به گزارش حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، محمدمهدی نعمتی، مدیرعامل یک شرکت مهندسی، چسب سنگ آنتیباکتریال نانویی را برای صنعت ساختمان و همچنین بخش بیمارستان مناسب میداند که میتواند ارزش افزوده قابل توجهی در فضاهای داخل ساختمان ایجاد کند.
نعمتی میگوید: تقریبا سالی ۸۰۰ کیلوگرم از این چسب سنگ نانویی آنتیباکتریال تولید و به بازار عرضه میکنیم. بیشتر مشتریان ما فروشگاههای داخل شهر هستند هر چند سال گذشته از این چسب سنگها در پروژههای مختلفی نظیر اتاق عمل و آزمایشگاه بیمارستان شهید فقیهی شیراز و اتاق عمل و آزمایشگاه بیمارستان حضرت زینب شیراز مورد استفاده قرار گرفت. این چسب سنگ نانو بهدلیل ویژگیهای آنتیباکتریالی که دارد مانع از گسترش عفونت در فضای بیمارستانی میشود.
به گفته نعمتی در تولید این چسبها از نانوذرات اکسید روی استفاده شده است، که این اکسید روی نیز توسط شرکت تولید میشود، از اینرو قیمت تمام شده این محصول تفاوت زیادی با چسب سنگهای رایج ندارد و در عین حال از خواص آنتیباکتریال نیز برخوردار است.
نعمتی معتقد است که این ویژگی آنتیباکتریال بودن در کنار مزیت قیمتی موجب شده تا این محصول مورد توجه بازار قرار گیرد.
مدیرعامل این شرکت میگوید: گاهی برای رفع نشت آب در کف ساختمان لازم است که کاشیها عوض شوند، اما این چسب به کاربر اجازه میدهد تا بهجای تغییر کاشیها، تنها با ایجاد یک پوشش روی سطح، مانع از نشت آب شد.
نانوپوشش آنتیباکتریال موسوم به پلینانوپاک و نانوچسب آنتیباکتریال از جمله محصولات این شرکت مهندسی هستند. نانوچسب آنتیباکتریال، که یک محصول دانشبنیان است این امکان را به مصرفکننده میدهد که بتواند بیشتر سطوح مثل چوب، سنگ، شیشه و ... را در مدت زمانی کوتاه بچسباند و همچنین در کاربردی خاص از این محصول میتوان به عنوان عایق در سطوح مختلف نظیر استخر، پشتبام، سرویس بهداشتی و ... استفاده کرد. از جمله کاربردهای دیگر این محصول استفاده از آن بهعنوان افزودنی به بتون است که سبب آبگریزی و عدم ترک خوردن بتون میشود این محصول دارای نانوذرات اکسید روی بودن و خاصیت آنتیباکتریالی دارد و این خاصیت محصول را در کاربرد بهعنوان درزگیری بسیار متمایز از سایر محصولات مشابه است.
انتهای پیام/