در گزارش زیر طرز تهیه بادمجان شکم پر مجلسی را به شما آموزش می‌دهیم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، ترشی بادمجان چه به صورت حلقه‌ای و چه ترشی لیته بادمجان ساده و دودی و مخلوط با همه‌ی غذا‌ها می‌چسبد. درست کردن ترشی بادمجان همیشه در خانه‌های ایرانی مرسوم و پای ثابت سفره بوده است. پاییز فصل درست کردن ترشی‌های مختلف است. آموزش طرز تهیه ترشی بادمجان شکم پر مجلسی به علاوه ترکیب ادویه و سبزی بادمجان شکم پر را در ادامه بخوانید.


مواد لازم

بادمجان قلمی ریز یا بادمجان دلمه‌ای کوچک: ۲ کیلوگرم

هویج: ۶ عدد

سرکه: به مقدار لازم

سیر: ۱۰ حبه

کرفس: یک ساقه

سبزی ترشی بادمجان شکم پر: نعنا، جعفری، شوید، ترخون، مرزه، گشنیز: ۵۰۰ گرم

ادویه ترشی بادمجان شکم پر شامل گلپر، سیاه دونه، تخم گشنیز: ۵۰ گرم

فلفل تند: ۲ عدد

نمک: ۲ قاشق چایخوری

زردچوبه: ۱ قاشق چایخوری


بیشتر بخوانید:


طرز تهیه

برای درست کردن ترشی بادمجان شکم پر مجلسی ابتدا بادمجان‌ها را بشورید. با یک چاقوی تیز کلاهک بادمجان‌ها را مرتب کنید و وسط بادمجان را با احتیاط چاک بزنید. بادمجان‌ها را در یک قابلمه مناسب بچینید و روی آن مقداری سرکه و نمک را بپاشید. یک ساقه کرفس هم در قابلمه کنار بادمجان‌ها بگذارید تا عطر و طعم خوبی بگیرند. قابلمه را روی حرارت ملایم گاز بگذارید تا بادمجان‌ها فقط مقداری نرم شوند. مراقب باشید له نشوند و با چنگال امتحان کنید. همین که نیم‌پز شدند شعله گاز را خاموش کنید. صبر کنید بادمجان‌ها کاملا خنک شوند.

 

در این فاصله سبزی‌های شسته شده را ساطوری و ریز خرد کنید. هویج، سیر و فلفل را هم ریز و نگینی خرد کنید. تمام مواد خرد شده را به همراه ادویه بادمجان شکم پر، زردچوبه و نمک را با هم مخلوط کنید و در ظروف تمیز و خشک و درب‌دار به صورت افقی بچینید. روی بادمجان‌ها سرکه باقی مانده داخل قابلمه بریزید تا حدی که سرکه روی بادمجان‌ها را بپوشاند (اگر سرکه کم بود اضافه کنید). در صورت تمایل چند فلفل سبز یا قرمز تند را لابه لای بادمجان‌ها بگذارید. درب ظرف را محکم ببندید و به مدت یک هفته در یخچال بگذارید تا ترشی آماده شود و جا بیفتد.


فوت و فن‌های درست کردن ترشی بادمجان شکم پر مجلسی به روش شهر‌های مختلف

*طرز تهیه ترشی بادمجان شکم پر مجلسی تبریزی و ارومیه به همین ترتیب است.

 

*در طرز تهیه ترشی بادمجان بوشهری یا جنوبی به جز مواد بالا از تمر هندی هم استفاده می‌شود. برای این کار مقدار سرکه را نصف کنید و نیمی از آن را تمبر هندی آب کرده به عنوان سس روی بادمجان‌های شکم پر ریزید.

 

*در طرز تهیه ترشی بادمجان شکم پر شمالی از رب انار استفاده می‌شود. باز هم نیمی سرکه و نیمی رب انار به عنوان سس روی بادمجان‌های شکم پر بریزید و در یخچال بگذارید تا ترشی بادمجان به اصطلاح برسد.

 

*در طرز تهیه ترشی بادمجان شکم پر با آب گوجه فرنگی به این ترتیب عمل کنید: ۱ کیلوگرم گوجه را بشورید و در مخلوط‌کن یا غذاساط بریزید و آن را به صورت آب گوجه تبدیل کنید. سپس به آن سرکه اضافه کنید تا حدی که رقیق شود. حدود ۵ تا ۱۰ دقیقه این ترکیب را بجوشانید و بگذارید سرد شود. آب گوجه فرنگی را به جای سرکه روی بادمجان‌های شکم پر بریزید.

 

*ترشی بادمجان ساده را هم به همین روش درست کنید. با این تفاوت که مواد داخل شکم بادمجان‌ها را حذف کنید و بادمجان‌ها را بعد از چاک زدن و پخت به صورت ساده در سس مورد علاقه‌تان از آب گوجه فرنگی گرفته تا رب انار و تمر هندی یا سرکه بخوابانید تا خوب برسند.

 

*مقاله طرز تهیه ترشی گوجه فرنگی و ترشی انبه را هم در مجله کوروش بخوانید و تا فصل فراوانی گوجه فرنگی و انبه است حتما آن را درست کنید.

منبع: مجله کوروش

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۰۱ ۱۲ دی ۱۴۰۰
سلام ممنون ازطرز تهیه ترشی بادمجان خیلی این ترشی خوش مزه دوست دارم مرسی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۰۸ ۱۴ آذر ۱۳۹۹
سرکه را با آب و نمک می جوشانیم. زیرا سرکه تنها خیلی ترش است.
United States of America
پروانه
۰۴:۳۷ ۲۱ آبان ۱۳۹۹
ترشی های بادمجان عالی بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۷ ۱۹ آبان ۱۳۹۹
کاری نداره مابلدیم