معاون تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش استان همدان از چاقی ۲۳ هزار و ۴۳۴ نفر از دانش‌آموزان استان خبر داد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان، عبدالله جعفری معاون تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش استان همدان گفت: ۲۵ شاخص مبتنی بر طرح تحول در وزارت آموزش و پرورش به استان‌ها ابلاغ شد که یکی از این شاخص‌ها، طرح کنترل وزن و کاهش چاقی تحت عنوان «کوچ» بود.

او با تأکید بر دغدغه‌مندی این وزارت‌خانه نسبت به بهبود سبک زندگی دانش‌آموزان، نوع تغذیه و برخورداری از وزن ایده‌آل، گفت: با توجه به شیوع بیماری کرونا و به دنبال آن تعطیلی مدارس و خانه‌نشینی دانش‌آموزان، دامنه حرکتی این افراد کاهش یافت که آسیب‌هایی را نیز به همراه داشت.

جعفری با بیان اینکه سلامت دانش‌آموزان به عنوان نیروی انسانی آینده این کشور بسیار مورد اهمیت است، یادآور شد: سلامت افراد، پیش و پس از تولد به طور مرتب مورد سنجش قرار می‌گیرد و از واکسیناسیون تا تغذیه مورد اهمیت است که این سنجش‌های مکرر و ارزیابی وضعیت سلامت در ادوار مختلف زندگی، موجب افزایش شاخص امید به زندگی مردم کشور به ۷۷سال شده است.

معاون تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش وپرورش استان همدان با اشاره به بررسی وضعیت سلامت دانش آموزان بر اساس اجرای عدالت آموزشی، خاطرنشان کرد: در استان همدان ۲۸۲ هزار و ۳۴۵ دانش‌آموز از ۳۰۰ هزار دانش‌آموز استان به جز دانش‌آموزان استثنایی و بزرگسالان در این مرحله، باید تحت پوشش طرح کوچ قرار می‌گرفتند که وضعیت ۲۶۹ هزار و ۶۹۶ نفر شامل ۹۵درصد از جمعیت هدف تا کنون مورد ارزیابی قرار گرفته است.

جعفری با بیان اینکه دستورالعمل اجرای طرح از شهریور ماه به استان‌ها ابلاغ و طرح در استان همزمان با سراسر کشور رونمایی شد، گفت: دو هزار و ۵۰۰ مدیر و معلم پرورشی و ۸۰۰ مراقب سلامت در مدارس استان به اجرای این طرح کمک کردند و سنجش قد و وزن دانش‌آموزان در فاز اول طرح کوچ انجام و در سامانه سناد ثبت شد.

او در ادامه افزود: در این مرحله تجهیزات مدارس با اختصاص شش میلیارد ریال تأمین و اطلاع‌رسانی به تمام عوامل اجرایی، مدیران مدارس و خانواده‌ها انجام شد و با توجه به بازگشایی مدارس از ۱۵ شهریور تا ۱۵ مهر و حضور ۵۰درصدی دانش‌آموزان در مدرسه، سنجش افراد صورت گرفت و بخشی از کار نیز از طریق شبکه ملی شاد و ارتباط موثر و همکاری با والدین انجام شد.

جعفری با بیان اینکه برای هر دانش‌آموز کارنامه بسته تحولی کوچ صادر می‌شود، اظهار کرد: طبق این کارنامه، خانواده‌ها آگاه خواهند شد که فرزند خود در چه محدوده وزنی هستند که بر این اساس، دانش‌آموزان در پنج محدوده خیلی لاغر، لاغر، وزن طبیعی، اضافه وزن و چاق طبقه‌بندی شده‌اند.

اوتأکید کرد: هدف اجرای این طرح شناسایی و توجه جدی به دو گروه دارای اضافه وزن و چاقی و کاهش سه درصدی چاقی تا اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۰ است.

جعفری با بیان اینکه در سال‌های قبل تنها وضعیت ۴۰۰ نفر از دانش‌آموزان پالایش می‌شد و آمار چاقی در استان بر این اساس به ۱۷ درصد هم نمی‌رسید، خاطرنشان کرد: امسال اقدام جهادی در این راستا صورت گرفت که در دهه اخیر بی‌سابقه بود و جمعیت حداکثری دانش‌آموزان مورد هدف طرح کوچ قرار گرفتند.

معاون تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش همچنین تصریح کرد: بر اساس پالایش‌های انجام شده چهار هزار و ۷۳۴ نفر معادل ۱/۶۸ درصد از دانش‌آموزان در طبقه افراد خیلی لاغر قرار گرفتند که این گروه با توجه به احتمال وجود بیماری‌های زمینه‌ای و یا سوء تغذیه باید مورد بررسی قرار بگیرند.

جعفری با بیان اینکه ۳/۷۸ درصد از دانش‌آموزان شامل ۱۰ هزار و ۶۷۲ نفر در گروه افراد لاغر قرار دارند، یادآور شد: ۱۸۷ هزار و ۶۷۲نفر معادل ۶۸/۴۷درصد از دانش‌آموزان در گروه افراد دارای وزن طبیعی و ۵۵ هزار و ۸۱۹ نفر معادل ۱۹/۷۷ درصد در گروه افراد دارای اضافه وزن قرار دارند.

معاون تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش وپرورش استان همدان با بیان به اینکه ۸/۳درصد از دانش‌آموزان استان همدان شامل ۲۳ هزار و ۴۳۴ نفر چاق هستند، گفت: دو گروه دارای اضافه وزن و چاق شامل ۲۸/۷درصد از دانش‌آموزان معادل ۷۹هزار و ۲۵۳ نفر می‌شود.

معاون تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش وپرورش استان همدان با بیان اینکه چاقی زمینه بروز بسیاری از بیماری‌های غیرواگیر از جمله مشکلات قلبی و عروقی، دیابت و سرطان‌هاست، یادآور شد: با اینکه میانگین جمعیت دانش‌آموزی دارای اضافه وزن و چاق استان همدان از میانگین کشوری که ۳۰درصد اعلام شده، کمتر است، اما زنگ خطر به صدا درآمده و میانگین ۲۸ درصدی در استان نیز نگران‌کننده است.

جعفری افزود: باید تا ریشه‌کن شدن بیماری کرونا و بازگشایی مجدد مدارس برنامه‌ریزی لازم برای بهبود وضعیت سلامت دانش‌آموزان مورد توجه قرار بگیرد که این موضوع به همکاری خانواده‌ها نیازمند است.

جعفری افزود: گروه هدف شامل افراد دارای اضافه وزن و چاق در اسفندماه مورد پالایش مجدد قرار خواهند گرفت و افرادی که در بهبود سبک زندگی، میزان تغذیه و کاهش وزن خود به وزن طبیعی موفق بوده‌اند در اردیبهشت ماه تجلیل خواهند شد.

اوبا تأکید بر اینکه خانواده‌ها در اجرای این طرح، آموزش و پرورش را یاری دهند، خاطرنشان کرد: جای هیچ‌گونه نگرانی در این زمینه نیست و خانواده‌ها می‌توانند با توجه جدی به وضعیت فرزند خود، در ایجاد سبک زندگی سالم افراد اثرگذار باشند.

معاون تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش استان همدان بیان کرد: برخی خانواده‌ها توجهی به مصرف مواد خوراکی و ریزه‌خواری توسط فرزندان خود ندارند که باید در این زمینه حساس شوند و به فرزند خود جهت دستیابی به وزن طبیعی و جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های غیرواگیر ناشی از چاقی، کمک کنند.

انتهای پیام/م

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار