محمد رسول ملاحسنی دبیر پویش «دل تکانی» و نویسنده کتاب «کاش برگردی» و «یادت باشد» در گفت و گو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان،درباره روند برگزاری این پویش گفت: ما قبلاً با محوریت کتاب «یادت باشد» پویش مسابقه کتابخوانی را برگزار کردیم. این بار نیز تصمیم به برگزاری مسابقه کتابخوانی دیگری با همکاری انتشارات شهید کاظمی و خادمان افتخاری شهدای شهرستان قزوین گرفتیم. پویش «دل تکانی»، یک فراخوان ملی است و با محوریت شهید شیری برگزار میشود.
او در خصوص هدف «پویش دلتکانی» افزود: در راستای ترویج فرهنگ کتابخوانی، معرفی آثار مکتوب ادبیات مقاومت این پویش را شروع کردیم. در گام اول، این کتاب با قیمت مناسب و سهولت به دست اهالی مسابقه میرسد.
ملاحسنی ادامه داد: هدف ما از «پویش دلتکانی»، معرفی کتابهای ادبیات پایداری هر ۶ ماه یک بار است. «پویش دلتکانی» با کتاب «کاش برگردی» آغاز شده است. این پویش از اردیبهشت ۹۹ آغاز شده و تا ۶ ماه دیگر ادامه دارد. نگاهمان به حوزههای مختلف رسانه هم بود. بنابراین، فراخوان همهجانبهای برای تولید محتوا در تولید نماهنگ، عکس، دل نوشته و نقاشی کودک به دوستان اهل هنر دادیم؛ هر بخش، جایزه مخصوص خود را دارد. مسابقه نقاشی کودکان زیر ۱۰ سال از شهیدان مدافع حرم نیز بخش ویژه این پویش است. آثار ارسالی در سایت www.deltekani.ir دریافت میشود. هر ماه برندگان پویش معرفی شده و در پایان پویش جوایز ارسال می شود، در مجموع تا به حال ۲۰۰ اثر را دریافت کردهایم.
وی از دلیل انتخاب کتاب «کاش برگردی» درباره شهید مدافع حرم زکریا شیری گفت: «پویش دلتکانی»، کتاب محور است. «کتاب یادت باشد» درباره شهید مدافع حرم سیاه کلی، هم رزم شهید زکریا شیری است. این دو شهید در یک شب و در یک مکان با هم به شهادت میرسند. رهبر معظم انقلاب نیز کتاب «یادت باشد» را مطالعه کرده است و در جلسه خبرگان در شهریور ماه ۹۶ درباره این کتاب فرمودند: «وقایع این کتاب و زندگینامه شهید بزرگوار باید در تاریخ ثبت شود.»
ملاحسنی از استقبال زیاد مردم از این دو کتاب گفت: کتاب «یادت باشد»، به چاپ ۱۲۶ و کتاب «کاش برگردی» در مدت دو ماه به چاپ دهم رسیده است. با وجود اوضاع کرونا تا به حال ۱۰ هزار نسخه از آن توسط مردم خریداری شده است. کودکی و نحوه تربیت خانواده باعث تربیت فرزند برای رسیدن به مقام والای شهادت است.
او دلیل استقبال مردم از «کاش برگردی» را نوآوری در روایت آن دانست و افزود: اکثر راویان زندگینامههای شهدای مدافع حرم، همسران شهدا هستند. روایت مادرانه از دوران کودکی باعث شناخت هر چه بیشتر مخاطبان از مسائل تربیتی و چگونگی تربیت مادر شهید میشود. اساس کتاب ما را با این آشنا میکند که چگونه میشود فردی را در قد وقواره شهید تربیت کرد؟ در زندگی شهدا چه چیزی وجود داشته؟ این کتاب زندگی شهید را از دوران کودکی درباره رعایت حقوق همسایه، رعایت حلال و حرام و ارتباط با اهل بیت و ... بررسی میکند.
ملاحسنی ادامه داد:نکته جالب این است که مادر شهید فرزندانش را در فضای کوچک در حاشیه شهر قزوین در شرایط سخت و با وجود مشکلات، بزرگ میکند. داستان در یک خانه کارگری اتفاق میافتد و کارگر از صبح تا شب در خانه نیست و فضای تربیتی بزرگ کردن شهید روی دوش مادر میافتد. نقش مادر پررنگ شده و تاثیر لقمه حلال پدر مشاهده میشود. راوی کتاب، زندگی ساده از کودکی تا بعد از شهادت را با لحن قابل پذیرش و روان روایت میکند.
ملاحسنی ویژگی شاخص شهید شیری را کمک و مساعدت به افراد بی بضاعت میداند. او باوجود اوضاع مالی نه چندان خوب خود، برای حل مشکل مالی مردم برای تهیه جهیزیه، از شخصی قرض گرفت و قرض خود را ماهیانه از حقوق خود پرداخت کرد. او در سال ۹۴ که هنوز رزمایش همدلی وجود نداشت، برای خانوادههای بی بضاعت روستایی ماهانه خوار و بار و مواد غذایی تهیه میکرد.
نویسنده کتاب «کاش برگردی» از ادامه دار بودن این مجموعه گفت: در حال حاضر روی زندگینامه «شهید حمید محمدرضایی»، فرمانده هر دو شهید کار میکنم. پیکر این شهید بعد از چهار سال برمیگردد. اسمی هنوز برای این کتاب انتخاب نشده و برای نوشتن این کتاب با همه اعضای خانواده آن مصاحبه شده است. «کاش برگردی» و «یادت باشد» هر یک از زاویه دید خود زندگی دو شهید هم رزم را روایت میکند.
وی از چگونگی نوشتن کتاب گفت: خود خانوادهها پیگیری و هماهنگی میکردند و در اجرای کار نهادها آمدند. من با مجموعه خادمان افتخاری شهر قزوین همکاری میکردم و از آن طریق برای نوشتن کتاب ارتباط و هماهنگی انجام شد. «کاش برگردی»، مجموعه خاطرات شهید شیری درباره شخصیت اجتماعی و خانوادگی و عاطفی است.
ملاحسنی درباره وضعیت خانوادگی شهید شیری تصریح کرد: شهید پسر بزرگ خانواده بود. او ۷ خواهر و برادر داشت. پیکر شهید تا چند ماه پس از شهادت برنمیگردد. مادر به راحتی مرگ فرزندش را قبول نمیکند. صمیمیت خانوادگی شهید در حدی بود که عروس و مادرشوهر با هم در یک واحد مسکونی زندگی میکردند از این رو تمام سعی من نشان دادن صمیمیت مادر و شهید بود.
نویسنده کتاب «کاش برگردی» گفت: این دو کتاب، ما را با رفتار و سلوک شهدا آشنا میکند. کتاب «یادت باشد» که درباره شهید سیاه کلی، هم رزم شهید شیری است، داستان جالبی دارد. شهید سیاه کلی که متولد ۶۷ است، هر بار که به ماموریت ۲۰ روزه میرفته به همسرش میگوید: «من میخواهم به تو بگویم دوستت دارم، ولی به علت حضور دوستانم خجالت میکشم.» همسر جوانش به او میگوید که بگو «یادت باشه»؛ این یعنی دوستت دارم. در صفحه ای دیگر، میخوانیم که او به علت اینکه همسایهها صبح زود از خواب بیدار نشوند، موتورش را تا سر خیابان پیاده میبرده است.
انتهای پیام/