به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، کاخها یکی از با ارزشترین و مهمترین آثار معماری ایرانی به شمار میروند و معماران غالبا بیشترین ذوق هنری و وقت را صرف طراحی و ساخت کاخها مینموده اند.
ساختمان کاخهای هر دورهی تاریخی دارای خصوصیات منحصر بفردی است که اصول مورد توجه در آن دوره را نشان میدهد. به عنوان مثال در معماری کاخ سازی دوره قاجار، میتوان تأثیر اولیهی معماری اروپایی را بر بناهای ایرانی مشاهده کرد. یکی از کاخهای زیبای قاجاری، بنای کاخ مظفری اوشان میباشد که علیرغم خصوصیات خاص معماری، اغلب مورد غفلت و کم توجهی واقع شده است.
تاریخچه کاخ مظفری اوشان
کاخ مظفری اوشان مربوط به دوره قاجار است. این اثر تاریخی در تاریخ ۱ مهر ۱۳۸۲ با شمارهٔ ثبت ۱۰۳۹۰ بعنوان یکی از آثار ملی کشور ایران به ثبت رسیده است.
کاخ مظفری اوشان در منطقه رودبارقصران از توابع شهرستان شمیرانات واقع شده است. بنای ساختمان برون گرا احداث شده و گرداگرد آن در طبقه اول و دوم ایوانی در نظر گرفته اند که ستونهای چهار ضلعی و گرد در کنار یکدیگر بار طبقهها را تحمل میکنند.
طبقه دوم کاخ مظفری اوشان دارای ستونهای گردی است که شالوده اصلی آنرا چوب و روی آن با گچ پوشانده شده است. این ستونها در چهار گوشه، سه تایی نصب شده و دارای تزئینات گچ بری در سر ستونها میباشد.
در جبهه شرقی و غربی بنا، دو در ورودی به صورت قرینه تعبیه شده که به شکل دو نیم دایره و انحنای آن بطرف خارج است. ارتفاع کف ایوان و طبقه اول از حیاط پیرامون ساختمان حدود ۱۲۰ سانتی متر است که بعد از پشت سر گذاشتن ۵ پله وارد ایوان طبقه اول و بعد از آن راهروییوجود دارد که در جهت شرقی ـ غربی امتداد مییابد.
فقدان و نبود فضای آموزشی مطلوب در منطقه رودبار قصران سبب شده دیوارهای کاخی با قدمت تاریخی بیش از ۳۰۰ سال به محلی برای ثبت یادگاری تبدیل شود. هرچند مرمتگران ناچار شده اند دیوارها را رنگ کنند و قسمتهایی را با گچ بپوشانند، ولی همجواری ۲ مدرسه با این ساختمان و نبود حفاظ باعث شده تا بعضی دانش آموزان به راحتی وارد بنا شوند و دیوارها را به محلی برای نوشتن یادگاری تبدیل کنند.
منبع: بیتوته
انتهای پیام/
لطفاً برای علاقه مندان بخصوص دانشجویان معماری پلان معماری کاخ را نمایش می دادید تا گزارش پر محتوا می بود
لطفاً برای علاقه مندان بخصوص دانشجویان معماری پلان معماری کاخ را نمایش می دادید تا گزارش پر محتوا می بود