اگر قرار باشد همراه با غذا سبزی خوردن میل کنید یا سالاد شیرازی، کدام را ترجیح می‌دهید؟ به نظر شما ارزش تغذیه‌ای سالاد بیشتر است یا سبزی خوردن؟ متخصصان تغذیه به این سؤال پاسخ می‌دهند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، سالاد و سبزیجات یکی از قسمت‌های توصیه شده در هرم غذایی است که ۳ تا ۵ واحد از آن برای مصرف روزانه توصیه می‌شود. سبزی خوردن متشکل از گروهی از سبزیجات معطر است که خواص تغذیه‌ای زیادی دارد. عموما این گروه ضد نفخ و اسپاسم روده بوده و به واسطه وجود فیبر در آن‌ها می‌تواند در حفظ سیری و تعادل آب بدن و نیز پیشگیری از برخی بیماری‌های دستگاه گوارش و نیز بدخیمی‌ها موثر باشد. به طور کلی اجزای سبزی خوردن از نظر مواد تشکیل‌دهنده مانند آب، چربی، فیبر و رنگ بسیار شبیه به هم، اما متفاوت هستند. به همین دلیل توصیه می‌شود سبزی خوردن به صورت مخلوط مصرف شود تا بدن به صورت متعادل از تمام خواص آن بهره‌مند شود.

در مورد سالاد هم نباید فراموش کرد که سالادعلاوه بر اینکه سهم بسزایی از نیاز بدن به فیبر، املاح و ویتامین‌ها را تامین می‌کند، به واسطه حجم بالای خود فضای معده را پر کرده و در سیر شدن فرد تاثیر زیادی دارد، بنابراین مصرف مداوم آن‌ها می‌تواند در کاهش وزن موثر باشد. این چاشنی، فرایند هضم غذا را آسان‌تر کرده و باعث می‌شود مواد غذایی موجود در وعده اصلی نیز بهتر جذب بدن شود.

 نکته مهم در رابطه با سالاد مصرف آن همراه با سس است. افزودنی‌هایی مانند آبلیمو، آبغوره یا سرکه و روغن زیتون علاوه بر اینکه طعم دلنشین‌تری به سالاد می‌دهد، بخشی از نیاز‌های تغذیه‌ای بدن را نیز تامین می‌کند. سبزی خوردن و سالاد‌ها از اجزای توصیه شده در سبد غذایی محسوب می‌شوند که مصرف روزانه آن‌ها به شدت مورد تاکید است. با توجه به اینکه هرکدام از این خوراکی‌ها خواص ویژه خود را دارد، بنابراین ارجحیتی نسبت به یکدیگر نداشته و توصیه می‌شود هر دوی این چاشنی‌ها در کنار وعده‌های اصلی غذا مصرف شوند.

دوئل سالاد شیرازی با سبزی خوردن

قطعا سبزی خوردن!
تعداد ویتامین‌ها و آنتی‌اکسیدان‌های موجود در سبزی‌ها به‌قدری زیاد و متنوع است که به طور قطع می‌توان گفت سبزی خوردن گزینه بهتری برای همراهی غذاست. مثلا ترخون که یکی از سبزی‌های معطر است، منبع مواد معدنی مانند کلسیم، فسفر، آهن، منیزیم، سدیم و پتاسیم است.

این ماده غذایی علاوه بر خصوصیات کلی گیاهان معطر یعنی ضد اسپاسم، ضد درد، ضد نفخ و ضدمیکروب بودن، خاصیت آرامش بخشی و ضدالتهابی دارد و مسکن خوبی برای درد‌های مختلف حتی درد دندان است یا ریحان، علاوه بر اینکه اشتها‌آور بوده و حاوی مقدار زیادی آنتی‌اکسیدان است، اثر مطلوبی بر سیستم اعصاب و رفع اختلالات خلقی دارد و همچنین آرامش بخش نیز است. سایر سبزیجات خواص بسیار زیادی دارند که همین ویژگی‌ها باعث برتری سبزی خوردن نسبت به سالاد می‌شود چرا که سالاد‌ها درنهایت مقدار زیادی آب به بدن می‌رسانند، اما تعداد مواد معدنی و ویتامین‌هایی که می‌توانند به بدن منتقل کنند، در مقایسه با سبزی خوردن، بسیار کمتر است. پس اگر قرار باشد فردی بین این ۲ چاشنی یکی را انتخاب کند، توصیه من سبزی خوردن خواهد بود.


بیشتربخوانید

هم سالاد، هم سبزی خوردن

غذا‌ها در کل به ۴ دسته تقسیم می‌شوند و همه افراد باید روزانه این ۴ گروه غذا را در برنامه خود داشته باشند؛ هر کدام از این مواد غذایی بخشی از نیاز‌های روزانه فرد را تامین می‌کند. اگر فردی یکی از این گروه‌ها را در برنامه خوراکی خود نداشته باشد، حتی اگر به فرض محال چند کیلوگرم هم از خوراکی‌های گروه‌های دیگر را مصرف کند، باز هم ممکن است بخشی از مواد مورد نیاز به بدنش نرسد، زیرا هرکدام از این گروه‌ها حاوی مواد معدنی و ویتامین‌های خاصی هستند که در خوراکی‌های سایر گروه‌ها یافت نمی‌شود. همچنین انتظار می‌رود در هر گروه از خوراکی‌ها، فرد انتخاب‌های متنوعی داشته باشد؛ مثلا در گروه شیر و لبنیات، فرد فقط به خوردن شیر یا ماست اکتفا نکند و از تمام مواد این گروه استفاده کند. این انتظار در مورد سایر گروه‌های غذایی هم وجود دارد و به همین علت در گروه سبزی‌ها و صیفی‌ها هم بهتر است فرد از تمام خوراکی‌ها استفاده کند و خود را فقط به خوردن سالاد یا سبزی محدود نکند. مهم این است که در روز‌های مختلف از گروه‌های مختلف سبزی‌ها و صیفی‌ها استفاده شود. فراموش نکنیم تمام مواد گروه سبزی‌ها و صیفی‌ها با هم متفاوت هستند و دقیقا به دلیل همین تفاوت است که توصیه می‌شود از تمام آن‌ها استفاده شود تا همه مواد مورد نیاز بدن تامین شود.

سبزی خوردن کمی بهتر است

معمولا متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند که سالاد و سبزیجات، هر دو به میزان کافی در برنامه غذایی روزانه افراد گنجانده شود. گوجه‌فرنگی یکی از نقاط قوت سالاد بوده و معمولا در همه نوع سالاد به کار می‌رود، اما مصرف آن همیشه مفید نیست! گوجه‌فرنگی را باید به محض بریده‌شدن مصرف کرد تا بخش عمده کلسیم آن جذب بدن شود و هرچه زمان بیشتری از زمان بریده شدن آن بگذرد، مواد معدنی بیشتری از دست می‌دهد و خوردنش فایده چندانی برای بدن نخواهد داشت. اما سبزیجات این‌طور نیستند و به نظر من گزینه بهتری برای همراهی با غذا هستند. سبزیجات علاوه بر تامین فیبر و نیز آبرسانی به بدن و پوست، حاوی مقدار زیادی از املاح معدنی و ویتامین‌های مورد نیاز بدن هستند و نیاز‌های بدن را بهتر از سالاد رفع می‌کنند. در ضمن فراموش نکنیم سبزیجات را بدون نیاز به هر نوع مواد افزودنی می‌توان مصرف کرد و از مصرفش هم لذت برد، اما مصرف سالاد‌ها معمولا با یک ماده افزودنی از جمله سس مایونز و ... همراه می‌شود که همین سس‌های چرب و پرکالری، خود باعث بروز چاقی هستند؛ بنابراین توصیه من برای همراهی غذا سبزیجات است.

 

منبع: بهداشت نیوز

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.