استفاده اشتباه از سیستم تهویه خودرو، عدم سلامت رانندگی را در پی داشته و یکی از عوامل موثر در تصادفات در ماه های گرم سال است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، وجود کولر به حل مشکل گرما در ماه‌های گرم سال، حداقل در داخل ساختمان‌ها و خودرو‌ها پایان داده است و از این لحاظ ابزاری سودمند برای انسان‌ها به شمار می‌رود. حال، اما استفاده ناصحیح از کولر خودرو می‌تواند خود پیامد‌های جبران ناپذیر در رانندگی داشته باشد.


بیشتر بخوانید

چرا سر باطری ماشین سولفاته می‌زند؟


تاثیر کولر خودرو در کاهش تصادفات

طراحی سیستم تهویه برای مدل‌های مختلف خودرو تقریبا مراحلی ۳ ساله را طی می‌کند و خودروسازان در طول این زمان عملکرد کانال‌ها و خروجی‌های سیستم تهویه را به صورت سه بعدی مورد بررسی و آنالیز قرار می‌دهند. یکی از این مراحل شبیه سازی جهت گردش هوا برای تحقق ایده آل‌ترین حالت آن است تا بهترین عملکرد و صحیح‌ترین تاثیرات را بر سرنشینان و راننده داشته باشند. حال، اما باز هم این خود رانندگان هستند که در استفاده از سیستم تهویه هوا خودرو‌ها دچار خطا می‌شوند.

در این گزارش به رایج‌ترین اشتباه‌ها و نکاتی که بازدهی بیشتر کولر را در پی دارند خواهیم پرداخت.

در مواقع ورود به خودرو کولر را در درجه آخر قرار ندهید
در ماه‌های گرم، دمای خودروی پارک شده در زیر نور خورشید تا ۶۰ درجه افزایش می‌یابد ومی توان با چند اقدام ساده دما را ظرف نیم ساعت به ۲۵ درجه کاهش داد، اما این اقدامات شامل شروع به کار سریع کولر آن هم بر روی درجه آخر نیست. نخستین پیشنهاد این است که درب یا شیشه‌های خودرو را برای چند دقیقه باز نگهدارید تا گرمای داخل به شیوه طبیعی کاهش یابد. سپس می‌توان داخل ماشین نشست و کولر را روی درجه متوسط روشن کرد.

نتظیم صحیح دریچه‌های کولر
شاید بار‌ها بیش آمده که هوای خنک خروجی انتظار سرنشینان را برآورده نمی‌کند و تنها چاره افزایش درجه کولر به نظر می‌رسد. اما در واقع اینطور نیست و کافی است دریچه‌های هوای خروجی را اندکی شخصی سازی کرد تا در عملکرد کولر در خنک سازی محیط داخل خودرو بهبود حاصل شود. بهترین حالت نیز قرار دادن منافذ دقیقا رو به روی صورت سرنشین و راننده نیست بلکه بهتر است منافذ در جهات بالا قرار گیرند تا گردش هوا به بهترین نحو صورت گیرد و هوای خنک به همه سرنشینان برسد.

سرویس کردن به موقع سیستم تهویه هوا
بسیاری از مشکلات کولر خودرو‌ها از عدم بررسی‌های دوره‌ای کولر و سرویس نکردن آن است. در صورتی که استاندارد‌ها از تعویض فیلتر گرده کولر پس از هر ۱۵ هزار کیلومتر سخن می‌گویند.

منبع: خودروکار

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.