نتایج بررسیها و اختلالاتی که در خواب دارند شگفت زده میشوند.
منبع: عصرایران
انتهای پیام/